Ανεπαρκές το σύστημα των δικαστικών αντιπροσώπων

Ολο και περισσότερα ευτράπελα καταγράφονται από εκλογές σε εκλογές με την συμπεριφορά των δικαστικών αντιπροσώπων και το ύψος υπευθυνότητας που δείχνουν με αποτέλεσμα οι εκλογές να καταντήσουν να δείχνουν και αυτές…. τάση. Στο Ηράκλειο στην Θεσσαλονίκη και αλλού ακόμη τους κυνηγάνε με αποτέλεσμα να μην μπορεί να εκδοθεί επίσημο αποτέλεσμα ενόψει δεύτερου γύρου.
Αλλος πήρε τους σάκους σπίτι του. Αλλος είχε δουλειά και δεν μπόρεσε να στείλει τα λεγόμενα τηλεγραφήματα, άλλος λέει πήγε διακοπές και όταν επιστρέψει θα παραδώσει.
Πολύ μεγαλύτερες όμως αβλεψίες λιγότερο ευφάνταστες αλλά σημαντικότερες καταγράφονται μέσα στα εκλογικά τμήματα. Υπάρχουν αρκετοί δικαστικοί αντιπρόσωποι που τηρούν με απόλυτη αυστηρότητα τον εκλογικό νόμο και την διαδικασία, αλλά υπάρχουν και πολλοί που δεν τηρούν σχεδόν τίποτα.
Αλλος σφραγίζει και μονογράφει καμιά κατοσταριά φακέλους και τους δίνει στην εφορευτική επιτροπή, όταν υπάρχει, να τους μοιράζουν στους ψηφοφόρους, «για πιο γρήγορα»(;) Αλλος εγκαταλείπει το εκλογικό τμήμα αφήνοντας εκεί τη σφραγίδα. Αλλος χρησιμοποιεί τους εκλογικούς αντιπροσώπους κομμάτων και παρατάξεων αντί εφορευτικής επιτροπής. Αλλος αναθέτει και την καταμέτρηση στους εκλογικούς αντιπροσώπους. Αλλος κάνει στοίβες πρώτα τα ψηφοδέλτια κατά παράταξη και μετά τα μονογράφει και τα αριθμεί. Αλλος δεν αριθμεί τους φακέλους. Εκτεταμένο είναι το φαινόμενο να μην τηρείτε κυκλικό μάζεμα των ψηφοδελτίων για να παραδοθεί στον εκλογέα με αποτέλεσμα πάνω – πάνω να βρίσκεται συνέχεια το ίδιο ψηφοδέλτιο.
Γενικά η διαδικασία ψηφοφορίας και καταμέτρησης όπως καταγράφηκε και σε εαυτές τις δημοτικές και ευρωεκλογές παραβιάζεται κατάφωρα από ένα πολύ μεγάλο ποσοστό δικαστικών αντιπροσώπων.
Ετσι ολοένα και περισσότερο αυξάνεται η ανάγκη άρτιας εκπαίδευσης, όλων των εκλογικών αντιπροσώπων και τοποθέτησής τους σε όλα ανεξαιρέτως τα εκλογικά τμήματα. Το ίδιο ισχύει και για τους επόπτες που πρέπει να βρίσκονται σε εγρήγορση αλλά να είναι και πολύ έμπειροι.