Παιδικές Χαρές και ποδήλατα στο σύστημα των Εξυπνων Πόλεων

Τον Νοέμβριο, η ομάδα του OP Sofproect OGP του Digital Cities Challenge  παρουσίασε τους δύο νέους διαδραστικούς χάρτες – έναν με στοιχεία για την διαθέσιμη υποδομή ποδηλάτων και τον άλλο με τις παιδικές χαρές.

Ο χάρτης των ποδηλάτων στοχεύει στην αξιολόγηση του δικτύου ποδηλάτου της πόλης και στην οικοδόμηση μιας μεθοδολογίας για τον τρόπο βελτίωσης. Καλύπτει το δίκτυο ποδηλάτων, τους σταθμούς στάθμευσης ποδηλάτων, τα έξυπνα κιόσκια ποδηλάτων, καθώς και τις επεκτάσεις που περιλαμβάνονται στο γενικό σχέδιο της πόλης.
 
Ο χάρτης αναλύει επίσης πιθανές πορείες ποδηλασίας καθώς και τη σύνδεσή τους με τις παρακείμενες αστικές περιοχές. Δείτε το χάρτη εδώ.

Ο χάρτης και η στρατηγική για τις περιοχές παιχνιδιού στην πόλη είναι ένα ψηφιακό σύστημα πληροφοριών με δεδομένα για όλες τις παιδικές χαρές που διατηρούνται από τις περιφερειακές διοικήσεις και τη Διεύθυνση Πράσινου. Περιλαμβάνει επίσης σχολεία, νηπιαγωγεία και φυτώρια με τις παρακείμενες περιοχές τους.
 
Ο χάρτης περιλαμβάνει τρεις κατηγορίες περιοχών: νεόκτιστες παιδικές χαρές (μετά το 2000), παιδικές χαρές που χρειάζονται μερικές εργασίες επισκευής και παιδικές χαρές που πρέπει να ανακαινιστούν πλήρως. Όταν επισημαίνεται, κάθε τοποθεσία εμφανίζει πρόσθετα δεδομένα, όπως τοποθεσία, περιοχή, έτος κατασκευής, διαθέσιμες εγκαταστάσεις, προσβασιμότητα πεζών, διαθεσιμότητα φράχτη, προορισμό ανά ηλικιακή ομάδα κλπ.
 
Για δημόσια και ιδιωτικά νηπιαγωγεία και παιδικούς σταθμούς περιλαμβάνονται πληροφορίες σχετικά με το όνομα, τη διεύθυνση και τον τρόπο χρηματοδότησης της εγκατάστασης, καθώς και τη σύνδεση με το μητρώο του Υπουργείου Παιδείας και Επιστημών ή την ιστοσελίδα του Δήμου. Σύντομα θα συμπεριληφθούν πληροφορίες σχετικά με τοποθεσίες όπως οι αθλητικές παιδικές χαρές και οι ιδιωτικές περιοχές παιχνιδιού.
 
Ο χάρτης θα χρησιμεύσει ως βάση για πληροφορίες κατά την επεξεργασία της στρατηγικής της Σοφίας Play με στόχο τη βελτίωση των χώρων παιχνιδιού στην πόλη.