Εγκύκλιος με διευκρινήσεις για την αμοιβαία μετάταξη

A set of sexual harassment in the workplace icons. The icons show several different situations of unwanted holding or touching by a workplace co-worker or supervisor. The icons also include symbols of hope and justice for those victims of sexual abuse.

Εγκύκλιο με Διευκρινίσεις για τη διενέργεια αμοιβαίας μετάταξης στο πλαίσιο του Ενιαίου Συστήματος Κινητικότητας (ΕΣΚ) και λοιπές διευκρινίσεις στο πλαίσιο εφαρμογής των διατάξεων του ΕΣΚ, δίνει με εγκύκλιό του το ΥΠΕΣ. Η Εγκύκλιος έχει λάβει ΑΔΑ Ψ62Σ46ΜΤΛ6-Σ04

Η εγκύκλιος εκδόθηκε κατόπιν διαφόρων ερωτημάτων που υποβλήθηκαν στο Υπ. Εσωτερικών σχετικά με τη διαδικασία διενέργειας της αμοιβαίας μετάταξης, όπως προβλέπεται στις διατάξεις του αρ. 10 του Ενιαίου Συστήματος Κινητικότητας (ΕΣΚ), ν. 4440/2016, όπως ισχύει, και της σχετικής αρ. ΔΙΔΑΔ/Φ.49Κ/129/οικ.9359/6.3.2018 (Β΄ 883) απόφασης, όπως ισχύει.

Πεδίο εφαρμογής: Δικαίωμα υποβολής αίτησης για αμοιβαία μετάταξη έχουν οι υπάλληλοι που υπάγονται στο πεδίο εφαρμογής του ΕΣΚ, όπως αυτό ορίζεται στην παρ. 1 του αρ. 3 του ΕΣΚ και στο άρθρο 1 της αρ. ΔΙΔΑΔ/Φ.49Κ/129/οικ.9359/6.3.2018 (Β΄ 883) απόφασης.
Ετσι θα πρέπει και οι δύο υπάλληλοι που θα μεταταχθούν αμοιβαία, αλλά και οι φορείς, στους οποίους ανήκουν οργανικά να υπάγονται στο πεδίο εφαρμογής του ΕΣΚ.

Απαραίτητη προϋπόθεση βάση του αρ. 10 του ν. 4440/2016 να έχει παρέλθει διετία από το διορισμό/πρόσληψη του υπαλλήλου εκτός από το διορισμό ή την πρόσληψη του υπαλλήλου, ΟΤΑ α΄ βαθμού που ανήκουν οργανικά σε υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα.

Υπόδειγμα της αίτησης έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της απογραφής (http://apografi.gov.gr/kinitikotita/esk_saf.html), στην οποία θα πρέπει να δηλώνεται η συνδρομή των παραπάνω προϋποθέσεων.

Δεν εφαρμόζονται στην αμοιβαία μετάταξης οι προϋποθέσεις της παρ. 4 του αρ. 4 του ν. 4440/2016 (65% ποσοστό κάλυψης του κλάδου του αιτούντος, μοναδικότητα στον κλάδο, νησιωτικές περιοχές κ.α).

Επίσης, η προϋπόθεση για την σχετική ανάρτηση του ψηφιακού οργανογράμματος του φορέα προέλευσης και υποδοχής των υπαλλήλων, λαμβάνεται υπόψη μόνο εφόσον ισχύει εκατέρωθεν και για τους δύο φορείς, άλλως δεν λαμβάνεται υπόψη.

