Με προσωπικές επαφές Θεοδωράκη τα χρίσματα από το ΠΟΤΑΜΙ

Εως και προσβλητική για την Τοπική Αυτοδιοίκηση θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κάποιος την τακτική που ακολούθησε το ΠΟΤΑΜΙ για τα χρίσματα των υποψήφιων Δημάρχων στις Δημοτικές Εκλογές, αφού όπως φαίνεται ο ίδιος ο Σταύρος Θεοδωράκης μοιράζει χρίσματα με προσωπικές συμφωνίες, χωρίς όχι μόνο την γνώμη, αλλά ούτε καν την γνώση των τοπικών οργανώσεων.
Οπως αποκαλύπτεται από τις αναρτήσεις των μελών του στο Facebook ούτε οι συντονιστές των τοπικών οργανώσεων δεν γνωρίζουν το παραμικρό.
Η μεγάλη ειρωνεία είναι ότι στην ανακοίνωση που έβγαλε το κόμμα για τους 31 πρώτους δημάρχους που υποστηρίζει, στην εισαγωγή του αναφέρει τα εξής: «Το Ποτάμι, από την πρώτη ημέρα της ίδρυσής του – λίγο πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014 – είχε τολμηρά τοποθετηθεί υπέρ των ακομμάτιστων Δημάρχων. Η τοπική αυτοδιοίκηση είναι υπόθεση των τοπικών κοινωνιών, που γνωρίζουν τα προβλήματα, τις λύσεις, αλλά και τα πρόσωπα που μπορούν να προσφέρουν. Οι κεντρικοί κομματικοί μηχανισμοί ή οι κυβερνήσεις δεν πρέπει και δεν μπορούν να αποφασίζουν ποιος είναι ικανός και ποιος όχι να χειριστεί τις τοπικές υποθέσεις».

Σε μία παράγραφο τρεις ανακρίβειες προσβλητικές για την Αυτοδιοίκηση. Πρώτον οι περισσότεροι δήμαρχοι που ανακοίνωσε είναι ανώτερα κομματικά στελέχη, δεύτερον οι τοπικές κοινωνίες δεν συμμετείχαν στις διαδικασίες και τρίτον μόνο ο κεντρικός κομματικός μηχανισμός αποφάσισε.

Χαρακτηριστική είναι η ανάρτηση του πρώτου τοπικού συντονιστή της Νάουσας κ. Τάσου Τόλιου ο οποίος αποκαλύπτει ότι το ΠΟΤΑΜΙ ανακοίνωση στήριξη στον νυν δήμαρχο κ. Κουτσογιάννη ενώ αντίπαλός του κατεβαίνει η υποψήφια βουλευτής του Ποταμιού κα Ιλια Ιωσηφίδου και αυτήν υποστηρίζουν τα μέλη της τοπικής οργάνωσης.
Δεύτερο χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Δήμαρχος Παπάγου Χολαργού κ. Αποστολόπουλος για τον οποίο το χρίσμα του Ποταμιού οδήγησε στην παραίτηση του Υπεύθυνου της Δημοτικής Πολιτικής Οργάνωσης Αγίας Παρασκευής και Παπάγου-Χολαργού κ. Δ. Κατσαρέλη καθώς η απόφαση της τοπικής οργάνωσης όπως αναφέρει ήταν ομόφωνη να στηριχθεί άλλος υποψήφιος ενώ η στήριξη στον κ. Αποστολόπουλο, ούτε καν συζητήθηκε.
Τα ίδια έγιναν όπως αναφέρουν άλλες αναρτήσεις και στο Δήμο Ζωγράφου.

Αποκαλυπτικά είναι και τα σχόλια άλλου υψηλόβαθμου στελέχους του κόμματος που όχι μόνο δεν γνώριζε τις διαδικασίες των τοπικών οργανώσεων αλλά στο τέλος σημείωσε: Φίλε έχεις δίκαιο. Έγινε λάθος . Εκτιμώ ότι δεν έγινε ο σωστός συντονισμός . Θα το διερευνήσω.

Να σημειώσουμε ότι η ίδια η Νέα Δημοκρατία που κυριαρχεί στον Δήμο Παπάγου Χολαργού ήταν πολύ πιο προσεκτική και δεν έδωσε χρίσμα.

