36ος Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας

Χαιρετισμό  απηύθυνε  ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος σε θέματα Αθλητισμού Σπύρος Πάντζας, κατά τη συνέντευξη τύπου για τον 36ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας που πραγματοποιήθηκε στο Γήπεδο του TAE KWON DO στο Π. Φάληρο. Συγκεκριμένα, ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Αθλητισμού  είπε τα εξής:«Εκπροσωπώντας την Περιφερειάρχη Αττικής, θέλω να χαιρετίσω την έναρξη των τετραήμερων εκδηλώσεων του Μαραθωνίου της Αθήνας, που θα κορυφωθούν την Κυριακή 11 Νοεμβρίου με τον Αυθεντικό αγώνα.
Ο Μαραθώνιος της Αθήνας αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα αθλητικά, πολιτιστικά και κοινωνικά γεγονότα οικουμενικής εμβέλειας και συμβάλλει στην τουριστική προβολή της Αττικής, καθώς την καθιστά αθλητικό και πολιτιστικό προορισμό σε μια περίοδο που ο τουρισμός αποδεικνύεται κρίσιμος παράγοντας για την αναπτυξιακή προοπτική της Ελλάδας.
Είναι μια γιορτή του κλασικού αθλητισμού στην οποία κάθε χρόνο συμμετέχουν χιλιάδες πολίτες από όλο τον κόσμο και την Αττική.
Η Αυθεντική Μαραθώνια διαδρομή, η οποία είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Γρηγόρη Λαμπράκη, αποτελεί για τους συμμετέχοντες έναν αγώνα ιστορίας, μνήμης και πολιτισμού, ο οποίος διατρανώνει το μήνυμα για ειρήνη, Δημοκρατία και εξάλειψη κάθε είδους διακρίσεων και ρατσισμού. Ειδικότερα  το  τελευταίο  χρονικό  διάστημα που  βιώνουμε την  άνοδο φασιστικών μορφωμάτων στην Ευρώπη αλλά και σε όλο τον κόσμο, οι αξίες του Μαραθωνίου είναι πιο επίκαιρες από ποτέ.   
Ο 36ος Μαραθώνιος της Αθήνας, βρίσκει την Αττική γη, η οποία έχει το προνόμιο και την τιμή να αποτελεί τον τόπο διεξαγωγής του πολύτιμου αυτού θεσμού, πληγωμένη από την καταστροφική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου σε Ραφήνα και Μαραθώνα, που στοίχησε εκτός από την περιβαλλοντική καταστροφή και την απώλεια 99 συνανθρώπων μας. Η ανακούφιση  των πληγέντων και η επαναφορά των περιοχών στην κανονικότητα αποτελεί για μας άμεση προτεραιότητα.  
Όπως άμεση προτεραιότητα, αποτελεί επίσης και η διεύρυνση της χωρητικότητας και ασφάλειας της ιστορικής αφετηρίας του  Μαραθωνίου, ώστε να μπορεί να φιλοξενήσει περισσότερους δρομείς από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Το αδιευκρίνιστο ιδιοκτησιακό καθεστώς είναι ένα σημαντικό εμπόδιο στην υλοποίηση του στόχου αυτού, αλλά με τις ενέργειές μας προσπαθούμε να ξεπεράσουμε κάθε δυσκολία και να διασφαλίσουμε την  περαιτέρω ανάπτυξη του αθλητικού αυτού γεγονότος.
Η Περιφέρεια Αττικής στέκεται αρωγός σε κάθε προσπάθεια εξέλιξης του κορυφαίου αυτού αγώνα και όπως κάθε χρόνο στηρίζει και φέτος τη διοργάνωση του 36ου Αυθεντικού Μαραθωνίου, τη διεξαγωγή του 12ου Συμποσίου της ΑΙΜΣ και τις βραβεύσεις των καλύτερων Μαραθωνοδρόμων, με  280.000€, ενώ για πρώτη φορά η Διεύθυνση Τουρισμού της Περιφέρειας υπό την καθοδήγηση της Εντεταλμένης Περιφερειακής Συμβούλου σε θέματα Τουρισμού Δημοπούλου Ελένης, αναλαμβάνει τη φιλοξενία σπουδαίων προσωπικοτήτων από το δημοσιογραφικό κόσμο του αθλητισμού, οι οποίοι θα προβάλλουν τον Αυθεντικό Μαραθώνιο και την Αττική σε όλο τον κόσμο.   
Τέλος, θα ήθελα να συγχαρώ όλους όσοι συμβάλλουν κάθε χρόνο στην προσπάθεια υλοποίησης αυτού του τεράστιου εγχειρήματος και να ευχηθώ κάθε επιτυχία στους πολίτες που θα δώσουν ένα ηχηρό μήνυμα με τη συμμετοχή τους, δίνοντας τον αγώνα που υπερβαίνει τη μάχη των επιδόσεων».