Βγήκε το 18ο τεύχος του “πρΟΤΑση”

Αναρτήθηκε στην ηλεκτρονική διεύθυνση: www.diaplous-autodioikisi.gr
το 18ο τεύχος του ηλεκτρονικού περιοδικού “πρΟΤΑση”.
https://www.diaplous-autodioikisi.gr/images/protasi/teyxos_18.pdf
Οπως μας πληροφορεί στο ενημερωτικό του σημείωμα ο εκδότης κ. Κίμων Σιδηρόπουλος, με την έκδοση αυτού του τεύχους κλείνουν τρία χρόνια δημοσίευσης πρωτότυπων εργασιών και μελετών, σχολιασμένης νομολογίας και παρουσίασης διοικητικών εγγράφων που αφορούν την οργάνωση και λειτουργία της τοπικής αυτοδιοίκησης. Το εγχείρημα αυτό δεν θα είχε διάρκεια εάν δεν έχαιρε της στήριξης των συναδέλφων στο Υπουργείο Εσωτερικών, από όλες τις υπηρεσίες και των ενδιαφερομένων σε θέματα της τοπικής αυτοδιοίκησης. 
Στο παρόν τεύχος παρουσιάζονται το άρθρο του Παναγιώτη Σαμαρτζή, αναφορικά με τη διοικητική προσέγγιση της ορεινότητας, όπως αυτή προσεγγίζεται στο “Πρόγραμμα Καλλικράτης” και στο “Πρόγραμμα Κλεισθένης” και το άρθρο του Οδυσσέα Ιωαννίδη, αναφορικά με την διαδικασία ανάρτησης των κατακυρωτικών αποφάσεων των δήμων, που εκδίδονται σύμφωνα με το ν. 4412/ 2016.  
Ακολούθως, ο Κώστας Γαλάνης σχολιάζει εκτενώς και παραθέτει πλήρη ανάπτυξη αντεπιχειρημάτων επί της γνωμοδότησης του ΝΣΚ 145/ 2018, αναφορικά με την έκδοση δημοτικής ενημερότητας κατά τη διαδικασία έκδοσης άδειας ίδρυσης και λειτουργίας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος. Επίσης, παρουσιάζεται η σημαντική γνωμοδότηση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, αναφορικά με τη δημοσιοποίηση στοιχείων χρηματοδοτών πολιτικών κομμάτων.
Το τεύχος κλείνει με την παράθεση δύο εγκυκλίων αναφορικά με το μεταβατικό στάδιο εφαρμογής του νέου θεσμικού πλαισίου για τους ΦΟΔΣΑ και αναφορικά με τις ανατροπές και αναλήψεις υποχρεώσεων.  
Και βέβαιακ ο κ. Σιδηρόπουλος δεν παραλείπει να απευθύνει και τις ευχές του σε όλους και όλες για ένα δημιουργικό και ενδιαφέρον 2019, με υγεία και επίτευξη νέων στόχων.