23ο τεύχος του ηλεκτρονικού περιοδικού “πρΟΤΑση”

Αναρτήθηκε το 23ο τεύχος του ηλεκτρονικού περιοδικού “πρΟΤΑση”, το οποίο είναι διαθέσιμο στην ηλεκτρονική διεύθυνση: www.diaplous-autodioikisi.gr
Στο τεύχος αυτό ο κ. Αθανάσιος Αν. Κωτούλας, Προϊστάμενος του Τμήματος Διοικητικού- Οικονομικού Νομού Τρικάλων παρουσιάζει περίληψη κεφαλαίων της διπλωματικής του εργασίας με τίτλο: «Η συμβολή και οι επιπτώσεις του ελέγχου νομιμότητας στην εκπλήρωση της αποστολής και του ρόλου των ΟΤΑ», που εκπονήθηκε στο πλαίσιο του Διαπανεπιστημιακού Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Τοπική και Περιφερειακή Ανάπτυξη και Αυτοδιοίκηση» το έτος 2018.

Επίσης, συνεχίζοντας τη τιμητική συνεργασία με την κα Ευγενία Β. Πρεβεδούρου, στο περιοδικό δημοσιεύεται η μελέτη της: “Η σύνθετη διοικητική ενέργεια”. Με τη δημοσίευση των μελετών αυτών παρέχεται στο αναγνωστικό κοινό η γνώση και πληροφόρηση επί νομικών ζητημάτων που βοηθούν στην καλύτερη άσκηση των διοικητικών καθηκόντων.

Ακολούθως, παρουσιάζεται μία απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, αναφορικά με προηγούμενη ακρόαση διοικουμένου (ΣτΕ 2180/ 2013) και μία γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους αναφορικά με τις διοικητικές συνέπειες που επιφέρει η μεταβολή του νομοθετικού καθεστώτος (ΝΣΚ 87/ 2019).

Το τεύχος κλείνει με την παράθεση δύο εγκυκλίων αναφορικά με την απόδοση ΑΜΚΑ σε πολίτες χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και με την συγκρότηση των συλλογικών οργάνων επιλογής προϊσταμένων.

Υπεύθυνος της έκδοσης του ηλεκτρονικού περιοδικού “πρΟΤΑση” είναι ο Κίμων Σιδηρόπουλος Υπάλληλος του Υπ. Εσωτεριών