Οι Δήμοι Αλίμου, Θηβαίων και Π.Φαλήρου ενημέρωσαν άμεσα για το σεισμό

Με άμεση ανακοίνωσή τους μετά το σεισμό οι Δήμοι Αλίμου και Π. Φαλήρου ενημέρωσαν τους κατοίκους τους:
Συγκεκριμένα ο Δήμος Αλίμου εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση

Μετά την πρόσφατη σεισμική δόνηση, που “ταρακούνησε” αρκετά ολόκληρο το Λεκανοπέδιο, ενημερώνουμε τους πολίτες του Αλίμου για τα ακόλουθα:

  1. Είναι λογικό να υπάρχει σε πολύ κόσμο ταραχή και αναστάτωση από το γεγονός. Παρόλα αυτά, το πιο σημαντικό για τον καθένα προσωπικά και για όλους συλλογικά είναι να διατηρούμε πλήρως και απολύτως την ψυχραιμία μας.
  2. Στην πόλη μας μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί σοβαρές υλικές ζημιές ή τραυματισμοί. Παρόλα αυτά, η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου μας είναι διαρκώς στο δρόμο και ελέγχει όλα τα κτίρια του Δήμου, προκειμένου να βεβαιωθούμε ότι είναι απολύτως ασφαλή (π.χ. παιδικοί σταθμοί κ.λπ.).
  3. Επίσης σε επιφυλακή είναι και η Υπηρεσία Περιβάλλοντος και οι Υπηρεσίες του Δήμου που σχετίζονται με την Πολιτική Προστασία, καθώς όλοι οι Δήμοι της Αττικής, της Πελοποννήσου και της Στερεάς Ελλάδας έχουν τεθεί σε αυξημένη ετοιμότητα για προληπτικούς λόγους. Το απόγευμα έχουμε σύσκεψη στην Περιφέρεια Αττικής.
  4. Σύμφωνα με όσα έχουν ανακοινωθεί, φαίνεται ότι η δόνηση των 5,1 Ρίχτερ (στις 14:13 μ.μ.) ήταν ο κύριος σεισμός και κατόπιν η δόνηση των 4,4 Ρίχτερ (στις 15:11 μ.μ.) ήταν ο ισχυρός μετασεισμός. Τις επόμενες 48 ώρες πιθανόν να ακολουθήσουν ηπιότεροι μετασεισμοί.

Για τον λόγο αυτό, καλό θα ήταν όλοι να διατηρήσουμε απολύτως την ψυχραιμία μας και να διαβάσουμε, για παν ενδεχόμενο, τις οδηγίες Πολιτικής Προστασίας σχετικά με τους σεισμούς, που είναι αναρτημένες στην ιστοσελίδα του Δήμου (δείτε εδώ: http://www.alimos.gov.gr/dimofili/politiki-prostasia/).

Ο Δήμος μας είναι σε διαρκή ετοιμότητα και, αν προκύψει ανάγκη, θα επανέλθουμε με νεότερη ενημέρωση.

Ευχόμαστε σε όλους καλό και ήρεμο Σαββατοκύριακο, χωρίς άλλα απρόβλεπτα.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΟΝΔΥΛΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΙΜΟΥ

Την ίδια ώρα ανακοίνωση εξέδοσε και ο Δήμος Π. Φαλήρου

Σε επιφυλακή ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου μετά τον μεγάλο σεισμό.

Ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου και οι υπηρεσίες του, βρίσκονται από την πρώτη στιγμή μετά τον μεγάλο σεισμό σε επιφυλακή προκειμένου να συνδράμουν το έργο της Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και των άλλων Κρατικών υπηρεσιών εφόσον ζητηθεί.

Παρότι δεν έχουν αναφερθεί προβλήματα στο Παλαιό Φάληρο, η αρμόδια Αντιδημαρχία Παιδείας σε συνεργασία με την Τεχνική υπηρεσία του Δήμου ήδη επιθεωρεί τα σχολεία, τους παιδικούς σταθμούς αλλά και τα λοιπά Δημοτικά κτίρια προκειμένου να πιστοποιηθεί η καταλληλότητα τους.

Επίσης αν υπάρχουν Δημότες που χρήζουν βοήθειας ή υποστήριξης μπορούν να απευθύνονται στο τετραψήφιο τηλέφωνο του Δήμου Παλαιού Φαλήρου 1565 ( χωρίς χρέωση) προκειμένου να αναφέρουν το όποιο πρόβλημα.

