Υιοθεσία μικρού αρκούδου από τους Παιδικούς Σταθμούς Γαλατσίου

Ο Β’ Δημοτικός Παιδικός Σταθμός έδωσε μεγάλη χαρά και νέα ερεθίσματα στους μικρούς μας φίλους με την υιοθεσία ενός μικρού αρκούδου, του Λουίτζι, ο οποίος φιλοξενείται σήμερα στις εγκαταστάσεις της περιβαλλοντικής οργάνωσης «ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ», στο Νυμφαίο της Φλώρινας.
Ειδικότερα, ο Β’ Παιδικός Σταθμός αφού πήρε το πιστοποιητικό υιοθεσίας, καθώς και το εποπτικό υλικό από τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ που αφορούσε την ιστορία, καθώς και τη ζωή του μικρού αρκούδου, είχε τη χαρά στις 21 Φεβρουαρίου 2019 να υποδεχτεί την υπεύθυνη του προγράμματος, Βασιλική Παπαχρήστου. Η κα. Παπαχρήστου σύστησε τον Λουίτζι μέσα από οπτικοακουστικό υλικό και ενθουσίασε τα παιδιά με την εμφάνιση – έκπληξη μιας μασκότ αρκούδας, την οποία είχαν την ευκαιρία να αγγίξουν και να αγκαλιάσουν τα παιδιά του Β΄ και του Ζ’ Παιδικού, που παρακολούθησαν την ενημέρωση.

Η υιοθεσία του Λουίτζι έγινε στο πλαίσιο του προγράμματος περιβαλλοντικής αγωγής και ευαισθητοποίησης για την άγρια πανίδα της Ελλάδας, το οποίο μέχρι σήμερα έχει σημαντικά θετικά αποτελέσματα, καθώς αυξήθηκε έμπρακτα το ενδιαφέρον των παιδιών για τα άγρια ζώα και για τις συνθήκες και τον τρόπο ζωής τους.

Οι παιδαγωγοί του Β’ Παιδικού Σταθμού που είχαν την ιδέα και ξεκίνησαν τη διαδικασία, είπαν χαρακτηριστικά ότι τα παιδιά λάτρεψαν τις αρκούδες και έμαθαν μέσα από βιντεοπροβολές, ζωγραφιές, φωτογραφίες και κατασκευές όσα περισσότερα μπορούσαν για τη ζωή τους.
Η ιστορία του Λουίτζι, όπως την έμαθαν τα παιδιά, έχει ως εξής: «Ο Λουίτζι είναι ένα ορφανό αρκουδάκι, μόλις λίγων μηνών, που σώθηκε χάρη στην επέμβαση ενός ευαισθητοποιημένου πολίτη ο οποίος το εντόπισε το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης, τον Απρίλιο του 2018, να περιπλανιέται στο Επαρχιακό Δίκτυο Αμυνταίου-Φλώρινας, στο ύψος της τοποθεσίας «Κλειδί» Αμυνταίου. Το αρκουδάκι μεταφέρθηκε υποσιτισμένο στις εγκαταστάσεις του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ, όπου και λαμβάνει φροντίδα από την πρώτη στιγμή. Πίνει γάλα με μεγάλη όρεξη και του αρέσει πολύ να παίζει και να κρατάει μία μπάλα που του έχουν δώσει οι φροντιστές του. Έτσι κέρδισε και το όνομά του «Λουίτζι», από τον Ιταλό τερματοφύλακα της Γιουβέντους, Τζιανλουίτζι Μπουφόν. Ο Λουίτζι αν και έχασε την μητέρα του θα έχει μία δεύτερη ευκαιρία να ζήσει ελεύθερος, αφού θα επανενταχθεί στο φυσικό περιβάλλον σε ένα περίπου χρόνο!».

Τα παιδιά του Β΄ Δημοτικού Παιδικού Σταθμού Γαλατσίου έστειλαν μαζί με την αγάπη τους δυο γλυκά λογάκια, στον Λουϊτζι, το μικρό αρκουδάκι, τα οποία έλεγαν τα εξής: «Εμείς λοιπόν εδώ, λατρεύουμε τα κάθε είδους ταξίδια! Τα … ΜΑΚΡΙΝΑ ΤΑΞΙΔΙΑ … σε νέους τόπους και προορισμούς! Τα … ΠΟΛΥΧΡΩΜΑ ΤΑΞΙΔΙΑ … της φαντασίας μας, που θα μας μεταφέρουν, σε μέρη μακρινά, πασπαλισμένα με τη χρυσόσκονη των παιδικών ονείρων μας! Μα πιο πολύ αγαπάμε τα … ΤΑΞΙΔΙΑ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ…!Εκείνα που μας κάνουν ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΥΣ και ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΥΣ και ζωγραφίζουν στα πρόσωπά μας, χαμόγελα γλυκά! Ένα τέτοιο ταξίδι κάναμε μαζί σου αγαπημένε μας Λουϊτζι! Ακόμα κι αν ποτέ δεν βρεθήκαμε από κοντά, πετάξαμε ωστόσο κοντά σου με τα φτερά της καρδιάς μας, σε γνωρίσαμε, σε λατρέψαμε και πάνω απ΄όλα σε κάναμε φίλο μας. Είσαι από εκείνους τους φίλους, που τους κρατάς καλά κλειδωμένους μέσα σου. Που δεν τους βλέπεις, αλλά ξέρεις ότι είναι πάντα εκεί! Σου στέλνουμε τα φιλιά μας, την αγάπη μας και μια τεράστια αγκαλιά! Και μην ξεχνάς… Μια μέρα χωρίς να συναντήσεις ένα φίλο, είναι σαν ένα βάζο που δεν έχει μέσα του ούτε μια σταγόνα μέλι! Σ΄ αγαπάμε πολύ!!!»

Σημειώνεται πως εκτός από τον Β’ Παιδικό Σταθμό πλέον όλοι οι Δημοτικοί Σταθμοί του Δήμου Γαλατσίου ανέλαβαν να στηρίξουν τον Λουίτζι «μας».