Οπως είναι γνωστό το myota.gr δεν παίρνει ποτέ θέση υπέρ ή κατά του ενός ή του άλλου κόμματος και πάντα καταγράφει με τεχνοκρατική αντίληψη τα γεγονότα με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον της Αυτοδιοίκησης. Τέτοιες όμως πρακτικές αποτελούν απειλή για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ακόμη και σε σκληρές κομματικά παλιές εποχές οι τοπικές οργανώσεις συνεδριάζανε και τουλάχιστον γνωμοδοτούσαν. Και όπου βέβαια υπήρχε ομόφωνη απόφαση ποτέ στη ιστορία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης δεν υπήρχε παραβίαση της απόφασης αυτής. Η πρωτόγνωρη αυτή πρακτική του Ποταμιού δείχνει έναν άλλο δρόμο, αυτοδιοικητικά απαράδεκτο και άκρως περιφρονητικό για τις τοπικές κοινωνίες που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην απαξίωση και τελικά την κατάργηση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Διαβάστε την επιστολή αποχώρησης του κ. Κατσαρέλη:
Με έκπληξη πληροφορήθηκα από δημοσιεύματα στον τύπο, ότι ανάμεσα στους «επιτυχημένους εν ενεργεία Δημάρχους» τους οποίους στηρίζει το Ποτάμι περιλαμβάνεται και ο του Δήμου Παπάγου-Χολαργού.
Δεν είχατε καν την στοιχειώδη ευγένεια να πληροφορήσετε πριν την Τοπική Οργάνωση, ώστε να μη γίνουμε περίγελο στη γειτονιά μας.
Την άποψη της Οργάνωσης τη γνωρίζατε. Έγινε Ολομέλεια προ τριών εβδομάδων, παρουσία και της τοποτηρήτριάς σας, και αυτή η προοπτική στήριξης δεν τέθηκε καν ως θέμα προς συζήτηση!
Προφανώς βασισθήκατε σε κάποιους μυστικοσύμβουλους. Πιστεύω να σας πληροφόρησαν και για την πολιτικοκοινωνική σύνθεση του συνδυασμού του «πετυχημένου» Δημάρχου.
Αναμένω με περιέργεια να ανακαλύψετε μία ή έναν από τους «εθελοντές, μέλη ή στελέχη του Ποταμιού, οι οποίοι θα συνεχίσουν να στηρίζουν» αυτόν τον συνδυασμό. Έναν ή μία! Δεν συζητώ καν να εκτεθούν ως υποψήφιοι στις προσεχείς εκλογές, ώστε να τον στηρίξουν στην πράξη.
Σε ποιά Δημοτική Παράταξη, ανεξάρτητη και αυτοδιοικητική συμμετείχαν και θα συμμετέχουν οι παραπάνω φίλοι, μέλη, στελέχη (πρώην οι περισσότεροι πλέον) να ρωτήσετε την τοποτηρήτριά σας, ή/και τους μυστικοσυμβούλους σας. Ήταν από χρόνια γνωστό, συζητήθηκε και πάλι στην Ολομέλεια, χωρίς να υπάρξει ουδεμία ένσταση.
Σας είναι γνωστό ότι διεφώνησα με την χωρίς Όραμα, Αρχές και Στρατηγική πολιτική σας του «πάνε, φύγε, φύσσα, ρούφα, τράβα τόνε» την οποία ακολουθήσατε από πέρυσι.
Μολοντούτο, προσπάθησα να σταματήσω, με τις μικρές μου δυνάμεις και παράδειγμα, τον κατήφορο απομάκρυνσης από το λόγο συστράτευσης στο Ποτάμι χιλιάδων Πολιτών. Συμμετείχα και στο πρόσφατο Συνέδριο, μονο και μόνο για να προσφέρω στις επικείμενες εκλογές στην Τοπική και Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση και τις Ευρωεκλογές.
Δυστυχώς αυτό είναι αδύνατο. Ο κατήφορος συνεχίζεται και το τέρμα του είναι πρόδηλο.
Σας παρακαλώ να με διαγράψετε από τα πάσης φύσεως κιτάπια σας.
Τριαντάφυλλος (Δημήτρης) Κατσαρέλης
τ. Υπεύθυνος Δημοτικής Πολιτικής της Οργάνωσης Αγίας Παρασκευής και Παπάγου-Χολαργού.
υ.γ. Δεν χρειάζεται να μου επιστρέψετε το αναλογούν υπόλοιπο της οικονομικής συνδρομής μου ως μέλους για το 2018.

