Συνάντηση Πατούλη με τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Μονάδων Φροντίδας Ηλικιωμένων

Ο βέλτιστος τρόπος λειτουργίας των Μονάδων Φροντίδας Ηλικιωμένων προκειμένου να είναι απόλυτα διασφαλισμένη η προστασία των ανθρώπων που φιλοξενούνται στις δομές αλλά και του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Μονάδων Φροντίδας Ηλικιωμένων Σ. Προσαλίκα.

Κατά τη συνάντηση, έμφαση δόθηκε στην ανάγκη να υπάρχει επάρκεια προστατευτικού υλικού στις συγκεκριμένες δομές τόσο για τους ηλικιωμένους, όσο και το προσωπικό και συζητήθηκε η σημασία συνδρομής εθελοντών ιατρικών, νοσηλευτικών και άλλων ειδικοτήτων, με στόχο τη διευκόλυνση του έργου των εργαζομένων και την καλύτερη προστασία των ανθρώπων που φιλοξενούνται στις Μονάδες. 

«Βρισκόμαστε στη μέση μίας μεγάλης υγειονομικής κρίσης και οφείλουμε όλοι να εξετάσουμε τρόπους και δράσεις που θα μας βοηθήσουν να βγούμε από αυτή τη δύσκολη περιπέτεια με τα λιγότερα τραύματα» επισήμανε ο κ. Πατούλης και επισήμανε ότι πρέπει να δίνεται έμφαση στις προληπτικές παρεμβάσεις για τους ηλικιωμένους, που ανήκουν στον ευάλωτο πληθυσμό μας.

Κατά τη συζήτηση υπογράμμισε στον κ. Προσαλίκα τη σημασία των έγκαιρων παρεμβάσεων της Περιφέρειας για την ασφαλή λειτουργία των Γηροκομείων και των ΜΦΗ.  «Πριν ακόμη οποιοδήποτε περιοριστικό μέτρο τεθεί σε εφαρμογή ζητήσαμε τον περιορισμό ή και την απαγόρευση του επισκεπτηρίου, μέτρο το οποίο στην πλειοψηφία τους οι οίκοι ευγηρίας και οι μονάδες φροντίδας του λεκανοπεδίου τήρησαν με συνέπεια, με αποτέλεσμα να μην έχει παρατηρηθεί μέχρι τώρα μόλυνση εντός των οίκων ευγηρίας, των γηροκομείων και όλων των Μονάδων Φροντίδας Ηλικιωμένων της Περιφέρειας Αττικής, γεγονός που μας ικανοποιεί ιδιαίτερα» τόνισε.  

Παράλληλα, ο κ. Πατούλης επισήμανε ότι η Περιφέρεια έχει στηρίξει και θα συνεχίσει να συνδράμει τις δομές με υγειονομικό υλικό προστασίας, γάντια, τρόφιμα, απολυμαντικά και μάσκες για την προστασία περιθαλπόμενων ηλικιωμένων, όσο και του ιατρικού προσωπικού, και για τη μη διασπορά κρουσμάτων από και προς την κοινότητα.

Με αφορμή τη συνάντηση ο Περιφερειάρχης σε δηλώσεις του τόνισε τα εξής:

«Σε συνεργασία με τους εργαζόμενους των δομών θα ενισχύσουμε το δίχτυ προστασίας για τους ηλικιωμένους και το νοσηλευτικό προσωπικό στις ΜΦΗ, συνδράμοντας με όσα μέσα διαθέτουμε. Θα συνεχίσουμε να είμαστε σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας μαζί τους με στόχο τη δημιουργία ομπρέλας προστασίας, καθοδήγησης και επιτήρησης των συγκεκριμένων χώρων και την προστασία του ευάλωτου πληθυσμού μας».