Στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ρομποτικής της Ταϋλάνδης το 3ο Δημοτικό Ηρακλείου

Την αποστολή της ομάδας ρομποτικής του 3ου Δημοτικού Σχολείου της πόλης η οποία θα λάβει μέρος στον παγκόσμιο τελικό της φετινής World Robot Olympiad στηρίζει ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής. Με εισήγηση της δημοτικής αρχής και ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, ο Δήμος θα συνεισφέρει ώστε οι μικροί μαθητές να μεταβούν τις επόμενες ημέρες στην Ταϋλάνδη, όπου θα διεξαχθεί ο Παγκόσμιος Διαγωνισμός Ρομποτικής.
Η συγκεκριμένη ομάδα των CrazyBuildersείχε διακριθεί τόσο στον εγχώριο διαγωνισμό της Ολυμπιάδας Εκπαιδευτικής Ρομποτικής κατακτώντας τη 1η θέση στην κατηγορία WedoRegular – παίρνοντας έτσι το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό της Ταϊλάνδης – όσο και στον Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ρομποτικής κερδίζοντας την 2η θέση.
«Είναι αδιαπραγμάτευτη η αρχή της διοίκησής μας να στηρίξουμε το ταλέντο και τη δημιουργικότητά των παιδιών μας για ένα καλύτερο μέλλον. Η απόφασή μας είναι και συμβολική αλλά και ουσιαστική καθώς δίνουμε στους μαθητές την ευκαιρία να πάρουν μέρος σε ένα έξοχο και σημαντικό γεγονός για την επιστήμη, την τεχνολογία και την εκπαίδευση. Αναγνωρίζουμε τον κόπο τους και την αξία τους. Ενισχύουμε την προσπάθειά τους. Καλή επιτυχία στην ομάδα ρομποτικής του 3ου Δημοτικού Σχολείου», σχολιάζει ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, Νίκος Μπάμπαλος.