Επίσκεψη Ζέρβα στον Αστικό Αμπελώνα Θεσσαλονίκης

Πραγματοποιήθηκε σήμερα ο τρύγος του αστικού αμπελώνα του Δήμου Θεσσαλονίκης, παρουσία του δημάρχου κ. Κωνσταντίνου Ζέρβα του αντιδημάρχου Περιβάλλοντος και Βιώσιμης Κινητικότητας, κ. Σωκράτη Δημητριάδη και του αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής κ. Χάρη Αηδονόπουλου με τη συμμετοχή υπαλλήλων, εθελοντών, δημοτών και κατοίκων της περιοχής. Ο αστικός αμπελώνας δημιουργήθηκε το 2013 με πρωτοβουλία του κ. Ζέρβα και ήταν ο πρώτος στην Ελλάδα. Πραγματοποιήθηκαν τότε οι πρώτες φυτεύσεις, με δυο λευκές και δυο ερυθρές ποικιλίες, στο σημείο όπου παλαιότερα βρισκόταν το μηχανουργείο του Δήμου Θεσσαλονίκης. Αποτελεί το αποτέλεσμα συνεργασίας του τμήματος Συντήρησης Κήπων της Διεύθυνσης Διαχείρισης Αστικού Περιβάλλοντος του Δήμου, του Εργαστηρίου Αμπελουργίας της Γεωπονικής Σχολής του Α.Π.Θ. και του Κτήματος Γεροβασιλείου.
Ο κ. Ζέρβας δήλωσε : «Ευχαριστώ τους ανθρώπους που στηρίζουν αυτήν την προσπάθεια, τον κ. Γεροβασιλείου, τον κ. Κουντουρά, τους ανθρώπους του πρασίνου στο Δήμο Θεσσαλονίκης, τους πολλούς εθελοντές αλλά κυρίως τη γειτονιά. Σήμερα βρισκόμαστε εδώ, έξι χρόνια μετά, να κάνουμε έναν πολύ γενναίο τρύγο και να απολαύσουμε σε λίγο καιρό το κρασί«
»Έχουμε το ξινόμαυρο και το αγιωργίτικο, ελληνικές ποικιλίες – το κρασί εμφιαλώνεται γενναιόδωρα από τον Βαγγέλη Γεροβασιλείου, παραδίδεται στο Δήμο Θεσσαλονίκης και χρησιμοποιείται για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Εκπαιδευτικός ο χαρακτήρας της προσπάθειας και συνάμα προσδίδει μία ομορφιά σε μία γειτονιά της πόλης. Καλλιεργείται η άμπελος, δραστηριότητα με παράδοση στην Ελλάδα» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Πλήθος κόσμου έδωσε το παρόν και συμμετείχε ενεργά στον τρύγο γεμίζοντας με σταφύλια τις κλούβες. Στην εκδήλωση συμμετείχε το χορευτικό συγκρότημα του Κέντρου Έρευνας και Μελέτης του παραδοσιακού χορού και λαϊκού πολιτισμού «Διόνυσος».