Τέλος, προϋπόθεση για τη διενέργεια και ολοκλήρωση της αμοιβαίας μετάταξης είναι οι υπάλληλοι να ανήκουν στην ίδια κατηγορία/ εκπαιδευτική βαθμίδα και να κατέχουν τα τυπικά προσόντα του κλάδου/ειδικότητας, στην οποία μετατάσσονται. οι υπάλληλοι που θα μεταταχθούν αμοιβαία θα πρέπει να υπηρετούν ήδη στην ίδια κατηγορία/εκπαιδευτική βαθμίδα και να έχουν και τα αντίστοιχα προσόντα του κλάδου/ειδικότητας, στην οποία μετατάσσονται.
Οι υπάλληλοι θα πρέπει να κατέχουν ίδιας φύσεως θέση και ίδια σχέση εργασίας – πχ οργανική θέση μονίμου υπαλλήλου και οι δύο ή προσωποπαγή θέση μόνιμου υπάλληλου και οι δύο ή με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου και οι δύο- με μόνη εξαίρεση την περίπτωση που ο φορέας έχει αντίστοιχη κενή οργανική θέση ή δύναται προηγουμένως να ανακατανείμει τις θέσεις του κατά κατηγορία και σχέση εργασίας σύμφωνα με τις διατάξεις του αρ. 20 του ν. 4622/2019, προκειμένου να είναι δυνατή η αμοιβαία μετάταξη πχ μονίμου υπαλλήλου που κατέχει οργανική θέση με ιδιωτικού δικαίου υπάλληλο που κατέχει προσωποπαγή θέση.
Σε καμία περίπτωση με την αμοιβαία μετάταξη δεν δύναται να αλλάξει η εργασιακή σχέση που κατέχει ο υπάλληλος ή η φύση της θέσης του.

Διαδικασία: Κατ΄εφαρμογή των διατάξεων του αρ. 10 του ν. 4440/2016, όπως ισχύει και της σχετικής κατ΄εξουσιοδότηση των ανωτέρω διατάξεων εκδοθείσας αποφάσεως [ΔΙΔΑΔ/Φ.49Κ/129/οικ.9359/6.3.2018 (Β΄ 883)], η διαδικασία για την ολοκλήρωση της αμοιβαίας μετάταξης περιγράφεται ως εξής:
3.1. Υποβολή αίτησης για αμοιβαία μετάταξη από τον ενδιαφερόμενο συνοδευόμενη από ΠΥΜ, στο οποίο θα βεβαιώνονται για τον υπάλληλο οι απαιτούμενες προϋποθέσεις καθώς και οποιοδήποτε άλλο στοιχείο θα πρέπει να ληφθεί υπόψη από τα Μέλη της Κεντρικής Επιτροπής Κινητικότητας (ΚΕΚ) προκειμένου να δημοσιοποιήσουν το αίτημα, ιδίως αν υφίσταται κώλυμα ή δέσμευση από τις ίδιες τις προαναφερόμενες διατάξεις ή από άλλη διάταξη, πχ. δέσμευση υποχρεωτικής παραμονής.

β) Η συμπλήρωση διετίας: αα) από προηγούμενη μετάταξη για τη διενέργεια νέας μετάταξης ή απόσπασης και ββ) από προηγούμενη απόσπαση για τη διενέργεια νέας απόσπασης.
Από την υποχρέωση συμπλήρωσης διετίας από προηγούμενη μετάταξη ή απόσπαση εξαιρούνται όσοι αποσπώνται ή μετατάσσονται σε υπηρεσία απομακρυσμένης – παραμεθόριας περιοχής και ορεινού – νησιωτικού Ο.Τ.Α. α` βαθμού,
Στη σχετική αίτηση του υπαλλήλου θα πρέπει να προσδιορίζονται και οι φορείς, στους οποίους επιθυμεί να μεταταχθεί.

Διευκρινίζεται ότι οι αιτήσεις υποβάλλονται στην Κεντρική Επιτροπή Κινητικότητας σε χρόνο που δεν συναρτάται με τους Κύκλους Κινητικότητας.

3.2. Η ΚΕΚ εξετάζει σε εύλογο χρόνο τα υποβληθέντα αιτήματα. Όσα αιτήματα πληρούν τις προϋποθέσεις του νόμου, δημοσιοποιούνται στην ιστοσελίδα της Απογραφής, http://apografi.gov.gr/kinitikotita/esk_mtransfers.html,
η ισχύς του πίνακα αυτού είναι για ένα (1) μήνα από την ημερομηνία ανάρτησής του, οπότε και δημοσιοποιούνται τα σχετικά αιτήματα.

