Η ΚΕΔΕ συμμετείχε στον σχεδιασμό της κατάρτισης

Τηλεδιάσκεψη είχε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΚΕΔΕ με τον Γενικό Γραμματέα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Διά Βίου Μάθησης του Υπ. Παιδείας, Γιώργο Βούτσινο, με αφορμή την κατάρτιση του νομοσχεδίου που ετοιμάζει να δώσει σε δημόσια διαβούλευση η Κυβέρνηση για το θέμα της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και της Διά Βίου Μάθησης.
Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου δήλωσε: «Είναι πολύ σημαντική η πρόσκληση σε αυτόν τον διάλογο πριν ολοκληρωθεί η διαμόρφωση του νομοσχεδίου, από τον κ. Βούτσινο προς την ΚΕΔΕ γιατί αποτελεί πάγιο αίτημα της Αυτοδιοίκησης η συμμετοχή στον σχεδιασμό τέτοιων προγραμμάτων που θα κάνουν τις τοπικές κοινωνίες πιο δυνατές με καταρτισμένους επαγγελματίες και θα συμβάλλουν στην καταπολέμηση της ανεργίας.
Η Αυτοδιοίκηση «διψάει» να βρει νέους ανθρώπους που θα εκπαιδευτούν και θα στελεχώσουν τους Δήμους αλλά και τις τοπικές επιχειρήσεις για να πάνε οι πόλεις μας μπροστά. Μην ξεχνάμε ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι πάντα πρωτοπόρα στον τομέα των νέων τεχνολογιών και των εφαρμογών για τις έξυπνες πόλεις και συχνά δοκιμάζει τεχνικές που βρίσκουν εφαρμογή και σε εθνικό επίπεδο.
Η ΚΕΔΕ θα συμμετέχει στο Εθνικό Συμβούλιο ενώ εκπρόσωποι της ΠΕΔ θα εκπροσωπούν τους Δήμους στο Περιφερειακό Συμβούλιο.
Το γεγονός ότι στο σχεδιασμό δίνεται βάρος στην τοπικότητα είναι πολύ σημαντικό για την επιτυχία του εγχειρήματος αφού έτσι θα δοθεί η δυνατότητα για ανάπτυξη σύμφωνα με τις διαφορετικές ανάγκες κάθε Δήμου».
Ο Γενικός Γραμματέας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Διά Βίου Μάθησης κ. Γεώργιος Βούτσινος δήλωσε:
«Για εμάς η συμμετοχή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της ΚΕΔΕ στο εγχείρημα είναι καθοριστική. Δεν πρέπει να αφήσουμε μια ακόμη ευκαιρία να πάει χαμένη. Η συμβολή σας στα Συμβούλια αλλά και οι προτάσεις που θέλουμε να μας υποβάλλετε στη διάρκεια της δημόσιας διαβούλευσης θα λειτουργήσουν για να έχουμε ένα νέο πλαίσιο που θα βοηθήσει στην ανάπτυξη της οικονομίας, των τοπικών αναπτυξιακών προτεραιοτήτων και στην καταπολέμηση της ανεργίας. Προσπαθούμε να εξασφαλίσουμε ισχυρή χρηματοδότηση μέσω πολλαπλών χρηματοδοτικών μηχανισμών που θα υποστηρίξει το προτεινόμενο σχέδιο για την εκ βάθρων αλλαγή στην ΕΕΚ & ΔΒΜ.
Το νομοσχέδιο θα δοθεί τις επόμενες εβδομάδες για διαβούλευση και με την ψήφισή του θα συμβάλλει σημαντικά στην ανάπτυξη της πατρίδας μας.
Η συμμετοχή σας είναι καίρια.»
Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας της ΚΕΔΕ, Σπύρος Σταματόπουλος δήλωσε:
«Η σύνδεση της εκπαίδευσης με την τοπική παραγωγικότητα είναι ένα σημαντικό βήμα για την ανάπτυξη της οικονομίας. Η ΚΕΔΕ στηρίζει την προσπάθεια του Υπουργείου. Το νέο εγχείρημα χρειάζεται γενναία χρηματοδότηση ώστε να μπορεί να διαθέτει σωστά εκπαιδευμένο προσωπικό ώστε οι μαθητές να βγαίνουν καταρτισμένοι και να μπορούν να προσφέρουν στις τοπικές οικονομίες.»