Πρόσκληση του ΥΠΕΣ για χρηματοδότηση σχολείων και γηπέδων

Το Υπουργείο Εσωτερικών καλεί του δήμους με την πρόσκληση ΑΤ10 και με ΑΔΑ 681Β46ΜΤΛ6-749 να υποβάλουν προάσεις χρηματοδότησης προκειμένου να ενταχθούν στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», στον Άξονα Προτεραιότητας «Παιδεία, Πολιτισμός, Τουρισμός και Αθλητισμός».
Ο τίτλος της πρόσκλησης είναι «Συντήρηση δημοτικών ανοιχτών αθλητικών χώρων, σχολικών μονάδων, προσβασιμότητα ΑμΕΑ»
Οι προτάσεις που θα υποβληθούν στο πλαίσιο της παρούσας πρόσκλησης αφορούν στην χρηματοδότηση των Δήμων για τις κάτωθι δράσεις:

Ομάδα Α

  • Συντήρηση και επισκευή δημοτικών ανοιχτών αθλητικών χώρων, καθώς και κάθε άλλης συναφούς δράσης αυτών, που στόχο έχει τη βελτίωση των εν λόγω υποδομών, και την αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών στον τομέα του ερασιτεχνικού και μαζικού αθλητισμού.
  • Συντήρηση και επισκευή σχολικών κτιρίων & αύλειων χώρων, καθώς και κάθε άλλης συναφούς δράσης αυτών, που στόχο έχει την βελτίωση των υποδομών της Προσχολικής, Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης και την αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών στον τομέα της εκπαίδευσης.

Ομάδα Β

  • Παρεμβάσεις διασφάλισης πρόσβασης στο χώρο των παραλιών κολύμβησης καθώς και κάθε άλλης συναφούς δράσης αυτών, που στόχο έχει την προσβασιμότητα στις παραθαλάσσιες περιοχές της χώρας και τη διασφάλιση της αυτονομίας, άνεσης και ασφάλειας των ΑμΕΑ και γενικότερα των εμποδιζόμενων ατόμων.

Ο συνολικός προϋπολογισμός της πρόσκλησης ανέρχεται σε 40.000.000,00 ευρώ (€).
Αναλυτικά ανά ομάδα:
ΟΜΑΔΑ Α: 30.000.000 €.
ΟΜΑΔΑ Β: 10.000.000 €.

Το πρόγραμμα υλοποιείται έως την 31η Δεκεμβρίου 2023, με δυνατότητα παράτασης σε περιπτώσεις δικαιολογημένων αιτημάτων των Δικαιούχων. Η παράταση δίνεται με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών.
Ως έναρξη υποβολής των Αιτημάτων ένταξης ορίζεται η ημερομηνία δημοσίευσης της παρούσας (29/9/2020) Πρόσκλησης και ως ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής των αιτημάτων ορίζεται η 31η Μαρτίου 2021.

Δείτε εδώ την πρόσκληση