Καλούμε τους Δημότες να επιδείξουν ψυχραιμία και να ενημερώνονται υπεύθυνα, από τις ανακοινώσεις και τα δελτία τύπου των κρατικών αρχών, της Περιφέρειας Αττικής και μέσω του site του Δήμου Παλαιού Φαλήρου, όπου θα γνωστοποιείται στο κοινό οποιαδήποτε χρηστική πληροφορία.

Οδηγίες για το σεισμό εξέδωσε και ο δήμος Θηβαίων

Με αφορμή τον σεισμό 5,1 ρίχτερ που σημειώθηκε σήμερα 19/7/2019 στην Αττική και έγινε αισθητός και στην περιοχή του Δήμου Θηβαίων, προληπτικά το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας Δήμου Θηβαίων υπενθυμίζει στους πολίτες τα μέτρα προστασίας από σεισμό, τα οποία είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα του Δήμου Θηβαίων thiva.gr/Δημότες & Επιχειρήσεις/Πολιτική Προστασία/ Μέτρα Προστασίας/ Σεισμός ( Δείτε εδώ τα μέτρα)
Επίσης, γνωστοποιούνται οι χώροι που έχουν καθοριστεί για τη συγκέντρωση του πληθυσμού σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης (χώροι καταφυγής και καταυλισμού), σύμφωνα με το σχεδιασμό πολιτικής προστασίας του Δήμου Θηβαίων.

Δ.K. ΘΗΒΑΣ
(1) Γήπεδο μπάσκετ
(2) Γήπεδο ποδοσφαίρου
(3) Γήπεδο μπάσκετ Αγ. Νικολάου
(4) Πάρκο Χρυσορρόα
(5) Χώρος Λαϊκής
(6) 5ο Γυμνάσιο
(7) 5Χ5 οδός Διρκαίου
(8) Νότια Δημ. Καταστήματος (Δημαρχείο)
(9) 5Χ5 Κοντίτο
(10) 6ο Δημ. Σχολείο & ακάλυπτος χώρος
(11) Μπάσκετ πλ. Ταχίου
(12) Ανοιχτοί χώροι άνω εργ.κατοικίες
(13) 5ο Δημ. Σχολείο

Τ.Κ. ΑΜΠΕΛΟΧΩΡΙΟΥ
(14) Γήπεδο ποδ. Αμπελοχωρίου

Τ.Κ. ΕΛΕΩΝΑ
(15) Γήπεδο ποδ. Ελεώνα

Τ.Κ. ΥΠΑΤΟΥ
(16) Γήπεδο ποδ. Υπάτου

Τ.Κ. ΜΟΥΡΙΚΙΟΥ
(17) Δημ. Σχολείο Πλατανακίου
(18) Γήπεδο ποδ. Μουρικίου
(19) Περίβολος Αγ. Αθανασίου Μουρίκι

Τ.Κ. ΝΕΟΧΩΡΑΚΙΟΥ
(20) Πάρκο κυκλ. Αγωγής & γήπεδο
Ποδοσφαίρου Νεοχωρακίου
(21) Δημ. Σχ. Νεοχωρακίου

Δ.Ε. ΒΑΓΙΩΝ
(22) Μπάσκετ Γυμνασίου
(23) Γήπεδο ποδοσφαίρου

Τ.Κ. ΧΩΣΤΙΩΝ
(24) Γήπεδο ποδ. Σαράντη
(25) Γήπεδο 5Χ5 Χωστίων

Τ.Κ. ΕΛΛΟΠΙΑΣ
(26) Γήπεδο ποδ. Ελλοπίας

Τ.Κ. ΞΗΡΟΝΟΜΗΣ

(27) Γήπεδο ποδ. Ξηρονομής
(28) Γήπεδο 5Χ5 Ξηρονομής

Τ.Κ. ΘΙΣΒΗΣ
(29) Δημ. Σχ. Θίσβης

Τ.Κ. ΔΟΜΒΡΑΙΝΑΣ
(30) Γήπεδο ποδ. Δομβραίνας
(31) Σχ. συγκρότημα Δομβραίνας

Τ.Κ. ΠΛΑΤΑΙΩΝ
(32) Γήπεδο ποδ. Πλαταιών

Τ.Κ. ΚΑΠΑΡΕΛΛΙΟΥ
(33) Γήπεδο ποδ. Καπαρελλίου
(34) Γυμνάσιο Καπαρελλίου

Τ.Κ. ΛΕΥΚΤΡΩΝ
(35) Γήπεδο ποδ. Λεύκτρων

Τ.Κ. ΜΕΛΙΣΣΟΧΩΡΙΟΥ
(36) Γήπεδο ποδ. Μελισσοχωρίου

Τ.Κ. ΛΟΥΤΟΥΦΙΟΥ
(37) Χώρος αγρ. Ιατρ. Λουτουφίου