Μπήκε δυνατά το video στην μάχη των Δημοτικών εκλογών

Νέες μορφές επικοινωνίας εισάγονται όπως βλέπουμε στην πολιτική κονίστρα και δύο προσωπικότητες του δημόσιου βίου που κατεβαίνουν υποψήφιοι δήμαρχοι ξεχώρισαν ήδη δηλώνοντας την υποψηφιότητάς τους.
Σ’ αυτές τις εκλογές, δημοτικές και εθνικές θα κυριαρχήσουν τα video.
Oι Κώστας Μπακογιάννης Περιφερειάρχης και ο Νικήτας Κανάκης Πρόεδρος των Γιατρών του Κόσμου ανακοίνωσαν την υποψηφιότητα τους μέσω video. Χωρίς γραπτές ανακοινώσεις, χωρίς μακρόσυρτες σκέψεις. Με το πιο απλό και εύπεπτο τρόπο.
Ο Κώστας Μπακογιάννης ανακοινώνει με πρόσκληση εκδήλωσης και τα μηνύματά του σε ένα video 30 δευτερολέπτων. Χωρίς φωνή, χωρίς μουσική. Με ένα απλό  slide show animation.
O Νικήτας Κανάκης δηλώνει την υποψηφιότητά του στο Δήμο Παπάγου – Χολαργού με ένα video 2,5 λεπτών που έπιασε τις 3.000 θεάσεις τις πρώτες 4 ώρες.

Είναι σαφώς ο νέος τρόπος επικοινωνίας. Αλώστε το λένε και το προτείνουν όλες οι εταιρείες μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Αν έχεις 5.000 φίλους στο facebook και κάνεις μια γραπτή ανάρτηση μέχρι 50 λέξεων αυτή θα προβληθεί σε 500 φίλους. Αν είναι πάνω από 50 λέξεις δεν θα ξεπεράσει τις 100 προβολές. Αν ανεβάσεις ένα video 2 το πολύ 3 λεπτών αυτή θα προβληθεί σε 2.000 φίλους. Αν ξεκινήσουν και γίνονται από κάτω σχόλια και κοινοποιήσεις θα πιάσει και τις 4.000 προβολές.

Το ίδιο συμβαίνει και με το Google. Αν έχεις video στο yoytube τότε σίγουρα όποιος ανιχνεύσει σχετικές λέξεις, η ανάρτησή σου θα βγει στίς πρώτες σειρές. Αν όχι τρέχα γύρευε.

Την δύναμη του video και την απόδοσή του στο διαδίκτυο όπως φαίνεται άλλωστε έχουν κατανοήσει πλήρως και δήμαρχοι όπως ο Βαλασόπουλος της Ηλιούπολης, ο Κωνσταντάτος του Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης και ο πρόεδρος της ΠΕΔΑ και Δήμαρχος Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη που το χρησιμοποιούν πολύ. Μια επίσκεψη στα προφίλ τους και θα καταλάβετε.

Γι αυτό το λόγο το myota.gr έχει δημιουργήσει σειρά εργαλείων για την δημιουργία αποδοτικών video με τα οποία οι υποψήφιοι θα μπορέσουν να βγάλουν τέλεια μηνύματα επικοινωνίας και να πετύχουν και μεγάλη απήχης στο διαδίτυο. Και μην ξεχνάμε ότι το 70% αυτών των εκλογών θα παιχτεί μέσω διαδικτύου.

Δείτε τα video