Ηλεκτρονική πλατφόρμα για το Κτηματολόγιο

Και οι ηλεκτρονικές μπορούν να είναι οι δηλώσεις στο Εθνικό Κτηματολόγιο που έχει ξεκινήσει σε αρκετές περιοχές της χώρας.
Οι Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες e- ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ σχεδιάστηκαν και αναπτύχθηκαν από το Ελληνικό Κτηματολόγιο και απευθύνονται σε όλους τους πολίτες και σε επαγγελματίες που επιθυμούν να εξυπηρετηθούν ηλεκτρονικά.
Για οποιοδήποτε θέμα υποστήριξης των υπηρεσιών μπορούν οι πολίτες να απευθυνθούν στην ακόλουθη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: [email protected]
Ειδικά για τους συμβολαιογράφους και την υπηρεσία «Διαβίβαση Μεταγεγραμμένων Συμβολαιογραφικών Πράξεων» οι κωδικοί πρόσβασης χορηγούνται από τους κατά τόπους συμβολαιογραφικούς συλλόγους από όπου μπορούν να ενημερωθούν αναλυτικά για την υπηρεσία.
Για γενικότερες πληροφορίες σχετικά με τη «Διαβίβαση Μεταγεγραμμένων Συμβολαιογραφικών Πράξεων» λειτουργεί ο τετραψήφιος αριθμός 1015.Οι μηχανικοί εισέρχονται στην υπηρεσία «Ηλεκτρονική Υποβολή Διαγραμμάτων» με χρήση των κωδικών που παρέχονται από το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΤΕΕ).
Υπενθυμίζεται ότι από τη Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2019, τέθηκε σε λειτουργία η νέα εφαρμογή για την υποβολή ηλεκτρονικής δήλωσης, η οποία είναι φιλική, εύχρηστη και πλήρως λειτουργική.
Μέσω αυτής ο δικαιούχος μπορεί να καταχωρίσει όλα τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στη δήλωση ιδιοκτησίας όπως τα στοιχεία του, τα στοιχεία του ακινήτου, των δικαιωμάτων, των συνυποβαλλόμενων στη δήλωση εγγράφων και να εντοπίσει το ακίνητό του στο χαρτογραφικό υπόβαθρο του Ελληνικού Κτηματολογίου
Στην διεύθυνση https://www.ktimanet.gr/CitizenWebApp/Home_Page.aspx