Εγκαιρη ενημέρωση για τα σχολεία από τους Δήμους ζητά η Δούρου

Την έγκαιρη αποστολή κατάστασης με τα σχολεία τα οποία προτίθενται να κλείσουν οι Δήμοι, ζητά με δεύτερη επιστολή της προς τους Δημάρχους η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου. «Με γνώμονα την ασφάλεια των μαθητών και την ανάγκη λήψης προληπτικών μέτρων (προστασία από ατυχήματα λόγω ολισθηρότητας, χαμηλές θερμοκρασίες κ.λπ.), (…) για την έγκυρη ενημέρωση μαθητών και γονέων αλλά και για τον αποτελεσματικό συντονισμό μας ως φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης», η Περιφερειάρχης επισημαίνει την ανάγκη άμεσης ενημέρωσης της Περιφέρειας από τους Δήμους σχετικά με τις αποφάσεις τους για τη λειτουργία των σχολείων τους. Στην επιστολή τονίζεται ότι «η σχετική πληροφόρηση, θα επικαιροποιείται διαρκώς, ανάλογα με τη ροή της πληροφόρησης που θα λαμβάνουμε από τους Δήμους σας», ενώ παρακαλούνται οι Δήμοι να τηρούν σχετική ενημέρωση για τις αποφάσεις τους και στις ιστοσελίδες τους.
Υπενθυμίζεται ότι γονείς και μαθητές μπορούν να ενημερώνονται για τις αποφάσεις των Δήμων σχετικά με τη λειτουργία ή μη, των σχολείων τους, μέσω της σελίδας της Περιφέρειας Αττικής στο facebook (https://www.facebook.com/PerifereiaAttikis/).
Σημειώνεται ότι η σχετική πληροφόρηση θα επικαιροποιείται διαρκώς, ανάλογα με τη ροή της πληροφόρησης που η Περιφέρεια θα λαμβάνει από τους Δήμους.
Για την ενημέρωση γονέων και μαθητών που δεν διαθέτουν λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης οι σχετικές πληροφορίες θα αναρτώνται και στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Αττικής (http://www.patt.gov.gr).