Τηλεδιάσκεψη Μιχαηλίδου με περιφερειάρχες για την πρόληψη της μετάδοσης του κορωνοϊού σε γηροκομεία

Η υφυπουργός Εργασίας ενημέρωσε τους περιφερειάρχες για τα νέα μέτρα, που κρίθηκε απαραίτητο να ληφθούν, λόγω των κρουσμάτων που καταγράφηκαν το τελευταίο διάστημα σε δομές φιλοξενίας ηλικιωμένων. Στην αρχική της τοποθέτηση, η υφυπουργός Εργασίας σημείωσε: «Η ατομική ευθύνη φαίνεται να έχει ατονήσει σε κάποιες περιοχές, βάζοντας σε κίνδυνο τους ηλικιωμένους συμπολίτες μας. Κατά τη διάρκεια του πρώτου “κύματος”, πήραμε πολύ αυστηρά μέτρα και πετύχαμε μηδενικά κρούσματα σε δημόσιες δομές. Τις ημέρες αυτές, τα κρούσματα σε ιδιωτικές μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων αυξήθηκαν. Για το λόγο αυτό, εξετάζουμε όλους τους πιθανούς τρόπους αυστηροποίησης των υφιστάμενων μέτρων και την υιοθέτηση νέων, καθώς η προστασία της ζωής των ηλικιωμένων συμπολιτών μας είναι απόλυτη προτεραιότητα».

Ο πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας κ. Τζιτζικώστας, συμφώνησε με την υφυπουργό Εργασίας και τόνισε από την πλευρά του την ανάγκη αυστηροποίησης του υπάρχοντος πλαισίου, αλλά και λήψης επιπλέον μέτρων, με στόχο την εξάλειψη των κρουσμάτων στα γηροκομεία. Επιπλέον, οι περιφερειάρχες ενημέρωσαν την κ. Μιχαηλίδου για την κατάσταση των κρουσμάτων στις περιοχές αρμοδιότητάς τους, αλλά και για τους ελέγχους, που έχουν διενεργήσει.

Τέλος, συμφωνήθηκε η επόμενη τηλεδιάσκεψη να πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 24 Αυγούστου, προκειμένου η κ. Μιχαηλίδου να ενημερώσει τους περιφερειάρχες για τα νέα μέτρα, που πρόκειται να ληφθούν.