Video – Ανασκόπηση της Αυτοδιοικητικής Εβδομάδας #56 (27/7-3/8/20)

Με τροπολογία που κατέθεσε το Υπουργείο Εσωτερικών στο νομοσχέδιο για την ιδιωτική εκπαίδευση ορίζεται ότι, αν οι ανάγκες των Δήμων για τον καθαρισμό των σχολικών μονάδων δεν καλύπτονται από το μόνιμο προσωπικό τους, μπορούν να καλύπτονται με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου διάρκειας ίσης με το διδακτικό έτος, οι οποίες καταρτίζονται από τους οικείους Δήμους, ύστερα από έγκριση της Επιτροπής της ΠΥΣ 33/2006.

Με τροπολογία επίσης του Υπουργείου Εσωτερικών στο φορολογικό νομοσχέδιο και η αρμοδιότητα σύναψης Προγραμματικών Συμβάσεων περνάει από το Δημοτικό Συμβούλιο στην Οικονομική Επιτροπή “

Στην ίδια Πολυτροπολογία του Υπουργείου Εσωτερικών περιλαμβάνονται επίσης διατάξεις με τις οποίες προσλαμβάνονται 50 μηχανικοί στην ΕΕΤΑΑ για τη ωρίμανση των έργων των δήμων, παρατείνεται μέχρι 31/7 οι συμβάσεις καλλιτεχνών και ανατίθενται ευρύτερα καθήκοντα για τις ανάγκες των δήμων σε υπαλλήλους ΚΕΠ.

Με την συμμετοχή 208 δήμων της χώρας ολοκληρώθηκε το στάδιο εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το πρόγραμμα εκπόνησης Τοπικών Πολεοδομικών Σχεδίων για 627 δημοτικές ενότητες. Η αξιολόγηση θα γίνει μέσω δεικτών. Υπενθυμίζεται ότι παράλληλα με το πρόγραμμα των Τοπικών Πολεοδομικών Σχεδίων προχωρεί και ο ταχύρυθμος πολεοδομικός σχεδιασμός ορισμένων περιοχών μέσω Ειδικών Πολεοδομικών Σχεδίων.

Εγινε Υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε δημόσιες υπηρεσίες όταν υπάρχει κοινό και βγήκε και σχετική εγκύκλιος. Περιμένουμε οδηγίες και για τις ευπαθείς ομάδες υπαλλήλων.

Βγήκε και εγκύκλιος πρόσκληση του Υπουργείου Εσωτερικών για τον προγραμματισμό των προσλήψεων. Μην ξεχνάμε ότι θα πρέπει οι αιτούμενες κενές θέσεις να έχουν αναρτηθεί στο Ψηφιακό Οργανόγραμμα

Με ανακοίνωση της ΕΕΤΑΑ κλείσανε τα ΚΔΑΠ για 14 μέρες μέχρι τον 15 Αύγουστο.

Επανασύσταση της δημοτικής Αστυνομίας εξήγγειλε ο Θεοδωρικάκος
Από τα Χανιά ο κ. Θεοδωρικάκος, ανακοίνωσε την επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας. Οι διαδικασίες μάλλον θα είναι άμεσες καθώς συνδυάζεται με το θέμα της πειθαρχίας απέναντι στον κορονοϊό.

Σύμφωνα με τροπολογία που κατέθεσε το Υπ. Εσωτερικών υποχρεωτικά θα πληρώνονται τα ληξιπρόθεσμα 60-40%. Με αναλυτική έκθεση κάθε τρίμηνο, το 60% θα παρακρατείται από τους ΚΑΠ τους Δήμου με ανώτατο όριο το 25% και το 40% θα επιχορηγείται από το Υπουργείο Οικονομικών.

Η ΚΕΔΕ αντέδρασε στην τροπολογία καθώς όπως είπε αιφνιδιάστηκε.

Στις 24 Αυγούστου ανοίγει η πλατφόρμα για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης. Ο οδικός χάρτης για την ενεργοποίηση του προγράμματος «ΚΙΝΟΥΜΑΙ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ», παρουσιάστηκε σε συνέντευξη τύπου στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Σε δημόσια διαβούλευση δόθηκε το νομοσχέδιο του ΥΠΕΝ για τον εκσυγχρονισμό της πολεοδομικής και χωροταξικής νομοθεσίας, το οποίο παρουσιάστηκε σε συνέντευξη τύπου
Αξιοποιούνται πιστοποιημένοι ιδιώτες μηχανικοί για την αξιολόγηση των πολεοδομικών μελετών. Περιορίζεται η εκτός σχεδίου δόμηση
και απλοποιούνται οι χρήσεις γης

Ξεκινάει το πρόγραμμα «Νταντάδες της Γειτονιάς»
Το πρόγραμμα αφορά τη φύλαξη βρεφών ηλικίας από έξι μηνών έως 2,5 ετών και προβλέπει την οικονομική ενίσχυση των εργαζομένων -κυρίως- γονέων, για τη φύλαξη των παιδιών τους.

Τέλος να πούμε ότι ανακοινώθηκε ότι παρατηρήθηκε ότι ορισμένες πρόσφατες εκδόσεις των brower Google Chrome και Mozilla Firefox παρουσιάζουν ασυμβατότητες όσον αφορά τη χρήση του πληροφοριακού συστήματος ΕΣΗΔΗΣ Προμήθειες και Υπηρεσίες.
Προτείνεται για την εύρυθμη και απρόσκοπτη χρήση του υποσυστήματος να γίνεται η χρήση του Mozilla Firefox ESR.

Εάν επιθυμείτε να λαμβάνετε κάθε δύο μέρες το News Letter του myota για να μην χάνετε καμία είδηση για την Αυτοδιοίκηση μπορείτε να καταχωρήσετε το e.mail σας στο ακόλουθο link http://eepurl.com/dC3xXj