Αναρμόδια για τις σχολικές αίθουσες δήλωσε στους Δημάρχους η Κεραμέως

Η Υπουργός Παιδείας κα Κεραμέως μπορεί να αποφασίζει για το πόσα παιδιά θα μπουν σε μία τάξη για το ποιες ηλικίες θα πάνε στο Νηπιαγωγείο, αλλά δήλωσε αναρμόδια στους δημάρχους για το που θα βρεθούν οι αίθουσες. Η Υπουργός δεσμεύτηκε παρόλα αυτά ότι, παρότι αν και δεν αποτελεί δική της αρμοδιότητα θα συμβάλει προκειμένου να ξεπεραστούν τα γραφειοκρατικά ζητήματα με τους διαγωνισμούς προμήθειας των αιθουσών και να κινηθούν οι διαδικασίες όταν
Οι Δήμαρχοι Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου, Ηρακλείου Αττικής Νίκος Μπάμπαλος, Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος και Λυκόβρυσης Πεύκης Τάσος Μαυρίδης είχαν συνάντηση με την υπουργό στο γραφείο της μαζί με την Γενική Γραμματέα Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αναστασίας Γκίκα ζητώντας την επίσπευση των διαδικασιών για την προμήθεια των επιπλέον αιθουσών διδασκαλίας που προορίζονται για τη δίχρονη υποχρεωτική εκπαίδευση.
Πέρα του ζητήματος των υποδομών για τη δίχρονη υποχρεωτική εκπαίδευση στη συνάντηση συζητήθηκαν τα μέτρα προστασίας εν όψει της έναρξης της σχολικής χρονιάς, το ζήτημα με τις σχολικές καθαρίστριες, καθώς και θέματα κτιριακών υποδομών που αντιμετωπίζει ο κάθε Δήμος.
Ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης- Πεύκης Τάσος Μαυρίδης δήλωσε σχετικά: «Κατά την επίσκεψη μας στην Υπουργό Παιδείας και στη Γενική Γραμματέα μαζί με τους αγαπητούς συναδέλφους δημάρχους όμορων Δήμων μεταφέραμε τις σκέψεις, τις προτάσεις, αλλά και τους προβληματισμούς μας για τα θέματα που μας απασχολούν σχετικά με τις κτιριακές υποδομές και τις σχολικές αίθουσες, τα μέτρα προφύλαξης και προστασίας και τα θέματα με τις σχολικές καθαρίστριες. Η συζήτηση έγινε σε πολύ καλό και εποικοδομητικό κλίμα, έτσι ώστε με τη συνεργασία όλων μας να βρούμε λύσεις, να ξεπεράσουμε όλα εκείνα τα γραφειοκρατικά εμπόδια που δυσχεραίνουν τον προγραμματισμό έργων και ενεργειών από τους Δήμους μας. Η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας απέδειξε για μια ακόμα φορά ότι είναι κοντά μας, ότι μας ακούει πραγματικά και ότι μέσα στο πλαίσιο του εφικτού και των αρμοδιοτήτων της προσπαθεί να δώσει λύσεις για τα θέματα που μας απασχολούν».

Ο κ. Θ. Αμπατζόγλου στη δική του παρέμβαση, εκτός της αναγκαιότητας για περισσότερη ευελιξία από την πλευρά των Δήμων όσο αφορά τη διαδικασία δημιουργίας ή εύρεσης αιθουσών διδασκαλίας, αναφέρθηκε και στο πάγιο αίτημα των Δήμων για τη δυνατότητα μεταφοράς μαθητών τους, μία υπηρεσία που θα βοηθούσε ιδιαιτέρως την τοπική κοινωνία και θα δημιουργούσε προϋποθέσεις ασφαλέστερων μετακινήσεων σε πόλεις με μεγάλο κυκλοφοριακό φόρτο, όπως το Μαρούσι.