Ανάπτυξη του Αθλητικού Τουρισμού με αφορμή τον Αυθεντικό Μαραθώνιο

 
Η ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού αποτελεί άλλη μια προτεραιότητα για την Περιφέρεια Αττικής, καθώς συμβάλλει  στην οικονομική ανάπτυξη της Αττικής.    
 
Με αφορμή λοιπόν τον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας και σε συνεργασία   με το τμήμα τουρισμού της Περιφέρειας Αττικής,καλέσαμε για πρώτη φορά τέσσερις διεθνείς προσωπικότητες από τον δημοσιογραφικό και τουριστικό τομέα που ειδικεύονται στα δρομικά γεγονότα. Μέσα από την φιλοξενία  τους κατά την διάρκεια των τετραήμερων εκδηλώσεων  του 36ου Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας, έγιναν οι καλύτεροι πρεσβευτές όχι μόνο αυτού  του σπουδαίου  αθλητικού γεγονότος αλλά και της σπάνιας ομορφιάς της  Αττικής γης και της ιστορίας της.
 
Καλεσμένοι μας ήταν ο Miguel Calvo, από την Ισπανία  (Athletics writer and journalist) ο Thom Gilligan, από τη Βοστόνη  (Ιδρυτής του Marathon tours & Travel που εξειδικεύεται σε ταξιδιωτικές  υπηρεσίες δρομέων) ,
ο David Owen από τη Μεγάλη Βρετανία (Chief Columnist inside the games) και ο Mario Machado από την Πορτογαλία (Editor of the only Portuguese paper magazine about running). 
 
Στόχος μας είναι να επικοινωνήσουμε το σπουδαίο αυτό γεγονός στην αγορά αυτών των χωρών και να πετύχουμε μέσα στην επόμενη τετραετία να έχουμε άλλους έξι χιλιάδες τουλάχιστον επισκέπτες-δρομείς από αυτά τα κράτη έτσι ώστε να τονώσουμε ακόμα περισσότερο την τοπική οικονομία. 
 
Αξίζει να σημειωθεί πως παράλληλα γίνονται ενέργειες από την πλευρά της Περιφέρειας Αττικής για να αυξηθεί η χωρητικότητα στην αφετηρία του Μαραθωνίου δρόμου γιατί πλέον έχει φτάσει στο μέγιστο της χωρητικότητάς της.