Πρωτοπόρος στους κάδους η GEKAS METAL GROUP

Για χιλιάδες χρόνια ο άνθρωπος έζησε σε αρμονία με τη φύση και το φυσικό του περιβάλλον, το οποίο του πρόσφερε όσα χρειαζόταν για να ζήσει, τροφή, ξύλα, ρούχα κ.ά.  Αυτό το περιβάλλον βέβαια ποτέ δεν είχε και ποτέ δε θα έχει από μόνο του σκουπίδια. Όλα όσα υπάρχουν σ’ αυτό μετά από κάποιο χρόνο ζωής και μερικές διεργασίες γίνονται χρήσιμα υλικά που χρησιμοποιούνται και πάλι.

Μέχρι πριν λίγα χρόνια οι ανθρώπινες κοινωνίες λειτουργούσαν με τον ίδιο τρόπο. Τα αποφάγια δεν ήταν σκουπίδια, αλλά τροφή για τα ζώα. Όλα τα αγαθά ήταν κατασκευασμένα από φυσικά υλικά και μπορούσαν εύκολα να επανενταχθούν στη φύση μετά από το τέλος της χρήσιμης ζωής τους. Με τη συγκέντρωση όμως του πληθυσμού στις μεγάλες πόλεις και την τεχνολογική ανάπτυξη δημιουργήθηκαν χιλιάδες νέα προϊόντα και έγινε δυνατή η μαζική παραγωγή τους. Η αλλαγή έγινε πιο μεγάλη τα τελευταία χρόνια στις ανεπτυγμένες χώρες. Το αποτέλεσμα είναι η διαρκώς αυξανόμενη ποσότητα των απορριμμάτων.Ένας από τους σκοπούς της οικογενειακής εταιρίας GEKAS METAL GROUP είναι να καλύψει αυτήν την ανάγκη ακριβώς. Δηλαδή με τα προϊόντα της να διατηρήσει τις πόλεις καθαρές από σκουπίδια και να προσδώσει στους κατοίκους των πόλεων υψηλή ποιότητα ζωής (αναφορικά με το αντικείμενο δραστηριότητάς της) Ιδρύθηκε το 1975 με σκοπό τη κατασκευή προϊόντων υψηλής ποιότητας για όλη την Ελλάδα. Το ελληνικό εργοστάσιο της  στη Βιομηχανική Περιοχή Σίνδου, έχει τη δυνατότητα παραγωγής 120 μεταλλικών κάδων απορριμμάτων 1.100 λίτρα ημερησίως αλλά και κατασκευής προϊόντων για όλους τους τομείς δραστηριοτήτων της. Μέσω των εγκαταστάσεων ευρωπαϊκών προδιαγραφών και του προσωπικού της έχει καταφέρει να αναπτύξει  σχέσης εμπιστοσύνης με πελάτες και συνεργάτες σε όλη την Ελλάδα και σε πάνω από 20 χώρες στο εξωτερικό όπου και εξάγει τα προϊόντα της, πληρώντας έτσι τις ανάγκες τους για προϊόντα αντοχής ανεξαρτήτως ποσότητας, όπως της ανάγκης του Δήμου Αθηναίων για σχεδόν 3.000 μεταλλικών κάδων απορριμμάτων 1.100 λίτρα. Και αυτό είναι μόνο η αρχή σε ένα πλάνο επέκτασης και αύξησης των δυνατοτήτων της εταιρείας.

