Σύσσωμη η αυτοδιοίκηση για την καταδίκη της Χρυσής Αυγής

Δεκάδες Δημοτικά Συμβούλια και μεμονωμένες παρατάξεις εκδώσανε ψηφίσματα για την αυριανή καταδίκη της Χρυσής Αυγής. Το ίδιο και η ΑΔΕΔΥ και ΠΟΕ ΟΤΑ και έχουν κηρύξει στάση εργασίας από τις 11 μέχρι την λήξη του ωραρίου και καλούν τον κόσμο να παραβρεθεί έξω από το Εφετείο της Λουκάρεως.

Τα δελτία τύπου που έχουν φτάσει στο myota με τα ψηφίσματα είναι ίσως και πάνω από 100, έχουμε δημοσιεύσει ήδη της Θεσσαλονίκης και δημοσιεύουμε ενδεικτικά και του Πειραία.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά, κατά τη χθεσινή του συνεδρίαση, ενέκρινε κατά πλειοψηφία και εξέδωσε το ακόλουθο ψήφισμα:
«Αυτήν την περίοδο η δίκη της Χρυσής Αυγής πλησιάζει προς το τέλος της.
Με αφορμή αυτή τη δίκη ο Δήμος Πειραιά καταδικάζει απερίφραστα τα φαινόμενα φασιστικής βίας και γενικότερα κάθε μορφής βίας ανεξαρτήτως προέλευσης.
Έχουμε το χρέος και τη δύναμη να υπερασπιστούμε τα δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες όλων μας. Να βάλουμε τέρμα στην φασιστική απειλή της Χρυσής Αυγής, κλιμακώνοντας την μαζική, ενωτική δράση του αντιφασιστικού κινήματος των εργαζομένων και της νεολαίας και όλων των δημοκρατικών πολιτών, που απαιτούν 75 χρόνια μετά το Ολοκαύτωμα: Ποτέ ξανά φασισμός.
Έχουμε εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη ότι η απόφασή της θα ικανοποιεί το κοινό περί δικαίου αίσθημα».