Σήμερα στις 15:30 συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβουλίου Αττικής

Συνεδριάζει σήμερα Τετάρτη 19-02-2020 και ώρα 15:30 μετά από πρόσκληση του Προέδρου Χρήστου Θεοδωρακόπουλου, στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών (Αναστάσεως 2 και Τσιγάντε, Παπάγου-Χολαργός)το Περιφερειακο Συμβουλίου Αττικής, με τα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης:

  1. Έγκριση σκοπιμότητας σύναψης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Ινστιτούτου Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων «Διόφαντος» (ΙΤΥΕ) για την υλοποίηση του έργου «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΜΑΘΗΤΩΝ», προϋπολογισμού 104.160,00€ (με ΦΠΑ) και έγκριση των όρων αυτής.
    (Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ν. Πέππας)
  2. Έγκριση σκοπιμότητας και δαπάνης συνδιοργάνωσης με τη Φιλοσοφική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών του κύκλου επιμορφωτικών και καλλιτεχνικών δράσεων με τίτλο: «Η Φιλοσοφική στην πόλη».
    (Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ν. Πέππας)
  3. Έγκριση σύναψης και όρων προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και της Ιεράς Μητρόπολης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής για την κατασκευή του έργου με τίτλο: «Επισκευή, ανακαίνιση και ενεργειακή αναβάθμιση του γηροκομείου “Η Ανάστασις”», συνολικού προϋπολογισμού 400.000,00 € (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.).
    (Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Α. Αυγερινός)
  4. Ενημέρωση αναφορικά με ποδηλατικές δράσεις και προοπτικές ανάπτυξης του ποδηλατικού τουρισμού στην Περιφέρεια Αττικής και διερεύνηση επικοινωνίας με τον Εθνικό Συντονιστή της Ελλάδας για το πρόγραμμα «Eurovelo».
    (Εισηγητής ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Ν. Παπαδάκης)
  5. Έγκριση σκοπιμότητας και δαπάνης για αθλητικές εκδηλώσεις στο Πεδίο του Άρεως.
    (Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γ. Δημόπουλος)
  6. Έγκριση σκοπιμότητας και δαπάνης για τη διοργάνωση των 7ων Παγκόσμιων Σχολικών Αγώνων Αθλητικής και Ολυμπιακής Παιδείας.
    (Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γ. Δημόπουλος)
  7. Έγκριση σύναψης και όρων σχεδίου τροποποίησης – παράτασης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Μάνδρας – Ειδυλλίας για την εκτέλεση του έργου: «Παρεμβάσεις επισκευών σε αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου Μάνδρας – Ειδυλλίας».
    (Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ε. Κοσμόπουλος)
  8. Έγκριση σύναψης και όρων του σχεδίου της τροποποίησης – παράτασης της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Παλλήνης για την κατασκευή του έργου με τίτλο: «Συντήρηση οδικού δικτύου έτους 2016-2017 της Δημοτικής Ενότητας Γέρακα Δήμου Παλλήνης».
    (Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Α. Αυγερινός)
  9. Έγκριση σύναψης και όρων σχεδίου τροποποίησης – παράτασης της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Νίκαιας – Αγ. Ιωάννη Ρέντη, για την υλοποίηση του έργου: «Ανάπλαση εσωτερικών χώρων κοινής χρήσης στα Ο.Τ. κατοικίας μεταξύ των οδών Κύπρου – Ηλιουπόλεως – Αμυραδάκη – Αμερικανίδων Κυριών».
    (Εισηγήτρια η Αντιπεριφερειάρχης κ. Σ. Αντωνάκου)
    10.Έγκριση σύναψης και όρων προγραμματικής σύμβασης, μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, για την εκπόνηση της μελέτης με τίτλο: «Αίθουσες πολλαπλών χρήσεων στο 1ο Λύκειο, στο 2ο Δημοτικό, στο 9ο Δημοτικό και το 12ο Δημοτικό Σχολείο του Δήμου Ηρακλείου», συνολικού προϋπολογισμού 708.627,44€, (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.).
