Με τοπικά lockdown απειλούνται οι δήμοι της Αττικής

Πρώτη μέρα που άνοιξαν σήμερα τα σχολεία με αρκετές αστοχίες παρά την τιτάνια προσπάθεια εκπαιδευτικών και δημοτικών αρχών που κλήθηκαν και σήμερα να καλύψουν τα κενά του κράτους και έγιναν οι πρώτες δηλώσεις ότι αύριο ο πρωθυπουργός αναμένει πρόταση της αρμόδιας επιτροπής για εφαρμογή των πρώτων lockdown στους δήμους της Αττικής.

Είχαμε ραγδαία αύξηση και σταθεροποίηση τις τελευταίες μέρες σε ψηλά επίπεδα. 207 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα και 54 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Σύμφωνα με δηλώσεις του κ. Κικίλια:
Τα μισά κρούσματα πλέον καθημερινά είναι στην Αττική. Να εξηγήσω ότι η Αττική περιλαμβάνει 5 εκατομμύρια κόσμο, είναι η μισή Ελλάδα. Είναι προφανές ότι δεν μπορούμε να σκεφτούμε να πάρουμε έτσι αλόγιστα οριζόντια μέτρα για όλη την Περιφέρεια Αττικής.
Επιδημιολογικά ο ΕΟΔΥ και οι επιστήμονές μας αναλύουν τα στοιχεία και έρχεται η Πολιτική Προστασία και εφαρμόζει πιο τοπικά μέτρα ανάλογα με το σημείο στο οποίο υπάρχει έξαρση.
Βλέπω, λοιπόν, ότι σιγά-σιγά διαμορφώνεται αυτή η εικόνα επιστημονικά, να μπορούμε να παρέμβουμε πιο τοπικά, σε επίπεδο Δήμων, με οριζόντια μέτρα ή με κάποια συγκεκριμένα μέτρα έτσι ώστε να περιορίσουμε ενδεχομένως μία τοπική συρροή ή μία έξαρση.
Εντωμεταξύ σε κάποια σχολεία, αρκετά όπως φαίνεται από τις αναρτήσεις των Social media μοιράστηκαν μάσκες που δεν ταιριάζουν σε παιδικά πρόσωπα. Μόνο που εδώ τα μέτρα δεν παίζουν με μέσους όρους και γενικές καταστάσεις, αλλά με απόλυτα νούμερα. Σε όποια περιοχή δεν τηρηθούν τα μέτρα ασφαλείας η κατάσταση θα ξεφύγει.