Αναρτήθηκε το συμπληρωματικό πρόγραμμα “Εναρμόνιση” από την ΕΕΤΑΑ

Η ΕΕΤΑ εξέδωσε συμπληρωματικό πρόγραμμα με το οποίο προσκαλεί:
Μητέρες βρεφών και νηπίων
Μητέρες νηπίων με αναπηρία
Άτομα τα οποία έχουν και ασκούν την επιμέλεια των παιδιών
που επιθυμούν να γράψουν τα τεκνά τους σε βρεφικούς, παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς ολοκληρωμένης φροντίδας και πληρούν τις προϋποθέσεις συμμετοχής να υποβάλλουν αίτηση για voucher.

Το πρόγραμμα διευρύνει τον κύκλο των ωφελούμενων παιδιών και συνακόλουθα των οικογενειών εκ των οποίων προέρχονται, με σκοπό να καλύψει το κενό της κρατικής μέριμνας και επεκτείνεται αφενός στις οικογένειες των δημοσίων υπαλλήλων αφετέρου σε παιδιά οικογενειών εργαζόμενων στο ιδιωτικό τομέα οι οποίες δεν μπορούν να συμμετάσχουν στο υφιστάμενο πρόγραμμα «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» λόγω των χαμηλών εισοδηματικών κριτηρίων που θέτει.

Το πρόγραμμα υλοποιείται μέσα από ετήσιο κύκλο μέγιστης διάρκειας 11 μηνών που αντιστοιχεί στο σχολικό έτος 2020-2021 όσο είναι και η μέγιστη διάρκεια ισχύος της αξίας τοποθετήσεις voucher για τους ωφελούμενους.

Προσφέρεται
Α) Η παροχή θέσεων φροντίδας και φιλοξενίας βρεφών από 2 μηνών έως 2,5 ετών και νηπίων από 2,5 ετών έως την ηλικία της εγγραφής τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση, σε βρεφικούς βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς αντίστοιχα.

Β) Η παροχή θέσεων φροντίδας παιδιών βρεφικής και προσχολικής ηλικίας από 8 μηνών έως την ηλικία εγγραφής τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση όπως σε βρεφονηπιακούς σταθμούς ολοκληρωμένης φροντίδας αντίστοιχα.

Η χρηματοδότηση του προγράμματος αποτελεί εξολοκλήρου δημόσια δαπάνη και προέρχεται από πόρους του τακτικού προϋπολογισμού του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Σε όλες της ωφελούμενες χορηγείται αξία τοποθετήσεις voucher ύψους 180 € το μήνα βάσει της μοριοδότησης που έχουν στο σύνολο της χώρας μέχρι εξάντλησης του προϋπολογισμού του προγράμματος.

Προϋποθέσεις συμμετοχής:
Υπάλληλοι μόνιμοι αορίστου χρόνου του Δημοσίου των ΝΠΔΔ καθώς και των ΟΤΑ Α και Β βαθμού με την προϋπόθεση ότι έχουν συνολικό οικογενειακό δηλωθέν ετήσιο εισόδημα για το φορολογικό έτος 2019 το οποίο δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να υπερβαίνει τις 30.000 για αιτούμενες που έχουν έως 2 παιδιά, τις 33.000 για αιτούμενες που έχουν 3 παιδιά, τις 36.000 για αιτούμενες που έχουν 4παιδιά και τις 39.000 για αιτούμενες που έχουνε από 5 παιδιά και πάνω.

Είναι μισθωτές αυτοαπασχολούμενες οι οποίες δεν δύναται να είναι δικαιούχοι συγχρηματοδοτούμενων υλοποιούμενων πράξεων στο πλαίσιο της δράσης «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» λόγω εισοδηματικών κριτηρίων:
συγκεκριμένα με συνολικό εισόδημα 27.000 έως 30.000 για αιτούντες με έως και 2 παιδιά, 30.001 έως 33.000 με 3 παιδιά 33.001 έως 36.000 για 4 παιδιά 36.001 έως 39.000 για 5 παιδιά και άνω.

Το πρόγραμμα χρηματοδοτεί για Δομές:

Βρεφικοί βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί
Α1) Βρέφη από 2 μηνών έως 2,5 ετών (30 μηνών) συμπληρωμένα κατά το μήνα εγγραφής 1 έως 30 Σεπτεμβρίου 2020.

Α2) Προνήπια από 2,5 ετών συμπληρωμένα κατά το μήνα εγγραφής μέχρι την ηλικία εγγραφής τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση.

Β Βρεφονηπιακοί σταθμοί ολοκληρωμένης φροντίδας
Β1 Βρέφη από 8 μηνών έως 2,5 ετών

Β2 Προνήπια από 2,5 ετών ως την ηλικία εγγραφής στην υποχρεωτική εκπαίδευση.
Δείτε εδώ την πρόσκληση με την μοριοδότηση και κάθε λεπτομέρεια

https://www.eetaa.gr/prosxolikh_2020/03092020_prosklisis_11693.pdf