3.3. Κατά τη διάρκεια ισχύος του αναρτηθέντος πίνακα, οι υπάλληλοι που ενδιαφέρονται να μεταταχθούν αμοιβαία, υποβάλλουν εντός αποκλειστικής προθεσμίας ενός μηνός από την ανάρτηση του σχετικού πίνακα αίτηση στον φορέα προέλευσης του αιτούντος την αμοιβαία μετάταξη υπαλλήλου.

Διευκρινίζεται ότι οι σχετικές διατάξεις προβλέπουν την υποβολή ηλεκτρονικής αίτησης, αλλά δεδομένου ότι δεν υποστηρίζεται επί του παρόντος η εφαρμογή αυτή, η υποβολή των αιτήσεων γίνεται παραδεκτώς με κάθε πρόσφορο τρόπο (ταχυδρομικώς, μέσω σάρωσης των σχετικών εγγράφων και με αποστολή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή μέσω τηλεομοιοτυπίας).

3.4. Το τριμελές όργανο του φορέα προέλευσης του αιτούντος την αμοιβαία μετάταξη, μετά το πέρας της προθεσμίας του ενός μηνός από την ανάρτηση του σχετικού πίνακα στον οποίο έχει δημοσιοποιηθεί το σχετικό αίτημα, συνεδριάζει συνεκτιμώντας όλες τις υποβληθείσες αιτήσεις.
Οι αιτήσεις που εξετάζονται από το αρμόδιο τριμελές όργανο αρχικά στον φορέα προέλευσης και ακολούθως στον φορέα υποδοχής θα πρέπει να αφορούν αποκλειστικά τον οικείο πίνακα δημοσιοποίησης του αιτήματος προς διασφάλιση της διαφάνειας και της αντικειμενικότητας της διαδικασίας.

Σε περίπτωση που ο ίδιος υπάλληλος έχει υποβάλλει στην ΚΕΚ εκ νέου αίτηση για αμοιβαία μετάταξη, χωρίς να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία για την προηγούμενη αίτησή του, τότε τόσο η ΚΕΚ όσο και ο φορέας προέλευσης του υπαλλήλου θα πρέπει να λαμβάνει υπόψη του το γεγονός αυτό, για τη δημοσιοποίηση του νέου αιτήματος αλλά και για την τελική έκβαση της όλης διαδικασίας.

3.5. Η αμοιβαία μετάταξη ολοκληρώνεται με την έκδοση κοινής απόφασης των αρμόδιων προς διορισμό οργάνων του φορέα προέλευσης, ο οποίος εν προκειμένω είναι και ο επισπεύδων, και του φορέα υποδοχής, η οποία δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Με τις διατάξεις του αρ. 35 του ν. 4735/2020 (Α΄ 197) προβλέπονται επίσης τα εξής:
«1. Το πάσης φύσεως προσωπικό των Δήμων Μυτιλήνης, Δυτικής Λέσβου, Ανατολικής Σάμου, Δυτικής Σάμου, Βόρειας Κέρκυρας, Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, Νότιας Κέρκυρας, Αργοστολίου, Ληξουρίου, Σάμης, Σερβίων και Βελβεντού εξαιρείται από τη διαδικασία συμμετοχής του στους κύκλους κινητικότητας του Ενιαίου Συστήματος Κινητικότητας του ν. 4440/2016 (Α΄ 224) μέχρι την πλήρωση των προβλεπόμενων κενών οργανικών θέσεων των παγίων Οργανισμών Εσωτερικής Υπηρεσίας, όλων ανεξαιρέτως των κλάδων εκάστου των ως άνω Δήμων, σε ποσοστό 90%.

Εξαιρείται επίσης το πάσης φύσεως προσωπικό που ανήκει οργανικά στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις της Xώρας από τις διαδικασίες συμμετοχής του στον κύκλο κινητικότητας έτους 2020 που θα διενεργηθεί με τις διατάξεις του Ενιαίου Συστήματος Κινητικότητας (ν. 4440/2016)».