    (Εισηγήτρια η Αντιπεριφερειάρχης κ. Λ. Κεφαλογιάννη)
  10. Έγκριση σκοπιμότητας και δαπάνης για τη συνδιοργάνωση με το Γυμναστικό Σύλλογο Κηφισιάς και τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Νεφροπαθών, του 3ου αγώνα δρόμου «kifisia Run», την Κυριακή 29 Μαρτίου 2020, στην Κηφισιά.
    (Εισηγήτρια η Αντιπεριφερειάρχης κ. Λ. Κεφαλογιάννη)
  11. Έγκριση σκοπιμότητας και δαπάνης εκδήλωσης για την Καθαρά Δευτέρα 2020 στο πάρκο «Αντώνης Τρίτσης».
    (Εισηγήτρια η Αντιπεριφερειάρχης κ. Ε. Δουνδουλάκη)
  12. Εφαρμογή Σχεδίου Αποτροπής του Καπνίσματος στην Περιφέρεια Αττικής, σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Οικονομικών, Προστασίας του Πολίτη, Υγείας και Εσωτερικών με Θέμα: «Καθορισμός των οργάνων, της διαδικασίας ελέγχου πιστοποίησης των παραβάσεων και επιβολής των προβλεπόμενων κυρώσεων, καθώς και των κριτηρίων προσδιορισμού του ύψους του προστίμου, της διαδικασίας είσπραξης των προστίμων καθώς και κάθε άλλης αναγκαίας λεπτομέρειας για την εφαρμογή του Νόμου 3868/2010 (ΦΕΚ 129 Α ́/3.8.2010), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει».
    (Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Α. Βαθιώτης)
  13. Έγκριση σκοπιμότητας και δαπάνης για τη συμμετοχή υπαλλήλων της Γενικής Δ/νσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Αττικής στο 13ο Πανελλήνιο Συνέδριο Δημόσιας Υγείας και Υπηρεσιών Υγείας, που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα από τις 16-3-2020 έως τις 18-3-2020.
    (Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Α. Βαθιώτης)
  14. Έγκριση για λήψη μόνιμων μέτρων ρύθμισης οδικής κυκλοφορίας σύμφωνα με τη μελέτη μόνιμης σήμανσης τμήματος Α ́ της Π.Ε.Ο.Α.Θ. στο τμήμα από Ολυμπία Οδό προς Αγία Σωτήρα από Χ.Θ. 0+000 έως Χ.Θ. 5+085,61, κατά την εκτέλεση του έργου: «Βελτίωση χάραξης και διαπλάτυνση της Π.Ε.Ο. Αθηνών – Θηβών στο τμήμα Μάνδρα – Οινόη ( από την χ.θ. 0+000 έως χ.θ. 5+085,61) και αποκατάσταση των φθορών της υφιστάμενης Π.Ε.Ο. στο τμήμα από Νέα Ζωή Μάνδρας έως Αγία Σωτήρα από χ.θ. 5+500 έως χ.θ. 9+000».
    (Εισηγήτρια η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Ε. Κοσμίδη)
    Διανομή μέσω ‘ΙΡΙΔΑ’ με UID: 5e4577a61d61a806ef3f77bc στις 13/02/20 18:56 2
  15. Έγκριση λήψης προσωρινών μέτρων ρύθμισης οδικής κυκλοφορίας για εργασίες που θα εκτελεστούν στο πλαίσιο του έργου «Αποκατάσταση βλαβών και επεμβάσεις τοπικού χαρακτήρα στο οδικό δίκτυο πρώην ΔΕΣΕ».
    (Εισηγήτρια η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Ε. Κοσμίδη)
    17.Ορισμός νέων μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής σε Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης Προγραμματικής Σύμβασης Περιφέρειας Αττικής.
    (Εισηγήτρια η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Ε. Κοσμίδη)