Στην Αμερική κλείνουν δρόμους για να βοηθήσουν τις μικρές επιχειρήσεις να βγάλουν τραπεζοκαθίσματα

Το σύστημα των τραπεζοκαθισμάτων που ετοιμάζεται να θεσμοθετηθεί με ΠΝΠ και στην Ελλάδα εφαρμόζουν εδώ και αρκετό καιρό στην Αμερική και συγκεκριμένα στην πόλη της Τάμπα της Φλόριντα, αλλά με σεβασμό και στους πεζούς.

Από τις 4 Μαΐου τα εστιατόρια και οι λιανοπωλητές στην Τάμπα μπορούν να επεκταθούν κατά 25% μέσα στο δρόμο και να εξυπηρετούν πελάτες με τραπέζια σε απόσταση 6 μέτρων εκεί που πριν από αυτήν την πανδημία, οι δρόμοι πλημμύριζαν από αυτοκίνητα.

Σε μια προσπάθεια να ενισχύσει περαιτέρω τις επιχειρήσεις σε ολόκληρη την Τάμπα, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να κλείσουν εντελώς επιλεγμένοι δρόμοι για τα αυτοκίνητα. Αυτές οι νέες ζώνες “ανάκτησης επιχειρήσεων” θα λειτουργήσουν για 14 ημέρες κατά τη διάρκεια πιλοτικού προγράμματος.

Η πόλη επιτρέπει επίσης τη χρήση θέσεων στάθμευσης στούς δρόμους ως πάρκινγκ.

Ο εξωτερικός χώρος μπορεί να χρησιμοποιηθεί στις κανονικές εργάσιμες ώρες, αλλά τα εστιατόρια πρέπει να κάνουν κρατήσεις για τη χρήση του διευρυμένου εξωτερικού χώρου.

Είναι ένα μέτρο που διευρύνει το χώρο αλλά κρατάει την πρόβλεψη και διέλευσης πεζών. Ενα πρόβλημα που έχει σημειωθεί από διάφορες οργανώσεις πεζών στην Ελλάδα καθώς οι δήμοι ετοιμάζονται να παραχωρήσουν πεζοδρόμια χωρίς καμία πρόβλεψη για την ασφάλεια των πεζών.

Μπορείτε να δείτε το πλήρες σχέδιο οικονομικής ανάπτυξης στο διαδίκτυο.
https://www.tampagov.net/sites/default/files/public%3A/additionalfiles/businessreliefinitiative.pdf?fbclid=IwAR2lAtvEbyDDSZUBHz4XyamBY7ciJqJGId2gepJhMCiDNLaCxIJfpz4heh0