Γ. Γενικές οδηγίες- Διευκρινίσεις:

Από την μέχρι στιγμής εφαρμογή των διατάξεων του ΕΣΚ και βάσει διάφορων ερωτημάτων που υποβάλλονται στην Υπηρεσία μας τόσο από μεμονωμένους υπαλλήλους όσο και από Υπηρεσίες, διευκρινίζονται περαιτέρω τα εξής:

Σε ό,τι αφορά τις αιτήσεις που υποβάλλονται για απόσπαση/μετάταξη για λόγους υγείας, απόσπαση για λόγους συνυπηρέτησης ή για αμοιβαία μετάταξη στο πλαίσιο του ΕΣΚ, τα υποδείγματα των αιτήσεων για κάθε μία εκ των προαναφερομένων περιπτώσεων έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της απογραφής (http://apografi.gov.gr/kinitikotita/esk_saf.html).

Oι αιτήσεις αυτές συνοδευόμενες από τα απαιτούμενα δικαιολογητικά δύνανται να αποστέλλονται ταχυδρομικώς στη Γραμματεία της ΚΕΚ (Βασ. Σοφίας 15, 106 74 ΑΘΗΝΑ) ή και ηλεκτρονικώς στο [email protected].

Επειδή το Υπουργείο Εσωτερικών γίνεται συχνά αποδέκτης αιτήσεων θεραπείας των υπαλλήλων, οι οποίες υποβάλλονται στο πλαίσιο της απόρριψης των αιτήσεων που έχουν καταθέσει στο πλαίσιο του ΕΣΚ. Διευκρινίζεται εν προκειμένω ότι «οι αιτήσεις αυτές υποβάλλονται αναρμοδίως στην Υπηρεσία μας».

Σχετικά με την πορεία της αίτησης κινητικότητας, που υποβάλλουν οι υποψήφιοι στο πλαίσιο των κύκλων κινητικότητας του ΕΣΚ, αρμόδιοι για να παρέχουν πληροφορίες επί της πορείας της αίτησης αυτής είναι αποκλειστικά οι φορείς προτίμησης των υπαλλήλων και σε καμία περίπτωση η Υπηρεσία μας, δεδομένου ότι δεν ασκείται εποπτεία επί της διαδικασίας.

Σε ό,τι αφορά τα αποτελέσματα των συνεδριάσεων της ΚΕΚ, κατά τις οποίες εξετάζονται αιτήσεις για απόσπαση ή μετάταξη για λόγους υγείας, αιτήσεις για απόσπαση για λόγους συνυπηρέτησης ή για αμοιβαία μετάταξη, υπενθυμίζεται ότι αυτά αναρτώνται εντός ευλόγου χρόνου μετά τη συνεδρίαση στην ιστοσελίδα της Απογραφής. (βλ. και σχετική αρ. ΔΙΔΑΔ/Φ.69/114/9708/08-05-2020, ΑΔΑ ΨΘΓΘ46ΜΤΛ6-ΘΘΦ εγκύκλιο).

Τέλος και σε ό,τι αφορά τη δυνατότητα ανάκλησης της πράξης μετάταξης υπαλλήλων που διενεργείται στο πλαίσιο του ΕΣΚ, σας γνωρίζουμε τα εξής:
Στις διατάξεις του τελευταίου εδαφίου της παρ. 4 του αρ. 7 του ν. 4440/2016 (ΦΕΚ Α’ 224), όπως ισχύει, προβλέπεται ότι «… Πράξεις μετάταξης ή απόσπασης που εκδίδονται σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παρούσα παράγραφο ανακαλούνται μετά την έκδοσή τους μόνο για λόγους που αφορούν τη μη συνδρομή των προϋποθέσεων των παραγράφων 2 και 3 του άρθρου 4».

