Με υπόγειους κάδους ο Δήμος Αλεξανδρούπολης

Σε μία κίνηση, η οποία θα προωθήσει την καλαισθησία και την καλύτερη οργάνωση στο τομέα της διαχείρισης των απορριμμάτων, θα προβεί στο προσεχές διάστημα ο Δήμος Αλεξανδρούπολης με την προμήθεια  ημιυπόγειων κάδων απορριμμάτων.  
Τα πλεονεκτήματα του συγκεκριμένου τρόπου συλλογής απορριμμάτων για τους Δημότες του Δήμου μας είναι πολλαπλά και άξια αναφοράς.
Βασικότερο είναι η λειτουργικότητά του.  Η ευκολία με την οποία επιτυγχάνεται το άδειασμα των συγκεκριμένων κάδων  σε συνδυασμό με τη μεγάλη χωρητικότητά τους και τον ελάχιστο απαιτούμενο χώρο που καταλαμβάνουν εξασφαλίζουν ένα ιδανικό αποτέλεσμα για τον Δήμο και τους Δημότες. Πιο συγκεκριμένα το άδειασμά τους επιτυγχάνεται εντός ολίγων λεπτών με τη βοήθεια ενός γερανού, ο οποίος τοποθετείται επί του απορριμματοφόρου και αφού ανυψώσει τον εσωτερικό κάδο τον αδειάζει και τον επανατοποθετεί στο κυρίως μέρος. Ο χρόνος αυτής της διαδικασίας είναι σημαντικά μικρότερος του χρόνου που απαιτείται για το άδειασμα ενός κοινού κάδου. Μεγάλη χωρητικότητα – μικρή επιφάνεια.
Η μεγάλη διαφορά έγκειται στη χωρητικότητα του κάδου, η οποία είναι αρκετά μεγαλύτερη από αυτήν των συμβατικών κάδων απορριμμάτων. Παράλληλα, ο χώρος που καταλαμβάνουν αυτοί οι κάδοι είναι μικρότερος . Με ένα μεγάλο τμήμα τους να βρίσκεται βυθισμένο στο έδαφος  δεν μένει παρά ελάχιστο μέρος τους στην επιφάνεια. Έτσι εξασφαλίζεται μεγαλύτερη χωρητικότητα σε μικρότερο χώρο.
 

Το άλλο πλεονέκτημα των κάδων Zbin της κατασκευάστριας εταιρίας Zweva βασίζεται στην καλαισθησία τους και στη βελτιωμένη αισθητική που θα προσδώσουν στον χώρο στον οποίο θα τοποθετηθούν. Η δυνατότητα προσαρμογής του περιβλήματος του κάδου έτσι ώστε να ταιριάζει με τον χώρο στον οποίο θα τοποθετηθεί αλλά και τα διαφορετικού χρώματος  καπάκια έρχονται να αντικαταστήσουν τη μονοτονία των συμβατικών κάδων και να εξασφαλίσουν την καλαισθησία του χώρου αλλά και να εμπνεύσουν τους Δημότες στην ενεργή συμμετοχή τους στην ανακύκλωση προστατεύοντας με αυτό τον τρόπο το περιβάλλον.
Επιπροσθέτως άξια αναφοράς  είναι και η απαλλαγή από τη δυσοσμία των απορριμμάτων που θα επιτευχθεί. Τα απορρίμματα βρίσκονται μέσα στη γη μακριά από υψηλές θερμοκρασίες οι οποίες αποτελούν το βασικότερο αίτιο της οσφρητικής ρύπανσης. Επιπλέον θα χρησιμοποιηθεί ένα ειδικό σύστημα εξουδετέρωσης οσμών έτσι ώστε να επιτευχθεί η απόλυτη απουσία οποιασδήποτε δυσάρεστης οσμής και θα εξοπλισθούν με πρόσθετους εσωτερικούς κάδους έτσι ώστε να γίνεται γρήγορα η αντικατάστασή τους και να πλένονται σε ειδικό χώρο. Όλα λοιπόν αυτά τα πλεονεκτήματα σε συνδυασμό με τη χρήση εγκεκριμένων πρώτων υλών και την τήρηση όλων των μέτρων ασφαλείας καθιστούν τους κάδους την ιδανικότερη λύση για τον Δήμο στον τομέα της διαχείρισης των απορριμμάτων.