1η Τοπική Μονάδα Υγείας στο Δήμο Μοσχάτου Ταύρου

Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της 1ης Τοπικής Μονάδας Υγείας (ΤΟΜΥ) του Δήμου Μοσχάτου – Ταύρου, που λειτουργεί στην οδό Μακρυγιάννη 6 στο Μοσχάτο από τον Δήμαρχο Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέα Ευθυμίου, τον Υπουργό Εσωτερικών, Αλέξη Χαρίτση και τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη.

Η ΤΟΜΥ Μοσχάτου ξεκινά τη λειτουργία της, σε κτίριο του Δήμου Μοσχάτου – Ταύρου που έχει παραχωρηθεί από το Γιαννίδειο Ίδρυμα επί δημαρχείας του αείμνηστου Δημάρχου Μοσχάτου, Ταξιάρχη Παπαντώνη. Οι εργασίες για τη διαμόρφωση του χώρου έγιναν από τον Δήμο Μοσχάτου – Ταύρου, με την επίβλεψη της Τεχνικής Υπηρεσίας, με συνολική δαπάνη της τάξης των 70.000€ περίπου.

Το παρών στα εγκαίνια, εκτός από τον Δήμαρχο και τους Υπουργούς, έδωσαν ο Αρχιμανδρίτης Παρθένιος του Ι.Ν. Κωνσταντίνου και Ελένης Μοσχάτου, ο οποίος τέλεσε τον αγιασμό, ο αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Υγείας, Σταμάτης Βαρδαρός, η Διοικήτρια της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς & Αιγαίου, Όλγα Ιορδανίδου και οι Υποδιοικητές της, Γιώργος Αντύπας και Ευάγγελος Κυζηράκος, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Μοσχάτου – Ταύρου.

Ο Δήμαρχος Μοσχάτου – Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, δήλωσε για το θέμα τα εξής: «Εγκαινιάσαμε σήμερα τη 1η Τοπική Μονάδα Υγείας στον Δήμο Μοσχάτου – Ταύρου. Η υγεία αποτελεί το υπέρτατο αγαθό για τον άνθρωπο και επειδή η προστασία των ασθενέστερων κοινωνικών ομάδων που πλήττονται από την οικονομική κρίση αποτελεί προτεραιότητά μας, ο Δήμος μας έχει οργανώσει ένα δίκτυο παροχών και δράσεων για θέματα που αφορούν την υγεία. Η λειτουργία τέτοιων μονάδων όπως η ΤΟΜΥ αποτελούν ύψιστη προτεραιότητα και πρωταρχικό ζητούμενο, προκειμένου να λαμβάνουν οι συμπολίτες μας δωρεάν και καθολική υγειονομική κάλυψη. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Υπουργό Εσωτερικών, κ. Αλέξη Χαρίτση, Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας, κ. Παύλο Πολάκη, το Γιαννίδειο Ίδρυμα, την ΑΒ Βασιλόπουλος και τον Άκτωρα για τη συμμετοχή τους στη διαμόρφωση του χώρου, τη 2η Υγειονομική Περιφέρεια Πειραιώς & Αιγαίου, καθώς και τους εργαζόμενους της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Μοσχάτου – Ταύρου που δούλεψαν σκληρά προκειμένου ο χώρος να είναι σε εξαιρετική κατάσταση για να υποδεχθεί τους συμπολίτες μας. Αναμένουμε τη λειτουργία της 2ης ΤΟΜΥ στον Ταύρο, όπως έχουμε προγραμματίσει σε συνεννόηση με τη 2η Υγειονομική Περιφέρεια Πειραιώς & Αιγαίου, της Διοίκηση της οποίας ευχαριστώ και πάλι για την άριστη συνεργασία».