«2. Προϋποθέσεις για τη συμμετοχή των υπαλλήλων στο ΕΣΚ είναι:

α) Η συμπλήρωση διετίας από το διορισμό ή, εφόσον ο διορισμός έγινε με μοριοδότηση λόγω εντοπιότητας, η συμπλήρωση του προβλεπόμενου χρόνου παραμονής. Αν η υποχρέωση παραμονής αφορά νομό, νησί ή παραμεθόριο περιοχή (άρθρο 17 παρ. 8 περίπτωση ιδ` του N. 2190/1994) είναι δυνατή η συμμετοχή του υπαλλήλου σε διαδικασίες επιλογής για μετάταξη ή απόσπαση σε υπηρεσίες εντός των ορίων της περιοχής όπου υφίσταται η δέσμευση. Ειδικά στην περίπτωση της συνυπηρέτησης συζύγων, σύμφωνα με το άρθρο 11, επιτρέπεται η μετάταξη ή η απόσπαση σε υπηρεσία άλλης περιοχής του άρθρου 8, εφόσον ο υπάλληλος έχει συμπληρώσει το ήμισυ του υποχρεωτικού χρόνου παραμονής.

β) Η συμπλήρωση διετίας: αα) από προηγούμενη μετάταξη για τη διενέργεια νέας μετάταξης ή απόσπασης και ββ) από προηγούμενη απόσπαση για τη διενέργεια νέας απόσπασης. Από την υποχρέωση συμπλήρωσης διετίας από προηγούμενη μετάταξη ή απόσπαση εξαιρούνται όσοι αποσπώνται ή μετατάσσονται σε υπηρεσία απομακρυσμένης – παραμεθόριας περιοχής και ορεινού – νησιωτικού Ο.Τ.Α. α’ βαθμού, σύμφωνα με το άρθρο 8, καθώς και όσοι μετατάσσονται αμοιβαία και όσοι αποσπώνται για συνυπηρέτηση ή αποσπώνται για λόγους υγείας σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 5 του άρ. 7 του παρόντος.

Δικαίωμα συμμετοχής σε διαδικασίες επιλογής για προκηρυσσόμενες θέσεις μέσω του ΕΣΚ έχουν επίσης:
α) οι υπάλληλοι του οικείου φορέα, αποκλειστικά για μετάταξη σε ανώτερη κατηγορία εφόσον έχουν τα απαιτούμενα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα και δεν τυγχάνουν εφαρμογής οι διατάξεις του Υπαλληλικού Κώδικα ή άλλες αντίστοιχες διατάξεις περί μετάταξης σε ανώτερη κατηγορία, β) οι υπάλληλοι που έχουν διοριστεί ή μεταταχθεί πριν από την έναρξη ισχύος του παρόντος σε υπηρεσίες απομακρυσμένων-παραμεθόριων περιοχών με δέσμευση δεκαετούς παραμονής και έχουν συμπληρώσει τουλάχιστον επτά (7) έτη υποχρεωτικής παραμονής. Ειδικά οι υπάλληλοι της περίπτωσης β` που έχουν συμπληρώσει τουλάχιστον πέντε (5) έτη υποχρεωτικής παραμονής έχουν δικαίωμα συμμετοχής για τις διαδικασίες επιλογής σε θέσεις εντός της απομακρυσμένης -παραμεθορίου περιοχής.»

«1. Αρμόδιο για την ανάκληση ατομικής διοικητικής πράξης όργανο είναι εκείνο που την εξέδωσε ή που είναι αρμόδιο για την έκδοσή της.

Όλες οι παραπάνω διευκρινίσεις και οδηγίες παρέχονται προκειμένου, στο πλαίσιο της χρηστής διοίκησης, να παρέχεται έγκυρη ενημέρωση στους ενδιαφερομένους και συμμετέχοντες στο ΕΣΚ και για να διασφαλίζεται στο πλαίσιο της διαφάνειας και της αντικειμενικότητας η αποτελεσματική εφαρμογή του ΕΣΚ.

Την εγκύκλιο μπορείτε να την βρείτε και εδώ

http://apografi.gov.gr/images/esk/law/EGKYKLIOS_15_10_2020.pdf