Video – Ανασκόπηση της Αυτοδιοικητικής Εβδομάδας #62 (21-27/9/20)

Την εβδομάδα που μας πέρασε καθιερώθηκε το 40% της εργασίας στο δημόσιο θα γίνεται με τηλεργασία τουλάχιστον μέχρι τις 4 Οκτωβρίου και στο myota δημοσιεύουμε και την εγκύκλιο και τα τηλέφωνα στα οποία μπορούν να απευθύνονται και οι υπάλληλοι των ΟΤΑ.

Βγήκαν και Οδηγίες για την ασφαλή λειτουργία των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης που επίσης τις δημοσιεύουμε αυτούσιες.

Εντωμεταξύ όπως φαίνεται Θα περιμένουμε πολύ ακόμη για τις μάσκες καθώς οι κανονικές προδιαγραφές μέχρι εχθές δεν είχαν φτάσει ακόμη στην ΚΕΔΕ σύμφωνα με συνέντευξη που έδωσε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Παπαστεργίου στην ΕΡΤ. Το πρόβλημα είναι προφανώς, ποιος θα πληρώσει το λάθος.

Είχαμε και τροποποίηση 42 εκατ. ευρώ στο Φιλοδημμός ΙΙ. Με απόφαση του κ. Θεοδωρικάκου αυξάνεται ο προϋπολογισμός σε τρεις προσκλήσεις. Για τα καταφύγια των αδέσποτων ζώων, για τις λιμενικές υποδομές και για τις αθλητικές εγκαταστάσεις.

Δόθηκε και παράταση μέχρι 31/12 στις απ’ ευθείας αναθέσεις και για τους ελεγκτικούς μηχανισμούς του Υπ. Ανάπτυξης

Βγήκαν και οδηγίες για τις συνεδριάσεις των συλλογικών οργάνων με τα νέα δεδομένα και όπως εξελίσσεται η κατάσταση με τον κοτρονιού

Πολύ σημαντικό υπογράφηκε Σύμβαση ΚΑΠΕ και ΤΠΔ για την αναβάθμιση του Οδοφωτισμού. Είναι πολύ σημαντικό διότι το δίδυμο τα κάνει όλα έτοιμα με τεράστια εμπειρία. Εχουν ήδη εγκαταστήσει 250.000 φωτιστικά σώματα

Βγήκε και απόφαση για την κατανομή 35 εκατομμυρίων ευρώ από ΣΑΤΑ στους δήμους. Είναι η 4η, η 5η και η 6η δόση. Στο myota δημοσιεύουμε τον πίνακα για το πόσο παίρνει ο κάθε δήμος

Έιχαμε και επικαιροποίηση των Κανόνων λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων

Εντωμεταξύ θέμα μπήκε στην ΚΕΔΕ για την παροχή απορριμματοφόρων στους Δήμους από το Υπουργείο Εσωτερικών. Το θέμα μπαίνει για τους δήμους άνω των 50.000 κατοίκων που έχουν λάβει ιδιαίτερη πρόσκληση. Οι δήμαρχοι λένε ότι δεν χρειάζονται αποκλειστικά και μόνο απορριμματοφόρα. Χρειάζονται και άλλα μηχανήματα όπως πλυντήρια για την αποκομιδή. Το Υπουργείο όμως για κάποιο λόγο δεν ενδίδει. Μάλλον χρειάζεται ψάξιμο από τους δημάρχους.

Αλλο ένα θέμα που μπήκε στην ΚΕΔΕ είναι το πλαφόν στα έργα του Αντώνης Τρίτσης για τις 8 προσκλήσεις που έχουν βγει μέχρι σήμερα και όπως φαίνεται υπάρχει χαμηλή συμμετοχή. Οι μικροί κυρίως δήμοι φοβούνται ότι εκείνοι που έχουν ήδη ώριμα έργα θα απορροφήσουν όλα τα ποσά και δεν θα μείνει τίποτα γι αυτούς.

Σε δημόσια διαβούλευση βγήκε και το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την προώθηση των Πράσινων Δημοσίων Συμβάσεων. Άργησε γύρω στα 6 με 7 χρόνια. Πολύ σημαντικό σχέδιο που θα καθορίσει ιδιαιτέρως την απορρόφηση των ανταγωνιστικών προγραμμάτων και σε συνδυασμό με το Ταμείο Ανάκαμψης.

Προσοχή οι Πράσινες Δημόσιες Συμβάσεις θα συζητηθούν εκτενώς και πολύπλευρα και στην 18η ετήσια Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Περιφερειών και Δήμων στις αρχές Οκτωβρίου

Την εβδομάδα που μας πέρασε είχαμε και την φωτιά στην Φυλή. Και εδώ πιέζεται πια το σύστημα και θα υπάρξουν κατά την εκτίμησή μας πρόσθετα μέτρα.

Δημοσιεύσαμε και μια καλή πρακτική από τον Δήμο της Αγίας Παρασκευή με οδηγίες προς τους δημότες για τα κουνούπια που αξίζει να την αντιγράψετε

Και τέλος να αναφέρουμε ότι το Urban Agenda for the EU θα συζητηθεί στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα των Περιφερειών. Αφορά την εμπειρία και την τεχνογωνσία που έχει μαζευτεί από όλες τις αστικές περιοχές και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Στο myota έχουμε όλα τα links.

Εάν επιθυμείτε να λαμβάνετε κάθε δύο μέρες το News Letter του myota για να μην χάνετε καμία είδηση για την Αυτοδιοίκηση μπορείτε να καταχωρήσετε το e.mail σας στο ακόλουθο link http://eepurl.com/dC3xXj