Μπλόκο στον ΧΥΤΑ Φυλής από τον Δήμο Πετρούπολης

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δυτικού Μετώπου, το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Πετρούπολης, αποφάσισε ομόφωνα να ζητήσει την άμεση ανάκληση της 248/2019 απόφασης της Ε.Ε του ΕΔΣΝΑ για την νέα χωματερή που πάρθηκε πραξικοπηματικά και “εν κρυπτώ ” την πρώτη Αυγούστου .
Συγκεκριμένα το Δ.Μ αναφέρει:
Μια απόφαση -ντροπή, χωρίς να προηγηθεί καμία συζήτηση στα Δημοτικά Συμβούλια και χωρίς να ενημερωθούν οι τοπικές κοινωνίες που περίμεναν το οριστικό κλείσιμο του ΧΥΤΑ της Φυλής.
Στην χτεσινοβραδινή συνεδρίαση το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Πετρούπολης είπε ΟΜΟΦΩΝΑ ΟΧΙ στην 248/19 απόφαση της Ε.Ε του ΕΔΣΝΑ και ζήτησε την άμεση ανάκλησή της.
Στο δημοτικό συμβούλιο όλοι οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων καθώς και οι εκπρόσωποι φορέων της Πετρούπολης δήλωσαν πως είναι αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν να συνεχιστεί το έγκλημα του ΧΥΤΑ Φυλής.
Η συζήτηση δεν περιορίστηκε μόνο στην 248/19 απόφαση αλλά συζητήθηκαν και όλα τα θέματα που σχετίζονται με την διαχείριση των απορριμμάτων στην Αττική και με την εγκατάσταση της Φυλής.
Τα αιτήματα που κυριάρχησαν στην συζήτηση ήταν :
*Να σταματήσει κάθε διαδικασία για τη λεγόμενη αναβάθμιση του ΕΜΑΚ Φυλής.
*Να απομακρυνθεί ο αποτεφρωτήρας επικίνδυνων νοσοκομειακών αποβλήτων.
*Να δημοσιοποιηθούν οι μελέτες για τα ρυπαντικά φορτία του ΧΥΤΑ, πουt έχει εκπονήσει ο Δήμος Φυλής.
*Να εγκαταλειφθεί κάθε σκέψη για το λατομείο Μουσαμά, το οποίο βρίσκεται στην περιοχή της Ζωφριάς του δήμου Φυλής και γειτνιάζει με την Πετρούπολη και το Καματερό.
*Να καταργηθεί το απαράδεκτο καθεστώς των αντισταθμιστικών που χρησιμοποιείται για τον εκμαυλισμό της τοπικής κοινωνίας στην Φυλή.
Η ανάγκη για άμεση κατασκευή νέων χώρων ασφαλούς διάθεσης των απορριμμάτων δεν πρέπει να ικανοποιηθεί και πάλι σε βάρος της Δυτικής Αθήνας και της Δυτικής Αττικής.
Οι δημοτικοί σύμβουλοι έθεσαν ως προτεραιότητα το οριστικό κλείσιμο του ΧΥΤΑ Φυλής και την ένταξη της ευρύτερης περιοχής σε πρόγραμμα περιβαλλοντικής αποκατάστασης, για όσο χρόνο χρειαστεί.
Το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε επίσης να ζητήσει και από τα άλλα δημοτικά συμβούλια της δυτικής Αθήνας να πάρουν αντίστοιχες αποφάσεις , να συμμετάσχει στην διαδήλωση που διοργανώνουν την επόμενη Πέμπτη μαζικοί φορείς της πόλης, να διοργανώσει συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΕΔΣΝΑ και στο περιφερειακό συμβούλιο και τέλος να εξαντλήσει όλα τα κινηματικά και ένδικα μέσα προκειμένου να ανατραπεί η 249/19 απόφαση του ΕΔΣΝΑ .
Το σύνολο των δημοτικών παρατάξεων ζήτησε από τον δήμαρχο της πόλης τον Στέφανο Βλάχο να ηγηθεί των προσπαθειών και να καλέσει σε αγωνιστικό συναγερμό τους κατοίκους της Πετρούπολης.
Η δυτική Αθήνα θα αντισταθεί και δεν θα επιτρέψει να συνεχιστεί η αδικία σε βάρος της.
Η κ. Δούρου και ο κ. Πατούλης μάλλον λογάριαζαν χωρίς τον ξενοδόχο όταν συναποφάσιζαν να γίνει η ΝΕΑ χωματερή στην Φυλή.
Ίσως πίστευαν πως επειδή ελέγχουν τον δήμαρχο Φυλής ο οποίος μαζί με τον πρώην δήμαρχο κ. Μπουραίμη υπογράφουν με χέρια και με πόδια για την νέα χωματερή αρκεί να παίρνουν τα υπέρογκα αντισταθμιστικά , μπορούν να αποφασίζουν ότι θέλουν χωρίς αντιδράσεις.
Όμως η χτεσινή απόφαση του Δ.Σ της Πετρούπολης που αντανακλά τις διαθέσεις της τοπικής κοινωνίας έδειξε πως είναι μακριά νυχτωμένοι αν νομίζουν πως μπορούν να κοροϊδέψουν για άλλη μια φορά τους κατοίκους της δυτικής Αθήνας.