Μάσκες και αντισηπτικά σε κάθε μαθητή δίνει ο δήμος Φυλής

Μάσκες και αντισηπτικά σε κάθε μαθητή της Γ’ Λυκείου που επιστρέφει στο σχολείο δίνει ο Δήμος Φυλής. Συγκεκριμένα μετά από πρωτοβουλία του δημάρχου της πόλης Χρήστου Παππού συγκεντρώθηκαν μεγάλες ποσότητες μασκών και αντισηπτικών για την προληπτική προστασία των παιδιών αλλά και των οικογενειών τους. Από σήμερα αλλά και αύριο, πρώτη μέρα επιστροφής στα σχολεία, μοιράζονται σε όλους τους μαθητές το προστατευτικό υλικό. Επιπλέον έχουν δοθεί είδη ατομικής προστασίας από τον κορωνοϊό σε όλους του καθηγητές των σχολείων της Φυλής, ενώ σε όλα τα σχολικά κτήρια έχουν γίνει απολυμάνσεις και καθαρισμοί ώστε να αποτραπεί όσο τον δυνατόν περισσότερο η πιθανότητα μετάδοσης του ιού.
Ειδικότερα στους μαθητές της Γ’ Λυκείου του δήμου Φυλής είχε ετοιμαστεί ατομική συσκευασία με υγειονομικό υλικό για κάθε μαθητή. Η συσκευασία περιλαμβάνει γάντια, μάσκες, απολυμαντικό και αντισηπτικά μαντήλια, αλλά και κάτι που έχει ιδιαίτερη συναισθηματική αξία: Τις ευχές του Δημάρχου Χρήστου Παππού για καλή επιτυχία στις Πανελλαδικές Εξετάσεις.
Παράλληλα λαμβάνονται μέτρα απολύμανσης και καθαριότητας όπως:

  • Κατά το διάστημα που παρέμειναν κλειστά τα σχολεία έγιναν οι αναγκαίες συντηρήσεις κτιρίων.
  • Πραγματοποιείται συνεχώς γενική καθαριότητα και θα διατεθεί επιπλέον υλικό καθαριότητας στις σχολικές μονάδες.
  • Ενισχύθηκαν με προσωπικό καθαριότητας, από την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, τα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
  • Το τριήμερο πριν από την έναρξη των μαθημάτων έγινε εκτεταμένη απολύμανση από εξειδικευμένο συνεργείο στα σχολικά κτίρια, ενώ συνεργεία του Δήμου θα απολύμαναν τους αύλειους χώρους.
  • Επιπλέον, επιχορηγόύνται οι σχολικές μονάδες για την αντιμετώπιση λειτουργικών εξόδων (γραφική ύλη κ.λ.π.), αλλά και για την αγορά υγειονομικού υλικού.
    Η δουλειά στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση δεν τελειώνει με την έναρξη των μαθημάτων στη Γ’ Λυκείου. Η Δευτεροβάθμια Σχολική Επιτροπή θα παραμείνει σε εγρήγορση για τη στήριξη των μαθητών της Γ’ Λυκείου και την προετοιμασία των Πανελλαδικών. Παράλληλα προετοιμάζεται για το ενδεχόμενο επιστροφής στα μαθήματα και των άλλων τάξεων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με τα ίδια μέτρα