Σύμπραξη για τις Δημόσιες Συμβάσεις στην Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη

Στο πλαίσιο του Συμφώνου του Αμστερνταμ URBAN AGENTA FOR THE EU για την Βιώσιμη Αστική ανάπτυξη και των 12 αξόνων που αυτό θέτει έχει συσταθεί η Σύμπραξη για τις Δημόσιες Συμβάσεις (Partnership on Public procurement)

Η Σύμπραξη – εταιρική σχέση για τις δημόσιες συμβάσεις έχει ως στόχο να προωθήσει την ανάπτυξη και την εφαρμογή μιας φιλόδοξης στρατηγικής προμηθειών ως ολοκληρωμένου και υποστηρικτικού εργαλείου διαχείρισης για τη διακυβέρνηση. Χρησιμοποιώντας τις δημόσιες συμβάσεις και την προμήθεια καινοτομίας ως εργαλείο στρατηγικής διαχείρισης, οι πόλεις μπορούν να αυξήσουν σημαντικά τον θετικό αντίκτυπο στους κοινωνικούς και περιβαλλοντικούς τους στόχους.

Όταν οι στρατηγικές προμηθειών ευθυγραμμίζονται σε μια γενική στρατηγική διαχείρισης, οι δημόσιες συμβάσεις έχουν τη δυνατότητα να συμβάλουν ως καταλύτης σε όλα τα επίπεδα της πολυεπίπεδης διακυβέρνησης στην URBAN AGENTA FOR THE EU.

Η Σύμπραξη για τις δημόσιες συμβάσεις απαρτίζεται από τις τοπικές αυτοδιοίκησης των Haarlem, Gabrovo, Larvik, Nantes, Preston, Vantaa και το κράτος μέλος της Ιταλίας, Παρατηρητές – Ενώσεις είναι οι CEMR, EUROCITIES και URBACT.

Προκειμένου να δομηθεί καλύτερα η εργασία της εταιρικής σχέσης των στόχων έχουν συσταθεί διάφορες ομάδες εργασίας (τρεις συνολικά). Κάθε ομάδα εργασίας θα διεξάγει έρευνα, ανάλυση και θα προετοιμάσει λύσεις που μπορούν να μεταφερθούν σε σχέδια δράσης για το σχέδιο δράσης. Η εταιρική σχέση θα προσδιορίσει και θα αναπτύξει δράσεις που μπορούν να αναληφθούν σε τοπικό, εθνικό και κοινοτικό επίπεδο.

Μεγάλη συνάντηση για τις Δημόσιες Συμβάσεις στην Τοπική Αυτοδιοίκηση έγινε στην Νάντ της Γαλλίας την 1η Οκτωβρίου 2018.
Η επόμενη μεγάλη συνάντηση ετοιμάζεται στο Νότινχαμ της Αγγλίας στις 17 και 18 Ιουνίου 2019.

Λεπτομέρειες μπορείτε να δείτε εδώ
https://ec.europa.eu/futurium/en/public-procurement