Αγωνία για τις μάσκες στα σχολεία. Ο Δήμος Χαλανδρίου έκανε μόνος του την προμήθεια

Το μεσημέρι του Σαββάτου 12 Σεπτεμβρίου 2020 ολοκληρώθηκε η διανομή σε όλα τα νηπιαγωγεία, δημοτικά Γυμνάσια και Λύκεια της πόλης των μασκών που προμηθεύτηκε ο Δήμος Χαλανδρίου.

Ο Δήμος ενεργοποίησε την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, από τις 20 Αυγούστου, για διανομή μασκών σε όλα τα σχολεία της πόλης, δεδομένου ότι μέχρι αργά το απόγευμα της Παρασκευής 11 Σεπτεμβρίου δεν υπήρξε καμία ενημέρωση για τις μάσκες που θα προμήθευε η Πολιτεία.

Η αγορά ολοκληρώθηκε, οι μάσκες παρελήφθησαν και διανεμήθηκαν χάρη στις εντατικές προσπάθειες του Τμήματος Παιδείας, της αντιδημάρχου Παιδείας Ιωάννας Αθανασάτου, της αντιπροέδρου της Σχολικής Επιτροπής Ι. Καμπούρη και του μέλους της Σχολικής Επιτροπής Α. Γρυλλάκη, σε αγαστή συνεργασία με τους διευθυντές των σχολείων και όλη τη σχολική κοινότητα.

Η αντιδήμαρχος Παιδείας Ιωάννα Αθανασάτου σημείωσε ότι με την ίδια εντατική διαδικασία θα διανεμηθούν και οι μάσκες που έχει προμηθευτεί η ΚΕΔΕ, όταν αυτές παραληφθούν.

Εντωμεταξύ η αγωνία εντείνεται σήμερα καθώς τελευταία μέρα πριν το άνοιγμα των σχολείων οι δήμοι έχουν πληροφορηθεί ότι σήμερα θα τους διανεμηθούν οι μάσκες. Οπως σημειώνουν πολλοί αντιδήμαρχοι παιδείας που ήρθαμε σε επαφή, «αν οι μάσκες φτάσουν το μεσημέρι, τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα διότι ήδη όλο το προσωπικό του δήμου εργάζεται πυρετωδώς εδώ και τρεις ημέρες και σήμερα από τα ξημερώματα». Οι αντιδήμαρχοι παραπονιούνται για την έλλειψη προγραμματισμού και ενημέρωσης, διότι όπως λένε «σε εμάς θα στραφεί ο κόσμος όταν μάθει ότι έφτασαν οι μάσκες την Κυριακή ανεξάρτητα αν φτάσουν το βράδυ». Η ΚΕΔΕ πάντως έχει πληροφορήσει τις δημοτικές αρχές ότι σήμερα θα έχουν τις μάσκες και στην Αττική.
Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής πήρε την πρωτοβουλία εδώ μέρες και ετοίμασε δικές του μάσκες για να μοιράσει από ένα σετ των δύο σε κάθε μαθητή και εκπαιδευτικό της πόλης.
Κάποιοι δήμοι όπως ο Δήμος Πειραιά έχουν ανακοινώσει ότι παρέλαβαν από το Σάββατο τις μάσκες. Ο δήμεος Πειραιά παρέλαβε από την Κ.Ε.Δ.Ε. 27.100 μάσκες, τις οποίες έχει ήδη διανέμει σε όλες τις σχολικές μονάδες του Πειραιά.