Συνάντηση του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ Δ. Παπαστεργίου

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ Δ. Παπαστεργίου στα γραφεία της Περιφέρειας.
Ο κ. Παπαστεργίου επικαλούμενος τη γόνιμη θητεία του κ. Πατούλη στην ΚΕΔΕ αλλά και στον Δήμο Αμαρουσίου, επισήμανε ότι η πολύχρονη εμπειρία του στον Α’ Βαθμό Αυτοδιοίκησης αποτελεί ένα βασικό πλεονέκτημα στην προσπάθεια που έχει ξεκινήσει να μπει η Αττική σε αναπτυξιακή τροχιά.
Ο Περιφερειάρχης υπογράμμισε πως στο τιμόνι της ΚΕΔΕ είναι ένας Δήμαρχος με όραμα και όρεξη για δουλειά, επισημαίνοντας πως απαιτείται η ισχυροποίηση της Αυτοδιοίκησης ενός θεσμού ο οποίος, όπως ανέφερε, κράτησε όρθια την κοινωνία, σε περιόδους κρίσης.
Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν θέματα που σχετίζονται με τα πάγια και διαχρονικά αιτήματα της Αυτοδιοίκησης, με έμφαση στην ανάγκη αποκέντρωσης πόρων και αρμοδιοτήτων από το κεντρικό κράτος προκειμένου να λειτουργεί πιο αποτελεσματικά υπέρ των πολιτών και υπογραμμίστηκε η σημασία αγαστής και στενής συμπόρευσης των δύο βαθμών Αυτοδιοίκησης για την αναπτυξιακή επανεκκίνηση των τοπικών κοινωνιών.
Με αφορμή τη συνάντηση ο κ. Πατούλης επισήμανε τα εξής:
«Με τον άξιο διάδοχό μου στην ΚΕΔΕ, τον Δήμαρχο Τρικκαίων Δ. Παπαστεργίου είχαμε μία ιδιαίτερα εποικοδομητική συζήτηση για όλα τα θέματα και τις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής των πολιτών αλλά και την καλύτερη θωράκιση των Δήμων της Αττικής. Ο πρώτος και ο δεύτερος βαθμός Αυτοδιοίκησης θα συνεργαστούμε στενά και δημιουργικά με μόνο στόχο να διασφαλίσουμε ότι και στους 66 Δήμους της Αττικής θα βελτιωθεί η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες και θα τους δοθούν όλα τα μέσα και τα εργαλεία που απαιτούνται, για την ισότιμη ανάπτυξη και θωράκισή τους.
Στο επίκεντρο της πολιτικής μας βρίσκεται ο πολίτης και οι ανάγκες του. Σε αυτό το πλαίσιο οι δύο βαθμοί Αυτοδιοίκησης θα είμαστε σταθεροί συνοδοιπόροι και θα εργαστούμε για να βάλουμε ένα τέλος στις παθογένειες και να δημιουργήσουμε τις συνθήκες που θα συμβάλουν στην ευημερία και στην ανάπτυξη, όπως είναι και η προτεραιότητά μας».