Ενισχύεται η ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων και των πληροφοριακών συστημάτων του Δημοσίου

Σε λειτουργία τέθηκε η εφαρμογή «Κωδικοί Δημόσιας Διοίκησης» που σχεδίασε και υλοποίησε η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης, σε εκτέλεση της από 23-10-2020 Απόφασης του Υπουργού Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκου Πιερρακάκη. Πρόκειται για τον νέο μηχανισμό χορήγησης κωδικών στους δημοσίους υπαλλήλους για την πρόσβασή τους σε εκείνες τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Δημοσίου για τις οποίες διαθέτουν εξουσιοδότηση, στο πλαίσιο της εκτέλεσης των υπηρεσιακών τους καθηκόντων.

Μέχρι σήμερα για την εκτέλεση των υπηρεσιακών του καθηκόντων κάθε υπάλληλος χρησιμοποιούσε για την αυθεντικοποίησή του τους προσωπικούς του κωδικούς Taxisnet. Για την αντιμετώπιση του ζητήματος αυτού δημιουργήθηκε ένας νέος μηχανισμός πρόσβασης με τη δημιουργία νέων κωδικών για κάθε υπάλληλο, διακριτών από τους προσωπικούς κωδικούς Taxisnet.

Με τον νέο αυτό μηχανισμό πραγματοποιείται ασφαλής πρόσβαση στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες από κάθε υπάλληλο με τρόπο εύκολο και λειτουργικό. Ενισχύεται έτσι η προστασία των προσωπικών δεδομένων αλλά και η ασφάλεια των συστημάτων.