Ένα από τα προϊόντα της εταιρείας για το οποίο είναι ιδιαίτερα υπερήφανη είναι οι Μεταλλικοί κάδοι απορριμμάτων:Οι μεταλλικοί τετράτροχοι κάδοι απορριμμάτων είναι κατασκευασμένοι από χαλυβδοέλασμα πάχους 1.25mm (σώμα) και 1.50mm (πυθμένας), πρόσθετη θερμή επιψευδαργύρωση κατά DIN EN ISO 1461 μετά την πλήρη συγκόλληση και ενσωμάτωση όλων των μεταλλικών μερών, σε πλήρες μπάνιο εγγυημένης καθαριότητας σε ακατέργαστο ψευδάργυρο περιεκτικότητας 99,995% σε καθαρό ψευδάργυρο. Ο συνδυασμός μεταλλικού σώματος και μεταλλικού καλύμματος είναι ειδικά σχεδιασμένος για την προσωρινή αποθήκευση ελαιωδών πόρων και θερμών αποβλήτων. Ιδανικοί για τοποθέτηση σε πλοία, σε σημεία των πόλεων όπου οι κάδοι δέχονται μεγάλες καταπονήσεις, σε πρατήρια καυσίμων και όπου υπάρχουν ειδικά πρότυπα ασφαλείας για την πυροπροστασία. Το μεταλλικό σώμα αντέχει σε υψηλά επίπεδα βανδαλισμού όπως και το μεταλλικό καπάκι που συνδέεται με το κυρίως σώμα του κάδου με ατσάλινο μεντεσέ για να ασφαλίσει, παρέχοντας αντοχή και ανθεκτικότητα στη φωτιά. Οι κάδοι διατίθενται γαλβάνιζε ή ηλεκτροστατικά βαμμένοι σε χρώμα RAL επιλογή σας. Οι κάδοι είναι κατασκευασμένοι σύμφωνα µε το Ευρωπαϊκό Πρότυπο EN 840 από χαλυβδοέλασμα πάχους 1,2mm (σώμα ) και 1,2 mm καπάκι με πρόσθετη θερμή επιψευδαργύρωση κατά ΕΝ ISO 1461.
Το σχήμα αυτών των κάδων είναι: κόλουρης πυραμίδας για εύκολη εκκένωση των απορριμμάτων.Διαθέτει πρόσθετες γονατίδες στα σημεία ανάρτησης.
Δυο συστήματα ανάρτησης για την ανύψωση και ανατροπή τους από απορριμματοφόρα οχήματα και πλυντήρια κάδων, τύπου περιστροφέα με πείρους ανάρτησης και τύπου κτένας.Έχει επίσης Ικανό αριθμός χειρολαβών για τον άνετο χειρισμό του μεταλλικού κάδου.Οι τροχοί των κάδων της  εταιρείας GEKAS METALGROUP είναι βαρέως τύπου ανεξάρτητοι αυτοπηδαλιοχούμενοι, με μεταλλική ζάντα και με συμπαγές ελαστικό περίβλημα για την αθόρυβη κύλιση του κάδου, διαμέτρου 200 χιλιοστών, και αντοχής φορτίου τουλάχιστον 205 κιλών ο κάθε ένας. Φέρουν απλό ποδόφρενο στους δυο μπροστινούς τροχούς για την εύκολη ακινητοποίηση του μεταλλικού κάδου απορριμμάτων.

Οι μεταλλικοί τετράτροχοι κάδοι απορριμμάτων μπορούνε επίσης να κατασκευαστούν με λαμαρίνα πάχους 1.5mm στο σώμα και 2mm στον πυθμένα.
Σύστημα μπλοκαρίσματος περιστροφής των δυο οπίσθιων τροχών (οδηγοί πορείας) για τον έλεγχο κατεύθυνσης και για την εύκολη οδήγηση του κάδου κατά την μεταφορά του από το προσωπικό.
Ποδομοχλός για το εύκολο άνοιγμα του καπακιού.
Δυνατότητα να βαφτούν οι μεταλλικοί κάδοι απορριμμάτων με ηλεκτροστατική βαφή τύπου RAL σε χρώμα αρεσκείας σας.
Τοποθέτηση λογοτύπων και στοιχειών ιδιοκτησίας από αυτοκόλλητο σε ειδική εσοχή στο μπροστά και πίσω μέρος των μεταλλικών κάδων απορριμμάτων.Αυτονόητο είναι ότι η  υψηλή επαγγελματική αντίληψη που διακρίνει τους ανθρώπους της Gekas Metal Groupδεν θα άφηνε τα προϊόντα της χωρίς τις απαραίτητες πιστοποιήσεις. Έτσι τα συγκεκριμένα προϊόντα έχουν τα ακόλουθα πιστοποιητικά καταλληλότητας:Πιστοποιητικό συστήματος διαχείρισης ποιότητας, ISO 9001
• Πιστοποιητικό συστήματος περιβαλλοντικής διαχείρισης, ISO 14001
• Πιστοποιητικό επαγγελματικής περίθαλψης και διαχείρισης ασφάλειας, BS OHSAS 18001
• Δήλωση συμμόρφωσης, CE
• Πρότυπα και προδιαγραφές κατά, ΕΝ 840.2, ΕΝ 840.5, ΕΝ 840.6 ΕBETAM A.E.
• Πιστοποιητικό ηλεκτροσυγκολλητών, ΕΒΕΤΑΜ Α.Ε. EN ISO 15614-01
• Πιστοποιητικό ελέγχου θορύβου, ΕΒΕΤΑΜ Α.Ε., ΕΝ 3744
• Πιστοποιητικό διακρίβωσης ογκομέτρησης, CQS Α.Ε.
• Πιστοποιητικό μέτρησης πάχους επιψευδαργύρωσης, EN ISO 1461Για οποιαδήποτε επιπρόσθετη ενημέρωση για τους μεταλλικούς κάδους ενημέρωσης αλλά και τα άλλα προϊόντα της εν λόγω εταιρείας, επισκεφτείτε το site της: www.gekasmetal.gr