Την εβδομάδα που μας πέρασε υπογράφτηκε η ΚΥΑ για τις 36.500 θέσεις του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας. Σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Θεοδωρικάκος υπολογίζεται ότι οι άνεργοι δικαιούχοι θα κάνουν τις αιτήσεις τους και ο ΟΑΕΔ μέσα στον Ιούνιο θα ολοκληρώσει την αξιολόγηση.
Την εβδομάδα που μας πέρασε είχαμε και μπαράζ εγκυκλίων για την επαναλειτουργία των μονάδων φροντίδας ηλικιωμένων, των ΚΔΑΠ των νηπιαγωγείων και των Παιδικών σταθμών. Ξεχωριστά από το Υπουργείο Εσωτερικών, το Υπουργείο Παιδείας, το Υπουργείο Εργασίας, το Υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΔΥ.
Οπως φαίνεται υπάρχει μεγάλο άγχος και μεγάλη ευθύνη.
Βγήκε και Πρόσθετη χρηματοδότηση για τις σχολικές καθαρίστριες με υπολογισμό αμοιβής εντός του σχολικού ωραρίου. Το ποσό μειώνεται ή αυξάνεται ανάλογα αν τα σχολεία έχουν λιγότερες ή περισσότερες από 6 αίθουσες.
Δεν ανταποκρίθηκαν όπως φαίνεται σύμφωνα με τις προσδοκίες της κυβέρνησης οι δήμαρχοι για τα τις ρυθμίσεις των τραπεζοκαθισμάτων και ο κ. Θεοδωρικάκος απηύθυνε δημόσια έκκληση και επικοινώνησε και με τον πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Παπαστεργίου να προσαρμοστούν στις ρυθμίσεις και να δώσουν περισσότερους χώρους.
Το θέμα των χώρων θα απασχολήσει όπως φαίνεται τους δήμους και το νομοσχέδιο για την ηλεκτροκίνηση που συζητήθηκε στο Υπουργικό Συμβούλιο καθώς αυτό προβλέπει υποχρεωτικά οι δήμοι θα χωροθετούν θέσεις στάθμευση ηλεκτροκίνητων οχημάτων αυτοκινήτων, μηχανών και ποδηλάτων.
Και μια και μιλάμε για ποδήλατα την Τετάρτη 3 Ιουνίου παγκόσμια ημέρα για το ποδήλατο η ΚΕΔΕ ετοίμασε 6 δράσεις για να ξαναγίνουν οι πόλεις μας ανθρώπινες. Θα γίνει ποδηλατοπορία δημάρχων αλλά ετοιμάζεται και ειδική πλατφόρμα για να ψηφίσουν οι δημότες σε ποιους δρόμους της πόλης τους θέλουν να γίνουν πεζόδρομοι και ποδηλατόδρομοι.
1.307 ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία μπήκαν στην πλατφόρμα προεγγραφής, για το ειδικό «Μητρώο» που έχει αναρτήσει η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Οι δήμοι πρέπει να ελέγξουν και να ειδοποιήσουν τα σωματεία τους αλλιώς θα έχουν προβλήματα χρηματοδοτήσεων κλπ.
Από σήμερα 1η Ιουνίου όλοι οι υπάλληλοι δημοσίου επανέρχονται στην υπηρεσία με το 100% της δύναμης, βγήκε Εγκύκλιος, ισχύουν τα τρία διακριτά ωράρια, ισχύουν και τα ραντεβού με το κοινό.
Με αντιρρήσεις για τις ΠΝΠ παρενέβει εκ νέου η Ενιαία Ανεξάρτητη Αρχή δημοσίων συμβάσεων. Αναφέρει όλες τις διατάξεις περί απ’ ευθείας αναθέσεων με το κατ΄επείγον λεπτομερέστατα και γενικά εξηγεί ότι οι διατάξεις αυτές δεν αναιρούν την υποχρέωση για ποιότητα προμηθειών και υγιή ανταγωνισμό στην αγορά.
Δικαιώθηκαν στο ΣτΕ οι δήμοι που προσέφυγαν κατά της μεταβίβασης στην ΕΤΑΔ των συνολικά 10.119 ακινήτων όλων των δήμων το σκεπτικό ότι η μεταβίβαση έγινε χωρίς να προηγηθεί η οριζόμενη από τον νόμο διαδικασία ταυτοποίησης και ελέγχου των μεταβιβαζόμενων ακινήτων, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έπρεπε ή όχι να εξαιρεθούν της μεταβίβασης.
Εγινε ΦΕΚ ο νέος νόμος για τις δραστηριότητες τουριστικής ανάπτυξης. Εχουμε σημειώσει ότι αν και πέρασε στα ψιλά, υπάρχουν πάρα πολλές διατάξεις που αφορούν αρμοδιότητες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Βγήκε και Εγκύκλιος για τις τροποποιήσεις στην κινητικότητα καθώς με το νέο νόμο υπάρχει μόνο ένας κύκλος. Ο δεύτερος αφορά μόνο εκείνους που υπέβαλαν αίτηση στον πρώτο και δεν ικανοποιήθηκαν.
Τα ΚΕΠ φορτώθηκαν με άλλα 15 πιστοποιητικά του υπουργείου Δικαιοσύνης για κληρονομιές κλπ. Υπενθυμίζεται ότι το προσεχές χρονικό διάστημα, θα πραγματοποιηθεί η διαλειτουργικότητα των συστημάτων του solon.gov.gr και των ΚΕΠ, προκειμένου τόσο η αποστολή του αιτημάτων όσο και η παραλαβή των διοικητικών προϊόντων να γίνεται αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο.
Να πούμε τέλος ότι όπως εξήγγειλε ο Υπουργός Περιβάλλοντος κ. Χατζηδάκης αποσύρονται τα πλαστικά μιας χρήσης από την 1η Ιουλίου 2021, όμως στο δημόσιο θα αποσυρθούν 1 Ιανουαρίου 6 μήνες νωρίτερα.
Εάν επιθυμείτε να λαμβάνετε κάθε δύο μέρες το News Letter του myota για να μην χάνετε καμία είδηση για την Αυτοδιοίκηση μπορείτε να καταχωρήσετε το e.mail σας στο ακόλουθο link http://eepurl.com/dC3xXj