Παράταση της Διαβούλευσης του ΕΣΔΑ ζητάνε οι Φίλοι της Φύσης

Επιστολή απέστειλε το σωματείο «ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗ΅» προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας και με κοινοποίηση στην ΚΕΔΕ και την ΕΝΠΕ με την οπιία ζητάνε παράταση μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου για την διαβούλευση του νέο Εθνικού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων.
Κύριε Υπουργέ,
Στις 6 Αυγούστου 2020 καταθέσατε στο Διαδικτυακό Τόπο Διαβουλεύσεων το «Νέο Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων, 2020 – 2030» με ημερομηνία λήξης της διαβούλευσης 21 Αυγούστου.
Προτείνουμε την παράταση της δημόσιας διαβούλευσης μέχρι 15 Σεπτεμβρίου 2020 γιατί:
Η κατάθεση του νέου πολυσέλιδου ΕΣΔΧΑ, 729 σελίδες, ενός τόσο σημαντικού «εργαλείου», σε περίοδο καλοκαιριού και διακοπών, μόνο για δέκα πέντε ημέρες δημόσιας διαβούλευσης, στις οποίες συμπεριλαμβάνεται το «μικρό Πάσχα» του Καλοκαιριού, ο Δεκαπενταύγουστος, δεν επιτρέπει ακόμα και στους πιο ενημερωμένους πολίτες και ειδικούς για το θέμα, την αξιολόγηση και τη σύνταξη προτάσεων.
Αν επιμείνετε στην αρχική σας απόφαση, θα μας επιτρέψετε να θεωρήσουμε ότι η δημόσια διαβούλευση για τον ΕΣΔΧΑ έγινε «εν κρυπτώ» (μη δημόσια) και να χαρακτηρίσουμε την κατάθεση του στο Διαδικτυακό Τόπο Διαβουλεύσεων προσχηματική και υποκριτική.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το Ελληνικό Δίκτυο ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ/ Naturefriends Greece από το 2017 διεξάγει την εκστρατεία «Λιγότερα Απόβλητα – Καλύτερη Ζωή». Περισσότερα ΕΔΩ https://zerowastegr.wordpress.com/
Κωνσταντίνος Φωτεινάκης
Πρόεδρος