Μέχρι 10 Ιανουαρίου οι αιτήσεις για προσλήψεις αποφοίτων Ε.Σ.Δ.Δ.Α.

ypes3my

 
Σύμφωνα  με  τις  διατάξεις  της  παρ.  1  του  άρθρου  17  του   Π.Δ. 57/2007 «Κωδικοποίηση διατάξεων του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Κ.Δ.Δ.Α.) (ΦΕΚ 59 Α’) όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 17 του Ν. 4305/2014 (ΦΕΚ 237 Α’), με απόφαση της Υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης, η οποία δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, καθορίζονται οι θέσεις των Υπηρεσιών, στις οποίες διορίζονται οι απόφοιτοι των Τμημάτων της Σχολής. Οι θέσεις αυτές ανακοινώνονται με την προκήρυξη του διαγωνισμού.
Προκειμένου το Υπουργείο να επεξεργαστεί τις ανάγκες των Υπηρεσιών, ενόψει έκδοσης προκήρυξης για τη διεξαγωγή νέου εισαγωγικού διαγωνισμού στην Ε.Σ.Δ.Δ.Α., οι δήμοι πρέπει να ενημερώσουν για τις ανάγκες τόσο της κεντρικής υπηρεσίας τους, όσο και των φορέων που εποπτεύουν, αφού λάβουν υπόψη την υπ’ αριθμ. ΔΙΠΑΑΔ/ΕΚΔΔΑ/ Φ.8/2/οικ.21909/1.7.2015 υπουργική απόφαση (ΦΕΚ Β΄1456, ΑΔΑ: 64ΛΥ465ΦΘΕ-8ΨΘ) καθώς και την υπ’ αριθμ. ΔΙΠΑΑΔ/ΕΚΔΔΑ/ Φ.8/16/οικ.16336/15-6-2016 (ΦΕΚ Β’ 1813, ΑΔΑ: 632Β465ΦΘΕ-84Ρ), όμοια.
Επισημαίνεται ειδικότερα, ότι καθίσταται απαραίτητος και επιβεβλημένος, λόγω του περιορισμένου αριθμού των θέσεων που θα προκηρυχθούν, ο περιορισμός των αιτημάτων των Υπηρεσιών στα απολύτως απαραίτητα στελέχη – αποφοίτους της Ε.Σ.Δ.Δ.Α..
Προκειμένου να διευκολυνθεί η διαδικασία, το Υπουργείο έχει δημιουργήσει έναν πίνακα καταγραφής αναγκών (αρχείο excel), που μπορείτε να βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο:
 
http://www.minadmin.gov.gr/?cat=14
 
και στον οποίο θα πρέπει να συμπληρωθούν τα στοιχεία των αιτημάτων των φορέων.
Η ευθύνη συλλογής και αποστολής όλων των αιτημάτων ανήκει στους εποπτεύοντες φορείς όσον αφορά τα Ν.Π.Δ.Δ., οι οποίοι κατόπιν ελέγχου και αξιολόγησης, θα ενσωματώσουν τα σχετικά αιτήματα των εποπτευόμενων φορέων, σε έναν συγκεντρωτικό πίνακα που θα αποσταλεί στο Υπουργείο.
Για το σκοπό αυτό, πρέπει να το γνωρίσουν το αργότερο μέχρι τις 10 Ιανουαρίου 2019, τις ανάγκες τόσο της Υπηρεσίας τους, όσο και των φορέων που εποπτεύουν, για αποφοίτους της ΚΖ’ εκπαιδευτικής σειράς της Ε.Σ.Δ.Δ.Α., οι οποίοι θα διατεθούν μετά την αποφοίτησή τους, και όχι νωρίτερα από το έτος 2021. Τα αιτήματα θα πρέπει να αποσταλούν ηλεκτρονικά (με υπογραφή Γενικού ή Ειδικού Γραμματέα ή του επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής), στην ηλεκτρονική διεύθυνση: [email protected]
 
Επισημαίνεται ότι, η συγκεκριμένη προθεσμία είναι αποκλειστική και τα αιτήματα που θα σταλούν μετά τη λήξη της ανωτέρω προθεσμίας δεν θα γίνονται αποδεκτά.
Παρακαλούνται οι Υπηρεσίες να διαβιβάσουν άμεσα την παρούσα στα Νομικά Πρόσωπα που εποπτεύουν προκειμένου να μας αποστείλουν συγκεντρωτικά τα αιτήματα τους. Επισημαίνεται ότι, ειδικά για το Υπουργείο Εσωτερικών, οι αρμόδιες Διευθύνσεις καλούνται να αποστείλουν, συμπληρωματικά με τις ανάγκες της Κεντρικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Εσωτερικών, τις ανάγκες των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων και των Ο.Τ.Α. α’ και β’ βαθμού και των εποπτευόμενων φορέων τους.