Την εβδομάδα που μας πέρασε το Υπουργείο Περιβάλλοντος έστειλε προς διαβούλευση στα συναρμόδια υπουργεία την Εθνική Στρατηγική για το Ποδήλατο για την περίοδο 2020 – 2030.
Είναι μία εβδομάδα πριν ξεκινήσει η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας του 2020 όπου κυκλοφόρησε και ο οδηγός καλών πρακτικών για την διοργάνωση εκδηλώσεων σε κάθε δήμο.
Εντωμεταξύ σήμερα ανοίγουν τα σχολεία η ΚΕΔΕ τα κατάφερε οι μάσκες έφτασαν εκδόθηκε το ΦΕΚ για τα μέτρα κορονοϊού στα σχολεία
βγήκαν και επικαιροποιημένες οδηγίες για τη διαχείριση κρούσματος COVID 19 από την Υγειονομική Επιτροπή του ΕΟΔΥ
Εγινε και ανάλογη συνέντευξη όπου ειπώθηκε ξεκάθαρα ότι αναμένεται κλείσιμο σχολείων. Με οδηγίες πως θα τα διαχειριστούμε
Ομως οι καθαρίστριες δεν φτάνουν για τις οδηγίες που έχει δώσει ο ΕΟΔΥ και με το Ολοήμερα και βγήκαν επιστολές και ψηφίσματα στον αέρα. για την ανεπάρκεια των όρων υγιεινής γενικά.
Εντωμεταξύ έγινε και θέμα πανελληνίων εξετάσεων η ηλεκτρονική διακυβέρνηση στα Τρίκαλα και το πώς η ηλεκτρονική διακυβέρνηση μειώνει τα ρουσφέτια.
Επίσης βγήκαν και 5 εκατομμύρια ευρώ από το Υπουργείο Εσωτερικών για την πληρωμή των μισθωμάτων και στο myota δημοσιεύουμε πόσα χρήματα παίρνει κάθε δήμος
Βγήκε και νέα εγκύκλιος για την αξιολόγηση όπου μόνο για φέτος λόγω κορονοιού παρατείνεται μέχρι 31 Δεκεμβρίου.
Από την άλλη, εισακούστηκαν οι κινητοποιήσεις και το Υπουργείο Εσωτερικών έβγαλε ειδικό πρόγραμμα ύψους 10 εκατ. ευρώ για τα δημοτικά ΚΔΑΠ
8 Δήμοι ακόμη μπήκαν και στην εξ αποστάσεως εξυπηρέτηση των πολιτών από τα ΚΕΠ μέσω τηλεδιάσκεψης.
Επίσης σημαντικό παρασχέθηκε η Υπηρεσία Αυθεντικοποίησης Χρηστών στα Πληροφοριακά Συστήματα μιας σημαντική ομάδας Δήμων. Είναι πολύ σημαντικό για την προστασία των προσωπικών δεδομένων των πολτών που χρησιμοποιούν τις on line δημοτικές υπηρεσίες και χρειάζεται μεγάλη προσοχή διότι οι ποινές είναι τεράστιες.
Στον ίδιο τομέα βγήκε και Σχέδιο νόμου «Κώδικας Ψηφιακής Διακυβέρνησης – Κώδικας Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και άλλες διατάξεις.
Βγήκε και Εγκύκλιος για την υποβολή σχεδίων προϋπολογισμού έτους 2021 με κάποιες αλλαγές που αφορούν κυρίως τον υπολογισμό των αποθεματικών
Και τέλος να πούμε ότι στο myota δημοσιεύουμε και άρθρο του Χάρη Κουγιουμτζόπουου για τις Πολιτικές που πρέπει να αναπτύξουν οι δήμοι για τα ζώα. Ενας τομέας αρμοδιότητας των δήμων που είναι πολύ ευρύτερος από τις κλασικές πρακτικές των δήμων.
Εάν επιθυμείτε να λαμβάνετε κάθε δύο μέρες το News Letter του myota για να μην χάνετε καμία είδηση για την Αυτοδιοίκηση μπορείτε να καταχωρήσετε το e.mail σας στο ακόλουθο link http://eepurl.com/dC3xXj