Και ο Δήμος Πεντέλης παρέχει tablets και κάρτες σύνδεσης στους μαθητές

Μετά τον Δήμο Καρύστου και ο Δήμος Πεντέλης ανακοίνωσε ότι παρέχει tablet και κάρτα σύνδεσης στο διαδίκτυο για τους μαθητές που έχουν ανάγκη, ώστε όλοι να είναι σε θέση, να συμμετέχουν στη διαδικασία ηλεκτρονικής μάθησης.

Ειδικότερα, η Δήμαρχος Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά, με επιστολή της προς τους Διευθυντές των Σχολείων του Δήμου, ζητά να καταγραφεί ο ακριβής αριθμός των μαθητών που δεν διαθέτουν, είτε τον εξοπλισμό (ΗΥ, tablets κλπ), είτε πρόσβαση στο Διαδίκτυο και ως εκ τούτου δεν μπορούν να ανταποκριθούν με επάρκεια στην εκπαίδευση εξ αποστάσεως.

Η Δήμαρχος Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά δήλωσε σχετικά:
«Είμαστε έτοιμοι να συνδράμουμε τους μαθητές, που έχουν πραγματική ανάγκη και αδυνατούν σήμερα να παρακολουθήσουν τα εξ αποστάσεως μαθήματα.

Με τη βοήθεια των Διευθυντών των σχολείων, τους καταγράφουμε και θα τους παρέχουμε tablets και κάρτες σύνδεσης στο διαδίκτυο, ώστε να συμμετέχουν στην εξ αποστάσεως διδασκαλία.

Ως Δήμος, από την πρώτη στιγμή –και σε αρκετές περιπτώσεις νωρίτερα και από τα ευρύτερα μέτρα– στεκόμαστε στο πλευρό των συνδημοτών μας που έχουν ανάγκη.
Είμαστε δίπλα στην κάθε οικογένεια, στον κάθε γονιό και ιδιαίτερα στους μαθητές, που πρέπει να προσαρμοστούν σε ένα νέο τρόπο διδασκαλίας, που –όπως διαπιστώνουμε– δεν είναι προσβάσιμος σε όλους.

Αυτό σημαίνει αλληλεγγύη, αυτό σημαίνει κοινωνική πολιτική, αυτό σημαίνει ισότιμη πρόσβαση στη μάθηση για όλους τους μαθητές».