«Πέλοπας»: Η νέα ψηφιακή πλατφόρμα της ΚΕΔΕ και της ΓΓΑ για την καταγραφή των αθλητικών χώρων σε όλη την Ελλάδα

Την νέα ψηφιακή πλατφόρμα της ΚΕΔΕ με την ονομασία «Πέλοπας» παρουσίασε ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, Δημήτρης Παπαστεργίου στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, παρουσία του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη.
Η ΚΕΔΕ, πάντα στην πρωτοπορία των νέων τεχνολογιών προς όφελος του πολίτη, σε συνεργασία με τη ΓΓΑ δημιούργησε στην πλατφόρμα «Πέλοπας». Μέσω αυτής, για πρώτη φορά, θα γίνει πλήρης καταγραφή όλων των αθλητικών εγκαταστάσεων και χώρων είτε αυτοί ανήκουν στους Δήμους, στην ΓΓΑ, είτε σε ιδιώτες.
Ο Πέλοπας, που θεωρείται ο ιδρυτής των Ολυμπιακών Αγώνων στην αρχαιότητα, εμπνέει το αύριο για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Μέσω της πλατφόρμας της ΚΕΔΕ και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού θα γίνει συστηματική καταγραφή όλων των πληροφοριών για κάθε αθλητική εγκατάσταση και έτσι θα μπορεί κάθε φορέας αλλά και κάθε πολίτης να ξέρει τι συμβαίνει, τι υπάρχει διαθέσιμο και σε τι κατάσταση βρίσκεται κάθε αθλητικός χώρος και εγκατάσταση σε όλη την Ελλάδα.
Έτσι ο σχεδιασμός, η αδειοδότηση αλλά και η χρηματοδότηση θα γίνεται στοχευμένα με τα καλύτερα αποτελέσματα για κάθε τοπική κοινωνία.
Στην παρουσίαση της πλατφόρμας στη ΓΓΑ, ο κ. Αυγενάκης ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Δημήτρη Παπαστεργίου για τη συνεργασία στη δημιουργία αυτού του σημαντικού εργαλείου, που θα συμβάλει στην περαιτέρω ανάπτυξη του ερασιτεχνικού αθλητισμού.

Δήλωση του Προέδρου της ΚΕΔΕ, Δημήτρη Παπαστεργίου:
Σήμερα με ιδιαίτερη χαρά παρουσιάζουμε μια ιδέα που γεννήθηκε στο γραφείο του κ. Αυγενάκη πριν από δύο μήνες. Η ιδέα προέκυψε μέσα από την ανάγκη για την ασφάλεια των πολιτών μέσω της αδειοδοσίας των αθλητικών χώρων. Έτσι η ΚΕΔΕ, δημιούργησε μια πλατφόρμα ώστε όλοι οι Δήμοι να καταγράψουν τους αθλητικούς τους χώρους και να δούμε τι δυνατότητες έχουμε αλλά και παράλληλα να δούμε σε ποια φάση αδειοδοσίας είμαστε. Δύο μήνες μετά, και παρά τα προβλήματα που δημιούργησε ο κορωνοϊός, χάρη στη βοήθεια της εταιρείας «Έγκριτος» στήσαμε μια πλατφόρμα που βάζει τα πράγματα σε τάξη. Δεν μπορείς να βελτιώσεις κάτι αν δεν είναι μετρήσιμο. Έτσι οι Δήμοι θα έχουν την υποχρέωση να περάσουν στην πλατφόρμα τις αθλητικές τους εγκαταστάσεις και με τη βοήθεια της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού να τις βελτιώσουμε ακόμη περισσότερο.
Δήλωση του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη:
Σήμερα κάνουμε πράξη μια πρωτοποριακή πρωτοβουλία σε συνεργασία με την ΚΕΔΕ. Μια ιδέα που ακολουθεί την πολιτική της Κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού για να μπει τάξη και να βελτιωθούν οι αθλητικές υποδομές ολόκληρης της χώρας. Είναι δεδομένη η ανάγκη ενίσχυσης, στήριξης και ανάπτυξης του ερασιτεχνικού αθλητισμού. Το κοινό μας όραμα με την ΚΕΔΕ είναι να καταγράψουμε στην πλατφόρμα «Πέλοπας» τις αθλητικές εγκαταστάσεις της Ελλάδας και μετά από συστηματική δουλειά και στενή συνεργασία με τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Δημήτρη Παπαστεργίου, σήμερα αυτό το όραμα παίρνει σάρκα και οστά.
Για πρώτη φορά θα γίνει μια καταγραφή που οδηγήσει σε σωστότερη κατανομή πόρων και εγκαταστάσεων αλλά και των αθλητικών διοργανώσεων.