Το μέλλον της τεχνολογίας «γεννιέται» στα Τρίκαλα

Νέα ώθηση στον προγραμματισμό σε μικρές ηλικίες έδωσε στα Τρίκαλα η διοργάνωση – και το 2019 -, του CodeAthon. Της εκπαιδευτικής – ψυχαγωγικής δράσης μη διαγωνιστικού χαρακτήρα, με στόχο την ενθάρρυνση και την εμβάθυνση στον προγραμματισμό. Σε έναν Δήμο με έμφαση στην καινοτομία και την τεχνολογία, το μέλλον έρχεται και από τις 16 ομάδες μαθητών και μαθητριών που μετείχαν στον διαγωνισμό, τετραπλασιάζοντας το 2019 τις περυσινές συμμετοχές!
Οι μαθητές και οι μαθήτριες το απόγευμα της Παρασκευής 18 Οκτωβρίου συγκεντρώθηκαν στο ισόγειο του Μουσείου Τσιτσάνη και στο άλλοτε δίδυμο οθωμανικό λουτρό συνδύασαν τη γνώση του παρόντος με τις δράσεις του μέλλοντος σε ένα περιβάλλον προερχόμενο από το παρελθόν.
Ο στόχος της δράσης ήταν, να μελετήσουν οι συμμετέχοντες/ουσες το πρόβλημα που τέθηκε σε Scratch (προγραμματιστικό περιβάλλον σε ανάπτυξη του Πανεπιστημίου MIT), να αναζητήσουν τρόπους και λύσεις για να βελτιώσουν το συγκεκριμένο πρόβλημα και να παρουσιάσουν τις λύσεις τους (εφόσον το επιθυμούσαν)
Τα αναμνηστικά διπλώματα – καθώς μόνος νικητής είναι η συμμετοχή και η γνώση – δόθηκαν από τον αντιδήμαρχο παιδείας κ. Ακη Αναστασίου, ο οποίος τόνισε τη σημασία παρόμοιων δράσεων σε έναν Δήμο με έμφαση στην τεχνολογία.
Η δράση υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Προγραμματισμού Europe Code Week 2019 και εκτός από τα Τρίκαλα, αφορούσε άλλες 5 πόλεις: Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Ιωάννινα – Ξάνθη – Πάτρα.
Το CodeAthon διοργανώνεται από τον STEM Education στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Προγραμματισμού Europe Code Week 2019, σε συνεργασία με τον WRO Hellas και με Στρατηγικό Συνεργάτη την COSMOTE. Η δράση υλοποιείται με την υποστήριξη της Google, με τη συνδιοργάνωση του Δήμου Τρικκαίων και του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου ΕΑΠ και με τη φιλοξενία της OTEAcademy.
Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων