Ν.Δ. ΣΥΡΙΖΑ ΚΙΝΑΛ ΚΚΕ και Ιωακειμίδης στην μάχη της ΠΕΔΑ σήμερα

Κανονικά τα πράγματα θα ήταν πολύ ξεκάθαρα για την μελλοντική διοίκηση της ΠΕΔ Αττικής, αφού η Νέα Δημοκρατία έχει στην κυριολεξία σαρώσει τους δήμους όλου του λεκανοπεδίου και οι σημερινές εκλογές θα είχαν ενδιαφέρον μόνο σε επίπεδο προσώπων αν ο κ. Ιωακειμίδης απερχόμενος πρόεδρος και Δήμαρχος Νίκαιας Αγ. Ιωάννου Ρέντη, δεν αποτολμούσε την συγκρότηση ανεξάρτητου ψηφοδελτίου που βρήκε μεγάλη απήχηση στους αιρετούς.
Το ανέφερε άλλωστε με τόλμη και στην προεκλογική του ομιλία ο έτερος διεκδικητής του τίτλου για την θέση του προέδρου της ΠΕΔ Αττικής κ. Γρηγόρης Κωνσταντέλος. Ο κ. Κωνσταντέλος δεν είναι παλαιάς κοπής, είναι ένας σύγχρονος δήμαρχος που από την πρώτη του κιόλας θητεία του απέδειξε ότι τον διακρίνει η διοραρτικότητα και η αποτελεσματικότητα. Ετσι είχε το θάρρος να το πει ακόμη και στην προεκλογική του συγκέντρωση σηματοδοτώντας και το ενωτικό και παραγωγικό κλίμα που μπορούμε να δουμε στην ΠΕΔ Ατιτκής σε μια πολύ δύσκολη περίοδο με σκουπίδια, πρόσφυγες κλπ.
Αλλωστε ο κ. Ιωακειμίδης ως πρόεδρος ανέβασε πολύ ψηλά τον πήχη τον τελευταίο καιρό. Ηταν άλλωστε και ο μόνο που ανάρτησε απολογισμό στο site της ΠΕΔ από όλη την Ελλάδα.
Το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας που κατεβάζει 11 δημάρχους διεκδικεί τις 13 από τις 25 έδρες της ΠΕΔ για να μπορέσει να συγκροτήσει αυτόνομη διοίκηση. Εκτιμάται όμως ότι διαθέτει 130 περίπου εκλέκτορες και θέλει προσπάθεια να φτάσει τον χρυσό αριθμό των 156.
Ο κ. Ιωακειμίδης κατεβάζει 6 δημάρχους και εκτιμάται ότι ξεκινάει με βάση τους 95 περίπου εκλέκτορες που θα μπορούσαν να ανακόψουν την προοπτική της μονοπαραταξιακής διοίκησης.
Από εκεί και πέρα ψηφοδέλτιο κατεβάζει και το Κιν Αλ. με 2 δημάρχους όσο κι αν αυτό ακούγεται πρωτόγνωρο στην Αυτοδιοίκηση, και ο ΣΥΡΙΖΑ με έναν Δήμαρχο.
Στις εκλογές κατεβαίνει και η ΛΑΕ χωρίς δήμαρχο καθώς και ένας αυτόνομος υποψήφιος ο κ. Κωνσταντίνου από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
Για τα δύο ψηφοδέλτια του Κιν Αλ και ΣΥΡΙΖΑ υπολογίζεται ότι διαθέτουν από 30 περίπου εκλέκτορες ο καθένας και άλλους 10 η ΛΑΕ. Αν ισχύον οι εκτιμήσεις των επιτελείων τότε η μάχη της 13ης έδρας θα είναι πολύ σκληρή.
Αν το Κιν. Αλ μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ καταφέρουν να βγάλουν 5 έδρες, και ο κ. Ιωακειμίδης 8 έδρες ή 4 και 9 αντίστοιχα, τότε η ΠΕΔ θα έχει διαπαραταξακό ψηφοδέλτιο.

Κανείς δεν αποκλείει βέβαια το ενδεχόμενο ο κ. Ιωακειμίδης να φτάσει και τις 10 έδρες και κανείς δεν θα τολμούσε να τον υποτιμήσει σ΄αυτην την μάχη.