Αλλάζει φυσιογνωμία και αξία η Φυλή

Αλλάζει φυσιογνωμία η φυλή, ο ΧΥΤΑ γίνεται παρελθόν και θα αντικατασταθεί με ένα Πρότυπο Ενεργειακό Πάρκο όπως επισημαίνει ο Δήμαρχος κ. Χρήστος Παππούς στην κάμερα του myota.gr και του localtv στην έκθεση της verde.tec.
O Δήμαρχος Φυλής δεν αφήνει κανένα περιθώριο στην συνέντευξη που παραχώρησε στον δημοσιογράφο Χάρη Κουγιουμτζόπουλο και βάζει πολύ μικρό χρονικό ορίζοντα στην μετεξέλιξη που σημειώνει ότι αποτελεί σήμερα μια τεράστια επενδυτική ευκαιρία.
Οι μελέτες είναι ήδη έτοιμες και κατατεθειμένες στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και ήδη υπάρχουν οι προφορικές εγκρίσεις για να γίνει η Φυλή μια καινούργια πόλη.
Η χωματερή της φυλής κλείνει και 3.500 στρέμματα σε συνεργασία με το Τελ Αβιβ και με άλλες Ευρωπαϊκές πόλεις μετατρέπεται σε Ενεργειακό Πάρκο με φωτοβολταϊκά κα ανεμογεννήτριες.
Ολα τα νοικοκυριά του δήμου Φυλής θα έχουν δωρεάν ρεύμα από το πάρκο.
Στον δήμο φυλής έχει ξεκινήσει ήδη η πρώτη φάση του προγράμματος Ηλιος. Με την εκγατάσταση ενός εκτεταμένου δικτύου με φωτιστικά led, η πόλη μεταμορφώνεται. Ο Δήμος ήδη γλιτώνει 60% ενεργειακής κατανάλωσης που μετακυλίεται στις τσέπες των δημοτών με 60% μείωση στα δημοτικά τέλη.
Στη δεύτερη φάση όπως μας περιγράφει ο κ. Παππούς βρίσκονται τα φωτοβολταϊκά στις στέγες των σπιτιών όπου με τις ενεργειακές κοινότητες θα έχουμε μηδενισμό των δημοτικών τελών.
Και η τρίτη φάση προβλέπει δωρεάν ρεύμα στους δημότες από το Ενεργειακό Πάρκο με την οποία αλλάζει και το brand name του δήμου.

Στην Φυλή όμως δεν υπάρχει όμως μόνο το θέμα της ενεργειακής προοπτικής αλλά και ένα μεγάλο σχέδιο που υλοποιείται για την βιώσιμη ανάπλαση της πόλης.
Ενα καινούργιο ειδικό γυμνάσιο, τρεις βρεφονηπιακοί σταθμοί, τρία καινούργια πολιτιστικά κέντρα, 114 χιλιόμετρα δρόμων και διάνοιξης οδών, 22 καινούργιες πλατείες, γήπεδα μπάσκετ και το φυσικό αέριο.
Ειδικά στο φυσικό αέριο ο δήμαρχος φυλής κ. Παππούς περιγράφει την ευρηματικότητα μιας διοίκησης που μπορεί να δώσει λύσεις.
Στην Φυλή υπήρχε η αδυναμία έλευσης του Φυσικού Αερίου λόγω της αραιής δόμησης και ούτε ο δήμος μπορούσε να επιχορηγήσει τους δημότες για να πληρώσουν το δίκτυο. Ετσι μπήκε σε εφαρμογή η ιδέα να συνδεθούν όλα τα 114 δημοτικά κτήρια με Φυσικό Αέριο. Ετσι έγινε εφικτό και ήδη το 40% των νοικοκυριών συνδέθηκαν με το Φυσικό Αέριο και το δίκτυο επεκτείνεται συνεχώς.
Στο τέλος της συνέντευξη ο κ. Παππούς τονίζει όμως και την πολιτιστική κληρονομιά της Φυλής ως γενέτειρας της Αθηναϊκής Δημοκρατίας και ως τόπο με τα Βυζαντινά Μοναστήρια και κάλεσε όλη την Αθήνα να ανέβει στην περιοχή και να την επισκεφθεί.

Δείτε το video της συνέντευξης