Διαβάστε και την ανάρτηση του κ. Τόλιου από τον Δήμο Νάουσας

Tasos Tolios Προφανώς κάποιοι στην Σεβαστουπόλεως έχουν παρεξηγήσει τον ρόλο τους και νομίζουν ότι η πληροφόρηση που ίσως έχουν από κανάλια έξω από τις τοπικές οργανώσεις και τους εθελοντές του ΠΟΤΑΜΙΟΥ στην Ημαθία μετράει περισσότερο και άρα μπορούν και να τους παρακάμπτουν απροκάλυπτα
Σαν μέλος του ΠΟΤΑΜΙΟΥ από τον Μάρτιο του 2014 και πρώτος τοπικός συντονιστής των εθελοντών του ΠΟΤΑΜΙΟΥ στην Ημαθία δηλώνω ότι ουδέποτε ερωτήθηκα και πολύ περισσότερο ποτέ δεν εξέφρασα θετική γνώμη για τον εν ενεργεία δήμαρχο και τα πεπραγμένα του κ. Κουτσογιάννη, απεναντίας οι επαφές μαζί του σε εκδηλώσεις μας τόσο στην Βέροια όσο και στην Νάουσα ήταν τραυματικές γιατί πάντα μας αγνοούσε, προσπαθώντας πάντα να “ξεμοναχιάσει” τον Σταύρο Θεοδωράκη για καμιά κοινή φωτογραφία, όπως έκανε στην τελευταία επίσκεψη του Σταύρου στο VAENI πριν λίγους μήνες κατά την διάρκεια της ΔΕΘ ή και στην φωτογραφία του 2015 με τον Μπουτάρη που αναρτήθηκε.
Δηλώνω αμέριστη συμπαράσταση στην υποψηφιότητα της συνυποψήφιάς μου στις βουλευτικές εκλογές του 2015 με το ΠΟΤΑΜΙ Ίλια Ιωσηφίδου και δηλώνω ότι είμαι δίπλα της στον αγώνα που θα δώσει στο Δήμο Νάουσας και καλώ όλα τα μέλη και φίλους του ΠΟΤΑΜΙΟΥ στην Νάουσα αλλά και την Ημαθία γενικώτερα να κάνουν το ίδιο.

Τα ονόματα των 31 Δημάρχων που στηρίζει το ΠΟΤΑΜΙ:
1.    ΑΓΑΘΟΝΗΣΙ – Ευάγγελος Κόττορος
2.    ΑΓΙΟΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ – Μαρία Κακαλή
3.    ΑΓΚΙΣΤΡΙ – Γιάννης Αθανασίου
4.    AΛΙΜΟΣ – Ανδρέας Κονδύλης
5.    ΓΛΥΦΑΔΑ – Γεώργιος Παπανικολάου
6.    ΕΛΕΥΣΙΝΑ – Γεώργιος Τσουκαλάς
7.    ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – Γιάννης Κωνσταντάτος
8.    ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ – Βασίλης Λαμπρινός
9.    ΚΑΡΔΙΤΣΑ – Φώτης Αλεξάκος
10.    ΚΟΖΑΝΗ – Ελευθέριος Ιωαννίδης
11.    ΛΑΡΙΣΑ – Απόστολος Καλογιάννης
12.    ΛΕΙΨΟΙ – Φώτης Μάγγος
13.    ΜΙΝΩΑ ΠΕΔΙΑΔΑΣ ΚΡΗΤΗΣ – Ζαχαρίας Καλογεράκης
14.    ΝΑΟΥΣΑ – Νικόλαος Κουτσογιάννης
15.    ΝΕΑΠΟΛΗ-ΣΥΚΙΕΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ – Σίμος Δανιηλίδης
16.    ΝΙΚΑΙΑ – AΓ. ΙΩΑΝΝΗΣ ΡΕΝΤΗΣ – Γεώργιος Ιωακειμίδης
17.    ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΣ – Ηλίας Αποστολόπουλος
18.    ΠΕΙΡΑΙΑΣ – Γιάννης Μώραλης
19.    ΠΕΝΤΕΛΗ – Δημήτρης Στεργίου-Καψάλης
20.    ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ – Ανδρέας Παχατουρίδης
21.    ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ – Ευάγγελος Σίμος
22.    ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ ΧΑΝΙΩΝ – Γιάννης Μαλανδράκης
23.    ΠΥΛΑΙΑ-ΧΟΡΤΙΑΤΗΣ – Ιγνάτιος Καϊτεζίδης
24.    ΡΕΘΥΜΝΟ – Γιώργης Μαρινάκης
25.    ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ – Αθανάσιος Βίτσας
26.    ΣΙΚΙΝΟΣ – Βασίλης Μαράκης
27.    ΣΥΜΗ – Ελευθέριος Παπακαλοδούκας
28.    ΤΡΙΚΑΛΑ – Δημήτρης Παπαστεργίου
29.    ΦΙΛΟΘΕΗ-ΨΥΧΙΚΟ – Παντελής Ξυριδάκης
30.    ΦΟΥΡΝΟΙ ΚΟΡΣΕΩΝ (ΦΟΥΡΝΟΙ ΙΚΑΡΙΑΣ) – Γιάννης Μαρούσης
31.    ΧΙΟΣ – Μανώλης Βουρνούς