Διακόπτεται απο 12 έως 22 Ιουνίου το υποσύστημα ΕΣΗΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΡΓΑ

Η Διεύθυνση Διαχείρισης, Ανάπτυξης & Υποστήριξης Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ) ενημερώνει ότι, εκδόθηκε η υπ’ αριθ. Δ11/οικ.627/18-05-2020 Κοινή Διαπιστωτική Πράξη των Υπουργών Υποδομών & Μεταφορών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης (ΑΔΑ: ΩΝΛ546ΧΘΞ-ΨΕ4), που προβλεπόταν από τη υπ ́ αριθ. 117384/26-10-2017 ΚΥΑ (ΦΕΚ 3821 Β’/31-10-2017), και αφορά στη λειτουργία του ΕΣΗΔΗΣ Δημόσια Έργα. Ως εκ τούτου, διαχειριστής του εν λόγω υποσυστήματος είναι πλέον η Γενική Γραμματεία Υποδομών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.
Επισημαίνεται ότι, έχει υλοποιηθεί σχετική εγκατάσταση του ΕΣΗΔΗΣ Δημόσια Έργα σε νεφελο-υποδομές της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίηκησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης (GCloud ΓΓΠΣΔΔ).
Στο πλαίσιο αυτό, και σε συνέχεια του υπ ́αριθ. Δ11/651/01-06-2020 εγγράφου της Διεύθυνσης Διαγωνισμών Συμβάσεων του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών η Διέυθυνση ενημερώνει ότι την Παρασκευή 12.06.2020 και ώρα 23:30 το υποσύστημα του ΟΠΣ ΕΣΗΔΗΣ, ΕΣΗΔΗΣ-Δημόσια Έργα θα τεθεί εκτός λειτουργίας προκειμένου να εκτελεστούν οι απαραίτητες εργασίες για την μετάπτωση και την έναρξη της παραγωγικής του λειτουργίας στις υποδομές του κυβερνητικού υπολογιστικού νέφους (G-Cloud) την Δευτέρα 22.06.2020.
1/2
Για το λόγο αυτό, οι αναθέτουσες αρχές/αναθέτοντες φορείς δεν θα πρέπει να καθορίζουν για το διάστημα από την Παρασκευή 12.06.2020 έως και την Δευτέρα 22.06.2020, καταληκτικές ημερομηνίες διαδικασιών όπως καταληκτικές ημερομηνίες υποβολής προσφορών, ημερομηνίες αποσφράγισης προσφορών, υποβολής δικαιολογητικών κατακύρωσης, υποβολής ενστάσεων ή προδικαστικών προσφυγών, υποβολής διευκρινήσεων κλπ.
Εφόσον έχουν ήδη καθορισθεί συγκεκριμένες ημερομηνίες για τις ανωτέρω ενδεικτικά αναφερόμενες διαδικασίες, για το διάστημα μεταξύ 12.06.2020 έως και 22.06.2020, θα πρέπει αυτές να μετατεθούν με σχετικές αντίστοιχες αποφάσεις των αναθετουσών αρχών/αναθετόντων φορέων.
Για το προαναφερόμενο διάστημα και μέχρι την έναρξη της παραγωγικής του λειτουργίας του υποσυστήματος ΕΣΗΔΗΣ-Δημόσια Έργα στις υποδομές του κυβερνητικού υπολογιστικού νέφους (G-Cloud), η υποστήριξη των χρηστών θα πραγματοποιείται μόνο μέσω της αποστολής των αιτημάτων για βοήθεια στις κάτωθι διευθύνσεις ηλεκτρονικών ταχυδρομείων :
 Γραφείο Τεχνικής Υποστήριξης Εφαρμογής και Χρηστών για το ΕΣΗΔΗΣ Δημόσια Έργα (PW Help Desk) Αναθετουσών Αρχών/Αναθετόντων Φορέων και Οικονομικών Φορέων
eMail: [email protected]
 Γραφείο Διαχείρισης Χρηστών για το ΕΣΗΔΗΣ Δημόσια Έργα (PW User Management) Αναθετουσών Αρχών/Αναθετόντων Φορέων και Οικονομικών Φορέων (εγγραφές και κωδικοί πρόσβασης)
eMail: [email protected]
 Γραφείο Εκπαιδεύσεων Χρηστών Αναθετουσών Αρχών/Αναθετόντων Φορέων για το ΕΣΗΔΗΣ Δημόσια Έργα (PW Contracting Authority/Buyer Training)
eMail : [email protected]
 Γραφείο Εκπαιδεύσεων Χρηστών Οικονομικών Φορέων για το ΕΣΗΔΗΣ
Δημόσια Έργα (PW Economic Operator/Vendor Training)
eMail: [email protected]