Εξοικονόμηση ενέργειας στο Δημόσιο Τομέα

Στην πρωταρχική σημασία της εξοικονόμησης ενέργειας για την προστασία του περιβάλλοντος και ιδιαίτερα των πόρων του πλανήτη αναφέρθηκε ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας  κ. Γιώργος Δημαράς, στην ημερίδα του ΚΑΠΕ «Προοπτικές και Προκλήσεις για την Ενεργειακή Μετάβαση στο 2030- Εξοικονόμηση Ενέργειας στο Δημόσιο Τομέα».
 Η ημερίδα, στην οποία παρευρέθηκαν πλήθος εκπρόσωπων του δημόσιου τομέα και της τοπικής αυτοδιοίκησης, στελέχη χρηματοπιστωτικών οργανισμών, μηχανικοί, κ.ά. διεξήχθη την Τρίτη, 6 Νοεμβρίου 2018, στο πλαίσιο του πολυσυνεδρίου Capital+Vision 2018 «Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ Πρώτα βήματα στις διεθνείς αγορές», που διοργάνωσε το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο.
Ο Πρόεδρος του ΚΑΠΕ κ. Β. Τσολακίδης σημείωσε ότι, παρά τη σημαντική βελτίωση των επιπέδων Ενεργειακής Απόδοσης, το πλήρες δυναμικό της ενεργειακής απόδοσης στην Ευρωπαϊκή Ένωση παραμένει ανεκμετάλλευτο, ενώ τόνισε τον ιδιαίτερο ρόλο που οφείλει να διαδραματίσει ο Δημόσιος Τομέας, προς την επίτευξη των στόχων του 2030.

Στη συνέχεια, επιστημονικά στελέχη του ΚΑΠΕ παρουσίασαν εναλλακτικούς τρόπους χρηματοδότησης και μεθόδους ιεράρχησης των επενδύσεων, τις διαθέσιμες τεχνολογίες, αλλά και παραδείγματα αλλαγής ενεργειακής συμπεριφοράς που συνεισφέρουν στη σταδιακή ενεργειακή αναβάθμιση των δημόσιων & δημοτικών κτιρίων. Η εκδήλωσε ολοκληρώθηκε με συζήτηση στρογγυλής τραπέζης, με τη συμμετοχή του ΓΔ του ΚΑΠ Β. Κίλια, του Προέδρου του Ταμείου Π&Δ κ. Βαρλαμίτη και του Γ.Γ του Δήμου Αγίου Δημητρίου κ. Ηλία Σαββάκη.
Οι εισηγήσεις από την ημερίδα είναι διαθέσιμες στην ηλεκτρονική διεύθυνση :
http://www.cres.gr/cres/pages/xrisima/news_ppt.html