Πανεπιστημιακή έρευνα στο Αιγάλεω για καλύτερες επικοινωνίες πολιτών και Υπηρεσιών

Ερευνητές από τη Σχολή Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Rutgers στις Ηνωμένες Πολιτείες, συνεργαζόμενοι με ερευνητές στην Ελλάδα, διεξάγουν μια πρωτότυπη έρευνα στο Δήμο του Αιγάλεω και προσκαλούν τους κατοίκους της περιοχής να συμμετάσχουν σε μια σειρά τριών εκδηλώσεων-συζητήσεων που θα διεξαχθούν στις αρχές Ιουλίου. Οι εκδηλώσεις είχαν προγραμματιστεί αρχικά για το Μάρτιο και τον Απρίλιο, αλλά αναβλήθηκαν λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Στόχος της έρευνας είναι η βελτίωση της επικοινωνίας μεταξύ των κατοίκων και των κοινωνικών υπηρεσιών στο δήμο, προκειμένου: (α) οι ανάγκες των κατοίκων να γνωστοποιούνται γρηγορότερα στις υπηρεσίες και οι κοινωνικές υπηρεσίες να μπορούν να ανταποκρίνονται σε αυτές πιο αποτελεσματικά, αλλά και (β) για να μπορεί ο δήμος να επικοινωνεί ταχύτερα νέες και χρήσιμες υπηρεσίες στους κατοίκους που τις χρειάζονται περισσότερο. Σύνθημα της προσπάθειας αυτής είναι: «Η καλύτερη επικοινωνία είναι και στο χέρι σου: Βοήθησε τον δήμο σου, για να μπορεί να σε βοηθήσει!»

Το νέο πρόγραμμα των εκδηλώσεων-συζητήσεων, μετά και την άρση πολλών από τα μέτρα που ήταν σε ισχύ για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού, έχει ως εξής:

1η εκδήλωση: Για κατοίκους του Αιγάλεω μέχρι 64 ετών.

Ημέρα και ώρα: Τετάρτη, 1 Ιουλίου, στις 7 μ.μ. (το απόγευμα).

Τοποθεσία: Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο του Αιγάλεω (Ιερά Οδός 364 & Κάλβου, κοντά στη στάση του μετρό «Αγία Μαρίνα».

Δήλωση συμμετοχής: Μέχρι Παρασκευή, 26 Ιουνίου.

2η εκδήλωση: Για κατοίκους του Αιγάλεω που χρησιμοποιούν τακτικά τις κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου.

Ημέρα και ώρα: Δευτέρα, 6 Ιουλίου, στις 7 μ.μ. (το απόγευμα).

Τοποθεσία: Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο του Αιγάλεω (Ιερά Οδός 364 & Κάλβου, κοντά στη στάση του μετρό «Αγία Μαρίνα».

Δήλωση συμμετοχής: Μέχρι Παρασκευή, 3 Ιουλίου.

3η εκδήλωση: Για κατοίκους του Αιγάλεω που είναι άνω των 65 ετών.

Ημέρα και ώρα: Τετάρτη, 8 Ιουλίου, στις 9.30 π.μ. (το πρωί).

Τοποθεσία: 3ο ΚΑΠΗ Δήμου Αιγάλεω στην Πλατεία Λαμπράκη (Δελφών 57), κοντά στη στάση του μετρό «Αγία Μαρίνα».

Δήλωση συμμετοχής: Μέχρι Δευτέρα, 6 Ιουλίου.

Δήλωση Συμμετοχής και Ερωτήσεις

Κάτοικοι του Αιγάλεω που θέλουν να συμμετάσχουν μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή είτε τηλεφωνώντας στη Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Αιγάλεω, στο 210-598-2406 είτε στέλνοντας μήνυμα e–mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση: [email protected]

Για τυχόν ερωτήσεις σχετικά με το ερευνητικό έργο αυτό οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με το ίδιο τηλέφωνο και διεύθυνση e–mail που αναφέρονται παραπάνω και η ερευνητική ομάδα θα επικοινωνήσει μαζί τους.

Όσοι κάτοικοι είχαν δηλώσει συμμετοχή για τις εκδηλώσεις που αναβλήθηκαν στα τέλη Μαρτίου και αρχές Απριλίου συνεχίζουν να ενδιαφέρονται, παρακαλούνται να επικοινωνήσουν εκ νέου.

Σε κάθε μια από τις εκδηλώσεις, η ερευνητική ομάδα θα προσφέρει καφέ ή άλλα ροφήματα, ενώ προβλέπεται μικρό χρηματικό ποσό ως αποζημίωση για τη συμμετοχή στην έρευνα.

Στις εκδηλώσεις και για την ασφάλεια όλων, θα τηρηθούν οι απαραίτητες αποστάσεις μεταξύ των παρευρισκομένων και θα υπάρχει αντισηπτικό διάλυμα. Οι συμμετέχοντες μπορούν να φέρουν μαζί τους μάσκες ή και γάντια, εφόσον το επιθυμούν.