Η Περιφέρεια Αττικής προβάλλει τα προϊόντα της Αττικής γης

 
Στη Διεθνή Καταναλωτική Έκθεση Τροφίμων και Ποτών «Food & Life 2018» που πραγματοποιήθηκε από τις 28 Νοεμβρίου έως τις 2 Δεκεμβρίου 2018 στο Μόναχο, μετείχε για πρώτη φορά η Περιφέρεια Αττικής με στόχο την προβολή και την προώθηση του αγροτοδιατροφικού της τομέα. Στο περίπτερο της Περιφέρειας Αττικής φιλοξενήθηκαν επιχειρήσεις και παραγωγοί που δραστηριοποιούνται στην παραγωγή και επεξεργασία ποιοτικών αγροτοδιατροφικών προϊόντων, με επιδότηση της συμμετοχής τους κατά 60%. 
Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη έκθεση πραγματοποιείται κάθε χρόνο και αποτελεί τη μεγαλύτερη καταναλωτική έκθεση (B2C) τροφίμων και ποτών της Βαυαρίας, στην οποία λαμβάνουν μέρος αποκλειστικά παραγωγοί και εταιρείες με προϊόντα και σπεσιαλιτέ ανώτερης γευστικής ποιότητας, μη βιομηχανοποιημένα, μη γενετικά τροποποιημένα, καθώς και με βιολογικά προϊόντα. Απευθύνεται δε κατά κύριο λόγο στον τελικό καταναλωτή, αλλά την επισκέπτονται και εμπορικοί επισκέπτες από εταιρείες χονδρικής, μικρές αλυσίδες, εστιατόρια κ.ά.. 
Η ελληνική συμμετοχή στην έκθεση πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. 
Στο επίκεντρο η εξωστρέφεια και η αύξηση των εξαγωγών των προϊόντων του αγροτοδιατροφικού τομέα
Με γνώμονα την ενίσχυση της εξωστρέφειας πραγματοποιήθηκε στις 30 Νοεμβρίου επιχειρηματικό δείπνο γνωριμίας των εκθετών της ελληνικής συμμετοχής με επιχειρηματίες του κλάδου από τη Γερμανία, την Τουρκία, το Ισραήλ και την Ελλάδα που δραστηριοποιούνται στη Γερμανία και σε άλλες χώρες, προκειμένου να αναπτύξουν διεθνείς συνεργασίες και να επιτύχουν εμπορικές συμφωνίες για την εξαγωγή των προϊόντων τους. 
Η Περιφέρεια Αττικής συμβάλλει, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της, στην εξωστρέφεια και στην αύξηση των εξαγωγών των προϊόντων του αγροτοδιατροφικού τομέα και ήδη το πρώτο 9μηνο του 2018 είχαμε αύξηση 9,1% σε σχέση με το αντίστοιχο 9μηνο του 2017, η οποία οφείλεται κυρίως στην αύξηση της εξαγωγής του ελαιόλαδου.