Προειδοποιητική ΚΕΔΕ στο Υπ. Ες. για τη Δημοτική Αστυνομία

Προειδοποιητική επιστολή με μήνυμα «θα πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο ουσιαστικού διαλόγου» εξέδωσε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Παπαστεργίου μετά την ανακοίνωση του Υπουργού Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκου για επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας.
Αν και το θέμα είχε εξαγγελθεί ως σχεδιασμός από τον Ιούλιο, ο κ. Θεοδωρικάκος σε συνέντευξή του ανακοίνωσε την επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας λέγοντας χαρακτηριστικά πως μέσα από έναν ταχύρρυθμο διάλογο με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), με την Τοπική Αυτοδιοίκηση σε ολόκληρη τη χώρα, θα οριστεί το πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της και ο τρόπος που θα επανασυσταθεί.
Όμως όποιος έχει καεί στο χυλό, φυσάει και το γιαούρτι και όπως φαίνεται η ΚΕΔΕ δεν έχει προσκληθεί προς το παρόν στον σχεδιασμό της επανασύστασης.
Χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή του ο κ. Παπαστεργίου επισημαίνει ότι «Η ΚΕΔΕ έχει επεξεργασμένες θέσεις πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα και είμαστε έτοιμοι να συμβάλλουμε δημιουργικά στο δημόσιο διάλογο που πρέπει άμεσα να ξεκινήσει, ώστε οι Δήμοι να αποκτήσουμε ένα ακόμη χρήσιμο εργαλείο για την εύρυθμη λειτουργία των πόλεων μας.»
Δείτε όλη την ανακοίνωση της ΚΕΔΕ
Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος με αποφάσεις πρόσφατων Συνεδρίων της, έχει επανειλημμένα επισημάνει την ανάγκη επανασύστασης της Δημοτικής Αστυνομίας στους Δήμους της χώρας. Η επανασύσταση αυτή, καθώς και το νέο θεσμικό πλαίσιο που θα καθορίζει τις αρμοδιότητες κι ευθύνες της, που σίγουρα ξεπερνούν τις ανάγκες διαχείρισης της πανδημίας, θα πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο ουσιαστικού διαλόγου μεταξύ της ΚΕΔΕ, των Δήμων και του Υπουργείου Εσωτερικών. Η ΚΕΔΕ έχει επεξεργασμένες θέσεις πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα και είμαστε έτοιμοι να συμβάλλουμε δημιουργικά στο δημόσιο διάλογο που πρέπει άμεσα να ξεκινήσει, ώστε οι Δήμοι να αποκτήσουμε ένα ακόμη χρήσιμο εργαλείο για την εύρυθμη λειτουργία των πόλεων μας.